Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás előtt fogant gyerek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás előtt fogant gyerek a volt férj nevét kell kapja? Nincs valami kis kapu?

Figyelt kérdés
Tavaly augusztusban adtam be a válópert és csak idén juliusban szedtek szét minket mert két tárgyalásra nem jött el. De én március óta babát várok és a védőnő mondta hogy a volt férj vezetéknevét fogja kapni a baba hiába más az apja. Ilyenkor nem lehet valahogy megoldani hogy az apja nevét kapja a pici?

2015. aug. 11. 12:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha összeházasodtok a szülés előtt, akkor az apja nevét fogja kapni a gyermek.
2015. aug. 11. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Boldog házasságot!(azthiszem ez eldőlt)

:D

2015. aug. 16. 12:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem kell. Öcsém házasságba született. Pár napig az én apám nevét írták a papírjaira, de utána megkapta rendesen anyám leánykori nevét (közben ő neki még mindig a férjezett van azóta is). Mindenféle hivatalos okmányaiba, pl. a születési anyakivonatába is a mostani neve van írva, szinte semmi nyoma a másiknak (leszámítva néhány ideiglenes papírkát). Hivatalos okmányokban is az eredeti apja az apja, sose volt az anyám akkori férje (apám). Szóval szerintem simán el lehet intézni, amit akarsz.
2015. aug. 28. 23:05
 14/15 anonim ***** válasza:
születési anyakönyvi kivonat* :)
2015. aug. 28. 23:06
 15/15 anonim ***** válasza:

Ne törődj vele, örülj neki! Az csak egy név, mit számít?

Nézd azt, hogy ha a nevére kerül, akkor annak ellenére, hogy nem is ő csinálta, fizetnie kell utána a gyerektartást.

Hát nem jönne jól havonta néhány darab 10000Ft-os? Ennyit megér az apjának is. Arról nem is beszélve, hogy ha elváltok, akkor az igazi apának nem is kell gyerektartást fizetnie. Ezzel megint csak ő járna jól.

Minek ide kiskapu? Örülj a többmilliós ajándéknak...

2015. aug. 30. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!