Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha elköltözött tőlem miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elköltözött tőlem miért nem változtatta meg a bejelentett lakcímét?

Figyelt kérdés
Válunk a feleségemmel, már rég elköltözött tőlem! Ma felkellet mennem az polgár mesteri hivatalba, egy két dolgot elintézni. És ott megtudtam aza akaratomon kivül,hogy a volt feleségem még mindig a közös lakcinünkre van bejeletkezve,és még a nevét se változtatta meg, de miért?
2010. febr. 24. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát gondolom ez az utolsó dolog, ami most eszébe jutott. Nem tudom mennyi a nagyon rég, de ha zavar, vagy ha van ennek valami jogi hátránya a részedre, akkor mindenképp szólj neki, hogy jelentkezzen ki. (A jogi részét sajnos nem ismerem a dolognak). Így a levelei is hozzád érkezhetnek meg arra meg gondolom nem vagy kíváncsi. Szólj neki, hogy jelentkezzen ki. A névváltoztatás viszont biztos vagyok benne, hogy nem akadályoz téged semmiben. Akár élete végéig viselheti a nevedet, ebből neked hátrányod nem származhat, persze a miértjét nem tudom, én ha válnék biztosan levetetném a volt férjem nevét.
2010. febr. 24. 19:03
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

a lakcímet nem tudom, de anyukám pl. azért használja még mindig apám nevét, mert anno még fizetni kellett volna a változtatásért.

asszem már nem kell, de jelenleg anyumnak ez a legkisebb problémája...

2010. febr. 24. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak a válás kimondása után, a végzéssel a kezében fogja tudni megváltoztatni a nevét, adig külön kérvény kéne - felesleges.

Akkor se köteles megváltoztatni, megtarthatja a nevét, sokan meg is teszik ezt.

2010. febr. 24. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
79%

Az exfeleségednek nem kötelező megváltoztatnia a nevét!!!

Ha akarja, akkor megtarthatja az asszonynevét akármeddig, ebbe te nem szólhatsz bele (csak kivételes esetekben vonható meg tőle ez a lehetőség).

Azt, hogy még mindig a közös lakásba van bejelentkezve, abból is láthattad, hogy a választásokkal kapcsolatos Szavazócédula is erre a címre lett neki kipostázva, tehát nem véletlenül jöttél rá!

(Ha meg nem erre a címre jött a Szavazócédula, akkor már máshova van bejelentkezve "állandó lakcímmel")

Ha még nem is váltatok el törvényesen, akkor mi a problémád?! Törvényesen még a te feleséged, hiába éltek külön X-éve!!! (Pl. ha most terhes lenne mástól, akkor törvényesen a gyerek a te nevedre kerülne, törvényesen a te gyereked lenne.)

Nyilván még a vagyoni osztozkodáson sem vagytok túl, biztosan vannak a lakásban holmijai, miért jelentkezett volna ki?!

2010. febr. 24. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a válóper lezárult, és megmarad a lakásod kizárólagos használatra, akkor kényszer-kijelentheted őt. Addig semmit sem tehetsz, neki meg nem érdeke, hogy kijelentkezzen. Amíg nincs papírod arról, hogy ő nem ott lakik, addig akár a rendőrség is kinyitja neki a lakást, ha pl. felkeresi őket, hogy kizártad. Még egy párszor elmondhatjuk: keress ügyvédet, aki tájékoztat a helyzeted minden részletéről, mert qrva nagy bajok lesznek így!

A nevét meg nem köteles megváltoztatni, csak ha majd újra férjhezmegy.

2010. febr. 25. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!