Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Helyes különböző módon elkönyv...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Helyes különböző módon elkönyvelni a gyerekek viselkedését, attól függően, hogy a szülei elváltak-e vagy nem?

Figyelt kérdés

Egy kicsit világosabban: adott egy kamasz gyerek aki az apukájával és nevelőanyjával él. Az nevelő anya választás elé állítja a férjet: vagy én vagy a gyerekeid, mert nem bírok velük. Én nem vagyok elvált, de sokszor érzem ugyanezt a saját gyerekeimmel kapcsolatban. Ki kellene raknom őket?

Másik példa: Egy gyerek mérgében az apjához vágja, hogy utálja és a halálát kívánja, csak azért mert nem kapott laptopot karácsonyra. A nevelőanya véleménye szerint ezt az anyja hatására tette és egy megengedhetetlen dolog...

Az én fiam is mondott már nekem szépet - például azért mert beküldtem a szobájába tanulni és nem engedtem tévézni. Őt vajon ki uszította ellenem?

Persze a kérdés fordítva is igaz: mármint ha a nevelőapuka értelmez másként dolgokat. Itt nem az a lényeg.

Nem inkább meg kellene oldani a gondokat mintsem hárítani a felelősséget?

Ja és ha egy gyerekes nő férjhez megy, akkor a férfi fogadja el a gyerekeit is, de ha egy gyerekes férfi újra nősül, akkor a nőnek már nem legyen semmi köze a férfi gyerekeihez...

2015. ápr. 21. 11:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hat en se hagynam (ha lenne) a neveloanyamnak/neveloapamnak hogy harpiaskodjon felettem. 16/f
2015. ápr. 21. 12:41
 12/22 A kérdező kommentje:
11-esnek: és az anyukádnak vagy apukádnak hagyod?
2015. ápr. 21. 12:50
 13/22 A kérdező kommentje:

A 10-nek:

Láttam kamaszt közelről. Nem könnyű nevelni. És ha épp nem a nevelőszülője vagy, akkor is tud a fejedhez vágni igen fájó dolgokat. De mégsem adjuk fel, és nem mondunk le a gyerekeinkről...

2015. ápr. 21. 14:07
 14/22 anonim ***** válasza:
A sajatodrol nem, de te nevelt gyerekrol beszélsz. Amíg nem voltál ilyen szituációban, nem kellene ítélkezned.
2015. ápr. 21. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy a sajátjáról ilyenkor nem mond le az ember, hiszen ezek a SAJÁT nevelésének az eredményei. Ellenkező esetben meg nem, és attól, hogy te engednéd, hogy nevelje a nem vér szerinti szülő a gyereked, a többség még nem így gondolja, gyakran még a nevelőszülők párja sem sajnos... el van intézve azzal, hogy ne merd nevelni, nem is a te gyereked, milyen jogon szólsz rá...
2015. ápr. 21. 14:16
 16/22 anonim ***** válasza:
Na igen, utolsó. Nálunk pl nekem van gyerekem, a páromnak nincs és amikor komolyra fordult a dolog, az első kérdése az volt: mit tehetek, mit engedsz, hogy neveljem? A többség ugyanis úgy gondolja, az én gyerekemet majd én nevelem, a partner meg ne szóljon bele. Szeresse, támogassa anyagilag, fogadja el, de nehogy már bele szóljon a nevelésébe. Hát nálunk ez úgy van, hogy együtt neveljük.
2015. ápr. 21. 14:29
 17/22 A kérdező kommentje:

Értem én amit írtok...

De ahogy a sajátodról nem mondhatsz le, ugyanúgy a neveltről sem kellene lemondani, hisz az illető apukát már "csomagban" fogadtad el. Nem?

A másik: nem értem azt sem, ha a gyerek például nálam van és csinál valami ostobaságot - mi az hogy telefonálgatok az anyjának, hogy ilyen meg olyan a gyereke? Ha nálam van én kell legyek az, aki elintézi az ügyet - és igen, itt a nevelésről is szó van... Ha az anyukának nem tetszik, hogy rászólok a gyerekére, akkor oldják meg a láthatást máshol. De az olyan helyzetekben például mint az első példa: nem hárítanék senkire, sem az anyára sem a páromra aki estig dolgozik, hanem igenis büntetném, ha kell. A saját gyerekeimből kiindulva, az a nevelés már nem mindig tud következetes maradni ami "ha majd apa hazajön, akkor megbüntet" jellegű. Lehet, hogy apa túl fáradt és halogat dolgokat míg meg nem felejtkezik teljesen róluk.

2015. ápr. 21. 14:29
 18/22 anonim ***** válasza:
attol fugg miben es mennyire akarnak harpiaskodni :) 11-es voltam
2015. ápr. 21. 14:43
 19/22 anonim ***** válasza:
Te nagyon buta vagy. Igen kevés apukanal van elhelyezve gyerek, onnan indul. Így aztán ha valaki apukaval kezd kapcsolatot, az arra számít, hogy kéthetente hétvégén van lathatas. Ha eleve apával élne a gyerek, akkor a nő el tudná dönteni, hogy akarja e - de a férfira is igaz ez. Nem kötelező. Én pl anno el mondtam, hogy vn gyerekem, én nevelem, apuka nincs a képben, így bizony nem nagyon kész olyan, hogy gyerek nincs velünk. Jó így, oké, nem jo így az is oké. Na de azt azért nem gondolod komolyan, hogy bárki kitörő örömmel fogadna, hogy hopp, holnaptól a 14 éves Pisti bizony nálunk lakik. Képzeld el, hogy haza állít a ferjed az anyjával, hogy márpedig a mama ide költözik. Örülnel NEKI?
2015. ápr. 21. 14:57
 20/22 A kérdező kommentje:

Örülnék, nem örülnék, egyszer annak is eljön az ideje, hogy anyósom gondját viseljem...

Viszont egy felnőttet nem lehet egy gyerekkel összehasonlítani. És ha épp a gyerekek többsége nem az apánál van elhelyezve, akkor is adódhat olyan helyzet, amikor az apához kerül...és jó lenne ha ezt belekalkulálná az új feleség.

Az egyik ismerősöm például másodjára elvett egy nőt, akivel született egy lánya. Az első házasságából már volt egy fia, 3 éves volt kb. amikor elváltak. A lányát a tenyerén hordja, a fiát pedig még a nagyszülők utáni örökölhető vagyonból is kisemmizte. Egész életében nem törődött a fiúval - na persze a gyerektartást fizette. A fiát a nagymama nevelte fel, az édesanyja (az első feleség) lelépett külföldre és ott is maradt. Én ebben az egészben a leghibásabbnak a második feleséget látom - (úgy, hogy tudok a feleség gondolatairól, mert sokat beszél nekem róluk). Szerinted ez így oké? Nem jobb lett volna a fiút is magukhoz venni és agy családként felnevelni? De ha a a pasi gyereke - az már nem kell. Úgy érzem, hogy te is hasonlóan gondolkodsz, mert a te gyerekeidet fogadja el a másik, ha jó ok, ha nem úgy is ok, de te el fogadnád a párod gyerekeit? (Hát persze hogy el, ha épp az anyjuknál vannak elhelyezve!)De biztosan ostoba vagyok...ahogy írtad, mind addig míg nem a te gyerekeid kerülnek az utcára mert ne adj Isten történik veled valami és az apuka új felesége hasonlóan gondolkodik majd mint te anno....

2015. ápr. 22. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!