Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk még, hogy a párom volt neje a vádaskodás helyett inkább összekapja magát vagy átadja a gyerekek felügyeletét?
Elnézést, de hosszú lesz!
A párom (akkor még nem ismertem) anno önként vállalta, hogy fizet 3*20000Ft gyerektartást és a gyerekek az anyjukkal együtt maradhatnak a házában, amire havi szinten még 92000Ft törlesztőt is fizet. Ezt írásba is foglalták. Ezen felül még a rezsijükbe is beszállt. A párom hazaköltözött a szüleihez, így tudta mindezt megtenni.
Mi nagyjából 2 éve vagyunk együtt és a kezdetektől elfogadtam, hogy ez a felállás, az ex viszont azóta folyamatosan fúrt engem, sőt, mióta 1 éve összeköltöztünk, mondhatni teljesen begőzölt. Végül tavaly, minden előzetes megbeszélés nélkül megkaptuk a papírt, hogy beperelte a páromat a tartásdíj emelése miatt. Hajthatatlan volt, velünk sem volt hajlandó átbeszélni, hogy minek mi lesz a következménye.
Végül, mivel a páromnak 280E a fizetése, megítélték neki a fix összegű 3*40000Ft tartásdíjat.
Ez viszont azzal járt, hogy a párom kénytelen volt eladni a házat, mert hosszú távon nem tudta volna fizetni a gyerektartást, a törlesztőt, a rezsit és még a saját szükségleteit is.
Január végén került sor a ház eladására és a kiköltözésükre, ekkor a kapott pénzből a párom előre kifizetett 6 havi gyerektartást, hogy legyen kaucióra ill. költözésre pénze az exnek.
Azóta nincs egy nyugodt napunk se, mert az exe a gyerekekre hivatkozva állandóan a nyakunkra jár és pénzt követel. Sok a rezsi, sok a kiadás, nincs pénz, kicsi a lakás... Azzal vádolja a páromat, hogy direkt eltitkolja a pénzét, hogy ne kelljen még több gyerektartást fizetnie vagy, hogy szándékosan lehetetlenítettük el az életét és még sok hasonló.
Mi a csodát kellene még tennünk? Az sem volt jó ahogy ők az elején megbeszélték. Az sem jó, ahogy ő akarta. Mikor fog végre túllépni a vádaskodáson és tenni is valamit?
Birom, hogy ex-feleseg (kulonosen gyerektartas) ugyeben mindig az ex-ferj uj noje intezkedik itt, Gyk-n.
A pasid mar nagyfiu, majd o megoldja.
Ez nem ilyen egyszerű. Amikor neki programja van, én vigyázok a kicsire (4,5 éves). Illetve sokszor a nagyobbak is hozzánk jönnek a suliból és délután ő jön értük.
Ma meg ugye átjött ő is a gyerekekkel csokitojást keresni. Már meg is kaptam, hogy biztos, kiválogattam a jobb kinder figurákat a gyerekeimnek és nekik csak a gagyikat hagytam... Mégis, hogy a francba látnék bele, hogy melyikben mi van???
Nagyon egyszerű a dolog: megmondod neki, hogy neked semmi közöd sincs a párod pénzügyeihez, ha bármi problémája van, akkor telefonon eléri őt. Ha legközelebb bekopogtat hozzád azzal az ürüggyel, hogy nincs pénze, egészen egyszerűen nem fogod kinyitni az ajtót, és akkor nem kell aggódnod ilyenek miatt.
Nézd, nem az én dolgom, de miért vagy együtt egy olyan férfival, aki arra sem hajlandó, hogy elbeszélgessen az exével?
Nem hiszem el, hogy ha valóban kinyitotta volna a száját és megmondta volna a nőnek, hogy rohadtul elege van a folyamatos hisztiből, akkor még mindig a nyakatokra járna..
Nem olvastam a hozzászólásokat, de kérem az a helyzet, hogy aki 3 gyereket csinál, az tartsa i el őket tisztességesen, ne akarja 20 000-es alamizsnával kiszúrni a szemüket, és bizony otthont teremteni sem csak az egyik szülő feladata számukra.
Ha esetleg nálatok lesznek elhelyezve a gyerekek, akkor majd meglátod mivel is jár a nevelésük, a róluk való gondoskodás. Szerintem gyorsan rájönnél, hogy mennyivel egyszerűbb is fizetni.
Egyébként ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek is stabil életük lehet egy albérletben.
Miért nem tudnak az emberek felelősen gyerekeket vállalni, családot alapítani?!
Sajnos már számtalan ilyen beszélgetésen túl vagyunk. Próbált vele négyszemközt beszélni, próbáltunk közösen, próbáltunk ügyvédnél...
Meg van róla győződve, hogy őt mindenki átveri. Már azt is mondta, hogy biztosan összejátszottunk a bírónővel, mert így jobban ki tudtunk vele szúrni.
Még próbálunk egy kis időt hagyni neki, mert tényleg elég nagy váltás lehetett neki, hogy a biztosból belecsöppent a bizonytalanba, de azért kezd ijesztővé válni a dolog.
Jó lenne ha végre találna munkát, akkor kicsit kikerülne a megszokott mókuskerékből, de eddig nem kapkodnak utána.
Nem szidni akarom, csak érdekelne, hogy volt-e más is akinek hasonló problémája volt és hogy az hogyan oldódott meg végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!