Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyünk még, hogy a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyünk még, hogy a párom volt neje a vádaskodás helyett inkább összekapja magát vagy átadja a gyerekek felügyeletét?

Figyelt kérdés

Elnézést, de hosszú lesz!

A párom (akkor még nem ismertem) anno önként vállalta, hogy fizet 3*20000Ft gyerektartást és a gyerekek az anyjukkal együtt maradhatnak a házában, amire havi szinten még 92000Ft törlesztőt is fizet. Ezt írásba is foglalták. Ezen felül még a rezsijükbe is beszállt. A párom hazaköltözött a szüleihez, így tudta mindezt megtenni.

Mi nagyjából 2 éve vagyunk együtt és a kezdetektől elfogadtam, hogy ez a felállás, az ex viszont azóta folyamatosan fúrt engem, sőt, mióta 1 éve összeköltöztünk, mondhatni teljesen begőzölt. Végül tavaly, minden előzetes megbeszélés nélkül megkaptuk a papírt, hogy beperelte a páromat a tartásdíj emelése miatt. Hajthatatlan volt, velünk sem volt hajlandó átbeszélni, hogy minek mi lesz a következménye.

Végül, mivel a páromnak 280E a fizetése, megítélték neki a fix összegű 3*40000Ft tartásdíjat.

Ez viszont azzal járt, hogy a párom kénytelen volt eladni a házat, mert hosszú távon nem tudta volna fizetni a gyerektartást, a törlesztőt, a rezsit és még a saját szükségleteit is.

Január végén került sor a ház eladására és a kiköltözésükre, ekkor a kapott pénzből a párom előre kifizetett 6 havi gyerektartást, hogy legyen kaucióra ill. költözésre pénze az exnek.

Azóta nincs egy nyugodt napunk se, mert az exe a gyerekekre hivatkozva állandóan a nyakunkra jár és pénzt követel. Sok a rezsi, sok a kiadás, nincs pénz, kicsi a lakás... Azzal vádolja a páromat, hogy direkt eltitkolja a pénzét, hogy ne kelljen még több gyerektartást fizetnie vagy, hogy szándékosan lehetetlenítettük el az életét és még sok hasonló.

Mi a csodát kellene még tennünk? Az sem volt jó ahogy ők az elején megbeszélték. Az sem jó, ahogy ő akarta. Mikor fog végre túllépni a vádaskodáson és tenni is valamit?

2015. ápr. 5. 10:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
Itt az ex baszta el a dolgot. Lett volna nekik egy kényelmes házuk, aminek a törlesztőjét a kedves apuka állta. Igen az apuka. Ott hagyta nekik a lakást és még ő fizette a törlesztőjét és a rezsi egy részét. A rezsinek...amit a gyerekek és az anyjuk elhasznált. Nem ő! És akkor ezen felül fizetett 3x20.000-t. És ahogy kiveszem a kérdező kommentjéből, a gyerekek elég sokat vannak náluk is. Szóval az exnek b...ta a csőrét, hogy apukának új kapcsolata van, ő meg ott maradt 3 gyerekkel. Lehet gyerekekkel is ismerkedni, a kérdezőnek is vannak gyerkőcei, szóval megy ez... Visszatérve a gyerektartásra, igaz, hogy most havi 120.000 kap, de egy általa kicsinek nevezett albérletben lakik, ami nem az övé és gyanítom apuka se segít már be a rezsibe az aljas húzása miatt. A havi 60.000-es tartásdíjnál és a 92.000 törlesztőnél, minimum 152.000-rel támogatta apuka a volt családját. És akkor még nem beszéltünk az anyuka által hozzárakott összegről. Családi pótlék, adókedvezmény, ingyenes étkeztetés és a különféle támogatások stb.... Szóval maga alatt vágta a fát a volt asszonyka.... A gyerekek isszák meg a levét annak, hogy így viselkedik.
2015. ápr. 5. 11:36
 12/19 anonim ***** válasza:
67%

"Nem olvastam a hozzászólásokat, de kérem az a helyzet, hogy aki 3 gyereket csinál, az tartsa i el őket tisztességesen, ne akarja 20 000-es alamizsnával kiszúrni a szemüket,"

Még a kérdést sem olvastad. 3*20000 + 92000 lakástörlesztő, hogy az agyament nő tudjon hol lakni, igen tisztességes. A ház eladásáról pedig szintén a nő tehet.

Egyébként nem, hogy fizetném minden hülyeségét, hanem még fel is jelenteném zaklatásért. Plusz a gyámügyön jelenteném, hogy elszórja a gyerektartást.

2015. ápr. 5. 11:41
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Már ne is haragudjon meg a világ de az apuka normális összeggel támogatta a családját. Az anyuka magának köszönheti, hogy albérletbe kellett mennie ráadásul még csak nem is dolgozik. Nem hiszem,hogy az apukának lenne még az exét is eltartani úgy,hogy fizet havi 120-at kb 48 a családi, ingyen tankönyv, ingyen étkezés és még kitudja mi. Úgy,hogy anyuka nem dolgozik csak ne követelőzzön. Az én férjem azért dolgozik feketén,hogy ne kelljen annyit fizetnie (3 gyerekre havi 30-at ad és kijelentette,hogy csak azért dolgozik feketén,hogy ne kelljen sokat adnia) tőlem vonják a közös hitelt,mert ha én nem fizetek nincs hol laknunk és 2 állásom van. Az ex még örülhet,hogy ilyen rendes a volt férje. Az enyém se ilyen volt 20 évig. Remélem Kérdező minél előbb megoldódik a helyzet evvel a nővel.
2015. ápr. 5. 12:39
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, csak nem ő van itthon és nem ő kapja az extől a beszólásokat, hanem én."

kedves kérdező! Tudom, hogy utálatos dolog, de aki egy volt férjjel áll össze, ahol már gyerek is van, az szokjon ehhez hozzá. Sajnos a nők ellehetetlenítik egymás életét. vagy megszoksz, vagy megszöksz.

2015. ápr. 5. 12:51
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

Én nem fizetnék neki semmit pluszba, a gyerekeknek vennék ruhát, játékot, tanszereket. A volt feleségnek nem adnék pénzt a kezébe a gyerektartáson kívül. Ő akarta hogy ez legyen. A párod még így is teljesen normális volt hogy kifizetett 6 havi gyerektartást előre, erre senki sem kötelezte. Ha meg ennyire kötözködik mondja meg neki a kedves párod hogy ha nem tudja a gyerekeket ellátni akkor beadja a kérelmet hogy nála helyezzék el őket.

Az a legnagyobb baja hogy neki nincs párja.

2015. ápr. 5. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:
41%
Nem azert, de szerintem is raferne az ex-re egy kis pszichoterapia. Eleg paranoiasnak tunik (apuka eltitkolja a fizeteset,kivalogatjak a "jo" kindertojast,osszejatszanak a bironovel )
2015. ápr. 5. 13:46
 17/19 anonim ***** válasza:
41%
Ha tényleg zaklat, akkor tegyetek feljelentést! A gyerekelhelyezést meg lehet újratárgyaltatni.
2015. ápr. 5. 14:32
 18/19 Bence_ ***** válasza:
41%

Házat kár volt eladni.

Gyerekek felügyeletét nektek kellett volna kérni.

Most is ezt kéne tennetek, mentálisan beteg ember nem csak titeket zaklat hanem a gyerekeknek is rossz példát mutat.

2015. ápr. 5. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem értem miért pontozzák le a kérdező pártján állókat. Az exasszony miatt laknak most egy általa kicsinek mondott albérletben. A helyetekben én is kérném a gyerekek felügyeletét, ha tovább pattog a nő.
2015. ápr. 5. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!