Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tartásdíj probléma Segítség?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartásdíj probléma Segítség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jogerős bírósági végzésben 15000Ft havi tartásdíj van megítélve + az elmaradt összeg törlesztése.

Általában ez úgy zajlott, hogy fizetett 3-4 hónapig, majd fél évig semmit. ekkor még beszélő viszonyba voltunk, tudtam, hogy gond van, nem ugráltam.. az első 5. hónap végén végrehajtást kértem.. Pár hónap alatt sikerült megint tartásdíjat kicsikarni, de itt már a fél fizetését kaptam. 3 hónap után felmondott.. beszélő viszony megszűnt, jelenleg is ott tartunk, hogy kb fél évente 3 havi tartásdíjat ki tudunk csikarni. Amint megtalálja a végrehajtó, kilép ( volt olyan munkahely, ahol aznap felmondott, hogy megkapta a cég a letiltási határozatott ) . De olyan is volt tavaly nyáron, hogy megegyeztünk szóban havi 30000Ft-ban, hagyjam ki a végrehajtót, míg a kiképzése tart (3 hónap) . első hónapban jött a pénz, másodikban már nem. szóltam a végrehajtónak , hogy az úriember katona, intézkedjenek... itt már több mint 500000 ft-ról volt szó.. mire megtalálták ott, mert nem hittek nekem , megszüntették az eljárást stb, eltelt majd egy év, első letiltott tartásdíj 10000 körüli összeg volt , mert előbb a végrehajtó meg a sok sallang került levonásra , második hónapban fél fizetés, harmadik hónapban 13000Ft , mert kilépett gyorsan. Hozzá teszem, hogy a honvédséget nem 1x körbetelefonáltam, hogy segítsenek és hogy tudjanak a tartozásról.. itt kiderült, hogy ő nyilatkozatot tett, hogy nincs tartozása?! ez közokirat hamisításnak számít ?? Csak azért nem lett feljelentve , mert a végrehajtó leállított, ne rúgassam ki... Tavaly szeptember óta megint egy fillért nem láttunk. Tegnap kaptam ismét levelet, hogy tiltást indítottak x cég ellen. megkerestem őket, kilépett... Ez hogy létezik? 1-2 havonta munkahelyet vált, mire megtalálják, nem tudnak vonni.. 2x-3x tudtak eddig tiltani, a munkahelyi papírokat elteszi lábalól, hogy a következő helyen ha bejelentik ne lássák a tartozást.. hogy lehet előző kilépő papírok nélkül bárkit felvenni?? Mit tudok tenni? Szánt szándékkal nem fizet, lásd csak a katonaságnál aláírt nincs tartozás papírt és a folyamatos kilépkedéseket . Ha feljelentem vagy gyámügyre megyek mi fog történni? legutóbbi feljelentésnél kihozták, hogy önhibáján kívül nem fizet.. akkor épp munkanélküli volt.. de látható ,hogy csak arra játszik, hogy azt a sz@ros 15000ft-t se kelljen a gyermekre költenie..

2015. ápr. 4. 07:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Jézusom! Ha sz@ros 15 ezer forintról van szó, (szerinted) akkor hagyd a fenébe, ez brutális. Elolvasni is sok volt. Sose fogják utolérni.
2015. ápr. 4. 07:42
 2/18 anonim ***** válasza:
66%

Ha neked ennyire jelentéktelen összeg a 15000 Ft, akkor nem értem, miért csinálsz belöle ekkora cirkuszt.

Másrészt meg ha az apának nincs jövedelme, akkor miböl fizetne?

(És mielött beleokoskodik valaki, hogy a gyereknek enni kell - ha nem mentek volna szét és úgy lenne munkanélküli az apa, akkor ugyanez a helyzet, de akkor senki sem hözöng!)

2015. ápr. 4. 07:52
 3/18 anonim ***** válasza:
30%

Első! Van ahol 15k is számít, plusz, ha összeszámolod, rájössz, hogy itt már komoly pénzekről van szó!

Kérdező! Szerintem a jópofáskodást hagyd.

Jelentsd fel.

2015. ápr. 4. 07:56
 4/18 anonim ***** válasza:
0%

Házasok voltatok? Ő is akarta a babát, vagy vsak becsúszott?

Az utóbbi esetben ha nem is helyes, de érthető, hogy nem akar fizetni.

Feljelentgetheted, de sokra nem mégy vele.

2015. ápr. 4. 08:05
 5/18 anonim ***** válasza:
21%

ma 07:56

"Első! Van ahol 15k is számít, plusz, ha összeszámolod, rájössz, hogy itt már komoly pénzekről van szó!"

Azért ha a kérdezö szerint ez "sz@ros 15000ft", akkor nem hiszem, hogy neki számítana.

A másik meg, hogy ha az apának nincs pénze, akkor nincs miböl fizetnie, és akkor gyülik a tartozás. Azt meg soha nem fogja tudni kifizetni, akármennyire is erölködik a kérdezö.

"Kérdező! Szerintem a jópofáskodást hagyd.

Jelentsd fel."

Hiába jelenti fel, ha nincs miböl fizetni, akkor nem lehet semmit tenni.

# 3/3 Időpont

2015. ápr. 4. 08:07
 6/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A lényeget is olvastátok?

Tavalyi egyik munkahelyen aláírta, hogy nincs tartozása (honvédség)..

Letagadta a félmilliós tartásdíj tartozást, hogy nehogy vonjanak tőle..

Eltünteti a kilépő papírokat minden munkahelyváltás között, amint szerepel az adóssága, hogy ne tudjanak újra tiltani.. Csak azt nem értem, hogy ezek nélkül hogy vehetik fel?

Mire a végrehajtó megtalálja, mivel nem percek, de még csak nem is napok alatt módosulnak a hivatalos tények (nyugdíj , nav és társai ahonnan informálódik a végrehajtó) , kilép. Mint írtam, volt olyan munkahely, ahol kerek perec közölte a csaj, tájékoztatták őt , hogy tiltás érkezett.. aznap délután felmondott. Tehát kb folyamatosan van munkahelye, csak jól játszik...

Sz@ros 15000Ft, számít, hogyne számítana, különben miért harcolnék érte évek óta?! kemény 15000Ft, ami kb semmire nem elég egy 12 éves gyermeknél... Nem a saját szemszögemre értettem.. Nem tudom elhinni, hogy ez egy hatalmas kifizethetetlen összeg.. olvasom, hogy itt sokan 40-50e ft-okat kapnak. tényleg akkora elvárás ez? Tényleg én vagyok a szemét?

2015. ápr. 4. 08:36
 7/18 anonim ***** válasza:
31%

Én apám is ilyen szemétláda volt. Gyerek az kellett, de 2 éves koromban elhagyott minket, mert, hogy ő még élni akar 30 akárhány évesen, ez még oké, de ahhoz engem miért kellett elhagyni, sosem értettem. Nem is látogatott, leszart. 6 éve halt meg.

Előtte állandóan ment a pereskedés a gyerektartásért. Néha-néha küldött 5 ezret, amikor milliókkal tartozott.

Javaslom szedj fel valami gazdag csávót, a gyereknek is úgy a jó és így a gyerektartás fontossága századrangú lesz a háztartásodban, mivel ha 15 ezer forinton szarakodik, akkor nem fog fizetni, ugyanúgy, mint az én apám. Nem tudsz csinálni semmit. Apám ugyanilyen volt.

2015. ápr. 4. 08:38
 8/18 A kérdező kommentje:

"Házasok voltatok? Ő is akarta a babát, vagy vsak becsúszott?

Az utóbbi esetben ha nem is helyes, de érthető, hogy nem akar fizetni.

Feljelentgetheted, de sokra nem mégy vele."

Nem voltunk házasok , csak élettársak.

Közös döntés volt a gyermek.

Ugyanakkor 3 , lassan 4 éve nem látogatta meg.

Levél kb 1 éve érkezett, amit nem adtam oda a fiamnak, mert teli volt megint beetetéssel. Rendezni kívánja vele a kapcsolatot hogy igazi apa fia kapcsolat legyen köztük. minél több időt szeretne vele tölteni, támogatni stb. 2 éves kora óta ígérgeti, hülyíti, hogy jön érte, viszi nyaralni, nyáron nála lehet x ideig... De semmi nem történt.. Természetesen tájékoztattam arról, hogy azt az utolsó levelet nem adom oda a gyereknek, csak ha tényleg elkezd vele foglalkozni. Előtte mindent oda adtam neki.. bár ne tettem volna...

2015. ápr. 4. 08:40
 9/18 A kérdező kommentje:

"Első! Van ahol 15k is számít, plusz, ha összeszámolod, rájössz, hogy itt már komoly pénzekről van szó!

Kérdező! Szerintem a jópofáskodást hagyd.

Jelentsd fel."

Mi történik ha feljelentem? Mert 1x már megtettem, de értelme nem sok volt. Max rohangálhatok megint a rendőrségre.. Már azon agyalok, hogy hogy bizonyítsam, hogy van pénze.. mert tényleg dolgozik , csak ugrál a munkahelyek közt .. :(

2015. ápr. 4. 08:42
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

"? Ő is akarta a babát, vagy vsak becsúszott?"

Ha egy nő nem akar gyereket, akkor védekezik. Tegye meg ezt a férfi is.

2015. ápr. 4. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!