Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kell a tartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell a tartásdíj csökkentést kérni?

Figyelt kérdés

A férjem 20%, azaz 35000Ft gyerektartást fizet a fia után. Hamarosan megszületnek a közös gyermekeink és kénytelenek leszünk csökkentést kérni.

Egyikünk sem járatos ebben témában így nem tudjuk, hogyan és mikortól lehet kérni a csökkentést.

Ilyenkor tényleg úgy kell számolni, hogy a fizetésének a fele oszlik szét a gyerekek között? Létezik, hogy akkor 12,5%-ot (22000Ft) kell majd fizetnie vagy ez másként van, ha a többi gyermekével együtt él?

2015. ápr. 1. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Keresetet kell beadni a bíróságra.
2015. ápr. 1. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Sosem értettem az ilyet...soha nem kérném, hogy a párom kevesebbet adjon az első szülött lányának a közös gyerekünk miatt.
2015. ápr. 1. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

Min. 15% lehet a gyerektartás összege,ha jól tudom. Tehát annyit muszáj kifizetnie az előző házasságából származó gyerek után.

Ha a többi gyerekkel együtt él, nyilván nincs gyerektartás.

2015. ápr. 1. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Kedves Második! Én nem vagyok ilyen helyzetben, de akkor a második gyerekétől vegye el ezt a pénzt? Nyilván azért kérik, mert muszáj.
2015. ápr. 1. 17:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1. A bíróságon kell beadni keresetet a tartásdíj csökkentésére. Az ingyenes tanácsadáson segítenek megírni a beadványt, illetve megmondjak, hogy mit kell mellékelni hozzá.

2. A gyerektarás összege max a nettó jövedelem 50%-a lehet, és ez a tartásra kötelezett összes gyereke közt oszlik meg egyenlö mértékben. Tehát egy gyerekre 16,5% jár, ha három gyerek lesz összesen. (mert a kérdésfeltevésed alapján ikreket vártok)

2015. ápr. 1. 18:18
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
1 gyerekre 20 %
2015. ápr. 1. 20:24
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

Lepontoznattok, akkoris az a véleményem, hogy semmivel nem érdemel kevesebbet az első gyerek. Nem ő kérte, hogy megszülessen, nem az ő hibája, hogy a különélő szülője másnak gyereket csinált, és nincs pénze minden gyereket egyformán ellátni.

Mondjuk azt már észrevettem, hogy velem lehet a gond, mert szeretem a párom lányát, és nem hagyom, hogy hátrányt szenvedjen a szülei válása, és "új" élete miatt.

2015. ápr. 1. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Hetes, szerintem teljesen igazad van. Így is piszlicsaré , semmire sem elég összegeket fizetnek gyerektartásként, de azért kell még két három gyerek...
2015. ápr. 2. 13:54
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszát azoknak akik tényleg segítőkészek voltak!

Igen, hármasikreink lesznek, ezért számoltam úgy, hogy a fele fizetése oszlik szét 4 felé.

Nem értem, hogy miért kell azonnal támadni, csak azért, mert feltettem egy kérdést. Nem ismertek minket, de ítélkezni látatlanban is tudtok. Gratulálok!

Aki a privátot írta: Anyukával próbáltunk beszélni, de hajthatatlan, ezért marad a bíróság. A férjem is és én is dolgozunk, de én a veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagyok. Igen, ha nekünk ítélnék a kisfiút fel tudnánk nevelni, de sajnos az anyukának ítélték és ezen nincs túl sok esély változtatni, mert azzal az anyuka által nevelt többi gyerek életét nehezítenénk meg. Ugrana a gyet és a nagycsaládos csp. és a férjem lakásából is ki kellene költöznie.

2015. ápr. 3. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!