Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartásdíj-csökkentés: mire számíthatok?
ha az új gyerekre még nem kértél válltoztatást akor lehet,
amúgy 2 évente ök is kérhetek volna emelést ha jól értem 16 éve senki se változtatott szóval pár ezer fortos válltozásnál többre ne számíts
Legutóbb azt olvastam, hogy a rokontartás 23 éves korig járHAT, de lehet, hogy már másképp van.
A lényeg, hogy 18 éves kor felett, már NEM jár semmi automatikusan.
Mivel nagykorú attól kezdve, neki kell igényelnie a rokontartást.
Figyelembe veszik többek között, hogy a gyerek mennyire kereste az apja társaságát, illetve amikor az apuka érdeklődött felőle, vagy telefonált neki, vagy hívta magához, mennyire volt neki fontos az apa.
(Nálunk a gyerek még csak 13 éves lesz, de a pénzen kívül más nem köti össze az apjával a leányzót, hónapokon keresztül kell neki pitizni, hogy érte mehetünk-e kocsival, és utána haza vihetjük-e a popóját kocsival.)
Ezen felül az sem mindegy, hogy kinek milyen az anyagi helyzete.
Ha mondjuk TE keresnél havi 60 ezret, egy albérletben tengődnél többed magaddal, és éheznél, miközben a fiad meg tejben-vajban fürödne, akkor egy lófüttyöt sem kapna.
Ha nem tanul tovább akkor kérheted a tartásdíj megszüntetését. Én a helyedben pl. augusztusban adnám be és akkor szeptemberre ha adnak egy időpontot a bíróságon addigra már kiderül h tanul-e vagy nem, bíróság biztos bekér egy iskolalátogatásit.
Amúgy az más kérdés h szted 18 évesnek mekkora esélye hogy a mai világban a munkaerőpiacon, hogy saját magát eltartsa?
Bocsánat ez lemaradt.
Ha nem tanul tovább, akkor nem is igényelhet semmit mikor betöltötte a 18-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!