Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni, ha a különélő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni, ha a különélő fél rendszerességgel gyerekünkkel kapcsolatos leveleket, smst, beadványokat irogat szervekhez hogy piszkálódjon és ne legyen nyugtunk? (Lent)

Figyelt kérdés

Van jogerős végzés a kapcsolattartásról amit betartok, rendszeeesen informálom a gyerekről és mégis. Mióta párkapcsolatban élek, pokollá akarja tenni az életünket.

Hogy állítsam le?

2015. márc. 4. 06:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"A családom is unja hogy sirva jövök be a gyerek átadásaikor mert mindig beszol vagy kikészít a fenyegetéseivel. "

Nem tudom, mennyi idös a gyerek, de normál esetben nem kell neked "átadni", elég, ha a lakásajtóból indítod a ház elött álló apához. Szemmel esetleg követheted, de odamenni hozzá, szóbaállni vele nem vagy köteles.

Ha meg netán annyira kicsi a gyerek, hogy ezt nem mered, akkor vigye ki valamelyik (férfi) családtag.

A beadványok (rágalmazások miatt meg fordulj a bírósághoz (az ingyenes tanácsadáson elmondanak mindent, amit erröl tudnod kell), mert ezt nem szabad hagynod.

Adott esetben - ha a gyerekre nézve az apa viselkedése káros hatással van -, megszüntethetik a láthatási jogát is. (Érzésem szerint ez sokkal jobb lenne mindenkinek, kivéve az exedet. És mielött valaki elkezdni: a gyereknek jobb, ha ilyen apával nem találkozik, az apa viselkedése sokkal többet árt a gyerek lelkivilágának, mint az, hoyg nem lát egy ilyen antiszociális lényt)

2015. márc. 5. 07:50
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Elmegyek panasznapra meg gyámhatóságra is.

Nem tudom mi az a kapcsolatügyelet de jogerős végzésem van kimondottan apuka kérésére. És most ő lázad az miatt amit ő kért.

Évek óta külön vagyunk, szinte a gyerek születésétől. Azóta csinálja mióta Boldog párkapcsolatban élek.

2015. márc. 5. 08:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Azt a tanácsot kaptam, hogy ne foglalkozzak vele. A végzést tartsam be. Sajnos ha ilyen bosszúálló, nem fogja abbahagyni. És ez rá vet rossz fényt.

Számomra oly hihetetlen hogy nincs rá eszköz vagy törvény, ami a mi nyugalmunkat védi.

Volt már valaki ilyen helyzetben?

2015. márc. 29. 08:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Ameddig egyedül voltam kb tett a gyerekre, mikor komoly kapcsolatom lett, hirtelen ő lett az ősapa. Feljelentés ugyan nem volt, de állandóan piszkálódott, hívogatott mindenért, meg próbálta bemesélni nekem, hogy nincs jogom mással élni, mert szerinte a gyerek 18 éves koráig nem hozhatnék haza senkit, mi van ha pedofil meg hasonlók. Én azt vettem észre, hogy a haragom/elkeseredésem táplálta a tetteit. Ahogy taktikát váltottam és elkezdtem kedves lenni és minden bunkósága ellenére mosolyogni azzal nem tudott mit kezdeni :-) Ne lássa rajta rajtad, hogy kikészít, csakis ezért csinálja, mint a hisztis kisgyerek aki nem hagyja abba ameddig eltudja hisztivel érni amit akar. Minél bunkóbb, Te legyél annál kedvesebb, hidd el, beválik, sőt, enni fogja a méreg, hogy már nem tud manipulálni. Ha pl bármilyen perrel fenyeget, higgadtan mond neki, hogy szíve joga, pereljen csak nyugodtan, végülis igaza van, a gyerek érdeke, hogy a hatóság megvizsgálja, jó helyen van e nálad és reméled ő is megnyugszik, ha bebizonyosodik hogy igen ...nálam ez teljesen bevált. Kitartás!
2015. márc. 29. 08:31
 15/18 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy, Köszi!
2015. márc. 29. 09:05
 16/18 anonim ***** válasza:
En az uj par voltam egy ilyen esetben. Mig nem voltam kepben minden oke volt,semmi gyamugy,baratok voltak az exevel stb,stb. Mikor megjelentem szinen,es kiderult az ex szamara hogy iszonyat szerelmes lett belem a parom megorult. Addig mindig vihette a fiat,utana mar csak lathataskor de akkor is sokszor keresztbe tett,mert elutazott azon a hetvegen a gyerekkel stb. Paromat naponta hivtak a gyamrol mindenfele indokkal es hetente kellett bejarnia. Volt hogy a no rendort hivott a paromra mert az utcan osszefutottak es odament koszonni a fianak,de ugye nem volt lathatas igy a rendorok elkuldtek. En meguntam ezt es kiszalltam ebbol a cirkuszbol,de nem az exe hanem a parom valtozasa miatt. A parom allandoan feszult volt,napi tema volt az exe,allandoan idegeskedni,gyamra jarni.... en megunam hogy naponta orditoznak a telefonba. Remelem kerdezo a te parod birni fogja. Ja amiota szaktottunk ujra baratok lettek. De en nem banom,mert normalis kapcs akarok elni nem olyanba ahol van egy harmadik fel is.
2015. márc. 29. 11:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Addig fogja csinálni, amíg sírva jössz el....

Szóval valahogyan gyűjtsél pár alkalomra elég lelkierőt, gondold el, most mivel fog piszkálni, és mosolyogj, ha eltaláltad.

És akkor megszűnik ez a aberrált öröme.

2015. márc. 29. 18:51
 18/18 A kérdező kommentje:

És ha elmegy bírságra, hogy több láthatást akar mint kéthetente hétvége, minden ünnep/szünet fele, kapni fog?

Nem mondja meg mit akar! De ha ezt, akkor mi a határ?

2015. márc. 30. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!