Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az apuka nem akar fizetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az apuka nem akar fizetni mert nincs munkája?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

A kisfiam 3éves,és az apukával elváltunk.

A bíróság minden hónapra 15.000ft fix gyerektartást állapított meg.Az apukának jelenleg nincs munka helye,és úgy gondolja,hogy ameddig nincs munkahelye,addig nem fizet gyerektartást.

Nos akkor ha mondjuk hónapokig nincs,akkor nem fizet?

Mit lehet ezzel tenni?

Mikor kimondták a válást rákérdezett,hogy ha betegség van,vagy nincs munka akkor is köteles e fizetni,és azt mondták akkor is.

Akkor én most mit tegyek?Fordulja a bírósághoz?Ha igen,akkor mit tudnak tenni ebben az esetben?

2010. febr. 13. 10:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%

Csak egy keresztkérdés: ha egy házaspár NEM VÁLIK EL, és úgy lesz az apa munkanélküli, akkor mi van? Mert akkor nem is lehet kitöl követelni pénzt, és a gyereknek akkor is kell ennie.

Azért arra is kellene gondolni, hogy attól, hogy valaki otthagyja a férjét, még nem kellene, hogy többre legyen jogoslut, mint az, aki kitart a párja mellett.

2010. febr. 13. 22:24
 22/30 anonim ***** válasza:
26%
De ki lehet. Azt hiszem fél nem együttlakás után kell gyerektartást fizetni az apának.
2010. febr. 13. 22:30
 23/30 anonim ***** válasza:
30%

"Kedves" előttem szólók! Tisztelet a kivételnek, de a drága apuka csak addig élvezi a gyereket amíg "megcsinálja"! Utána nem is foglalkozik vele, de elvárja, hogy az anyuka főzzön-mosson rá! Ne csak akkor kelljen egy gyerek amikor már tud segíteni, hanem ő is segítse a gyereket! Igen is fizesse azt a gyerektartást! Mire elég az a minimum összeg! Az anya kifizeti az óvoda/iskola étkeztetést és ha szerencséje van, akkor marad még cipőre!

Kedves anyuka: A bíróságra kell elmenni és fizetésmeghagyást kell kérni! A felszólítás után 15 nappal sem fizet, akkor jelezd a bíróságon és végre-hajtóhoz kell menni!

2010. febr. 16. 20:55
 24/30 anonim ***** válasza:
20%
ma 20:55-ös: nem tudsz olvasni? Ha az apukßanak nincs munkája, akkor nincs pénze se, miböl fizessen? Hogy lehet valaki ennyire érthetetlen?
2010. febr. 16. 21:58
 25/30 anonim ***** válasza:
46%
El kell menni a bíróságra és ott beadni az apa ellen a végrehajtási kérelmet, vagyis ha helyt adnak akkor az állam előlegezi meg a gyerektartást. Igaz ez hónapok kérdése, de visszamenőleg is megkaphatod. Nekem most van folyamatban, két pici gyerekkel maradtam egyedül már másfél éve, egyáltalán nem fizetett semmit, de ő is beleegyezett a havi 40ezerbe. De nem is jön, nem érdeklik a gyerekek. Megcsinálni könnyű volt a gyerekeket, de el is kell őket tartani. Havi 60ezerből élünk hárman, nem egyszerű. Úgyhogy nem kell betámadni senkit mert kéri a pénzt, ha megcsinálni megtudta az apa a gyereket, gondoskodjon is róla. Ne hagyd magad!
2010. febr. 17. 07:06
 26/30 anonim ***** válasza:
55%
Fel vagyok háborodva némelyik ember írásán.Tisztelet a kivételnek!MI AZ HOGY SEGÍTSEN NEKI MUNKÁT TALÁLNI??????????????????????Hát ekkora hülyeséget még nem is hallottam.Esetleg netalán na fogadja be a kérdés kiírója az apát?????????Talán el is tarthatná nem??????????????Kedves "egyes" válaszolók .Mielőtt írtok gondolkodjatok el miről is van szó.S ha úgy gondoljátok hogy értelmes dolgok tudtok válaszolni akkor írjatok.Teljes mértékben IGAZA VAN AZ ANYÁNAK.Ha tetszik ha nem.
2010. febr. 17. 08:16
 27/30 anonim ***** válasza:

Én azelőtt javasoltam a munkakeresési segítség lehetőségét, mielőtt a kérdező részletezte volna a konkrét esetet. Egyébként én megpróbálnék segíteni munkát találni így is, mert egyrészt a munkanélküliség rossz (nem kap olyan sok pénzt az ember, sőt, van, aki semmit), másrészt ha valaki belesüpped, annak egyéb lecsúszási következményei is lehetnek, amit nem akarom, hogy a gyerekem lásson az apján keresztül, ha esetleg találkoznak. Akármilyen válogatós is az apuka, valamit csak elvállal, amihez mégis lenne kedve, képesítése, és lehet, hogy pont én találnék olyat, egyik nagynénémnek a sógornője talált egy pályázatot, ami révén sikerült kijutnia külföldre dolgozni, mert a helyi újságban volt benne, nagynéném meg se találta volna, mert máshol lakott, és mostanra kikerült a gödörből.

Ha apukának nem lesz munkája továbbra se, az csak még rosszabb lesz, még több vita, esetleg elkezd inni, aztán nincs megállás, és akár bele is halhat a sok italozásba és a kilátástalanságba, és akkor már lehet szidni az iszákos apát... Ezt nem akarhatjátok, hogy a gyerek ezt lássa, mert a követelésnek csak ez lehet a vége. Látszólag - a leírás alapján - apuka feladta. Nem fogadja el az eddigi munkajavaslatokat, miért is nem? Erre a kérdező nem válaszolt. Mik az apuka kifogásai? Én pl. Budán, hegyen nem vállalok munkát, mert félek a csúszós emelkedőn, ha télen lefagy (gyalogosan vagyok). Lehet, hogy másnak ez nem gond, de én ezt a félelmemet még nem tudtam leküzdeni. Egyszer volt ilyen helyen interjúm, az interjúztatónak nem mertem elmondani, hogy ezért nem vállalnám szívesen a munkát (igaz, nem is kellettem, mert volt protekciósuk). Jó, lehet, hogy apukának tényleg csak kifogás jellegű kifogásai vannak, lehet, hogy azért, mert kényelmes, de lehet, hogy azért, mert belefáradt - utóbbi esetén fel kell rázni -, de ezt nem tudhatjuk, mert a kérdező nem írta, mik az apuka problémái a javasolt állásokkal, egyébként meg van, aki presztizsből nem vállal bizonyos munkákat, ilyennel is találkoztam, gondoltam, majd csak feladja egyszer, vagy azért, mert valamiben tudja, hogy nem jó, akármilyen sok hirdetés van (például üzletkötés), vagy tudja, hogy nem kell oda, mert már próbálta, és elutasították interjú nélkül, vagy tudja, hogy azok csalók, akik hirdetnek (Zepter, aki 1-2 alkalommal már belefutott, az már felismeri).

2010. febr. 17. 09:25
 28/30 anonim ***** válasza:
45%
Kedves 09:25 válasz adó.Mintha védenéd apukát.Itt A GYEREK a lényeg semmi más.Ugyanis ő még válogatni sem tud a munkából mivel A SZÜLŐNEK KELL ELTARTANI A GYEREKET.Ha kedves apuka megteheti hogy válogat akkor neki nagyon jó lehet.Csak a GYEREKNEK nem .Mivel itt a GYEREK a lényeg.Bocsika fiam de majd ha apádnak véletlenül megtetszik a meló amit méltóztattak fel ajánlani akkor kapsz enni inni ruhát cipőt stb..?????????????Ha nem édes gyerekem akkor majd elkezdek inni MERT PERSZE AZT TUDOM FINANSZÍROZNI és majd egy józanabb napomon mikor már kb.25 éves leszel elgondolkodom.ÍGY KÉPZELTED KEDVES VÁLASZOLÓ?????????????????????FEL HÁBORÍTÓ.
2010. febr. 17. 14:47
 29/30 anonim ***** válasza:
Azért valljuk be, hogy most csak az egyik oldalt halljuk. Szóval lehet, hogy anyuka dühből kicsit eltúloz dolgokat. Ha addig normális fizetett, amíg volt munkája, akkor nem kéne egyből a fejét venni. El lehet venni igaz a lakást a feje fölül, de akkor hova viszi a gyereket, ha nála van? És nem mellesleg, anyukával közösen kell eltartani a gyereket.
2010. febr. 17. 15:18
 30/30 anonim ***** válasza:

ma 14:47-es: az elözö válaszolót szerintem AKARATTAL érted félre: nem azt irtan, hogy apuka ne menjen dolgozni, csak azt, hogy az anyuka is megpróbálhat segiteni neki munkát keresni, mert lehet, hogy elöbb hall valami megfelelö állasról.

Ha meg az apa netán tényleg feladta és depresszióba esik, akkor azt azért tudni kell, hogy az komoly betegség, és egyedül nem igazán lehet kijönni belöle. Ha meg valami okból meghal az apa, akkor hiába akarna anyuka PÉNZT, nincs kitöl kérni, és a gyereknek se mindhatja, hógy a szemét apád inkább meghalt, minthogy fizessen.

Azt kellene már felfogni rengeteg embernek, hogy az, hogy a férj-feleség nem jön ki egymással és elválik, az az ö a dolguk, de a gyerek közös marad, és a másik a gyereknek VÀLTOZATLANUL szülöje. Akinél a gyerek marad, annak továbbra is TISZTELETTEL kell a másikról beszélni, mert a GYEREK ÉRDEKE az, hogy minkét szülöhöz pozitiv hozzáálasa legyen. Sajnos sok - fökétn - anyuka a válás után csak gyülölködik, ez viszont az apát nagyon el tudja keseriteni, az életkedvét elvenni.

Hidd el, lehet KULTURÀLTAN is válni és a gyereknek változatlanuk mindkét szülöjét megtartani,akkor is, ha már vannak újabb partnerek is. (Tapasztalatból beszélek, a férjem sok éve vált el tölem, a közös gyerekeket mégis együtt vezettük a felnöttség irányába és a mai napig is "jó ismerös" viszonyban vagyunk.)

2010. febr. 17. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!