Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kaphat-e egy anya több pénzt a gyerek után, ha nincs munkája, és nem tudja fizetni a számlákat?
Van- e rá esélye, ha bepereli az apát, akinek nagyon magas a fizetése- korábbiakhoz képest nem változott-, de a gyerek szükségleteit alapul véve a bíróság korábban már döntött.
Az apának viszont abból van elege, hogy neki kell fizetnie minden- kaja, számlák, cigi- a gyerek szükségletein kívül. A kérdésben szereplő személy nem dolgozik a gyerek születése óta, aki 5 éves. A gyerektartásból, családi p.-ból fizet mindent,más bevétele nincs. Mindíg azon siránkozik, milyen rossz neki, hogy nincs pénze. Az esetleges per kapcsán kinek születhet pozitív döntés.
Cigiiii?! Ebben a helyzetben? Na mindegy.
Ha te az anya vagy, akkor a gyerek 5 éves korától ovodaköteles, mehetsz dolgozni.
Ha az apa vagy, akkor tekintettel erre a helyzetre, magadtól is adhatnál többet, hisz ha a számlák nincsenek kifizetve, akkor az a gyerekeden is "csattan" előbb-utóbb. Sajnálom a helyzetet.
Miért nem dolgozik a nő?
Egy 5 éves gyerek mellett már lehetne!
Menjen el dolgozni!
Vagy nem talál munkát?
Én inkább minden erőmmel állást keresnék a helyében, nem az exemet próbálnám kiszipolyozni!
Cigizni például nem kötelező!
Szerintem csak akkor emelnek a gyerektartáson, ha az apa hivatalosan bejelentett fizetése emelkedik, akkor valszeg több pénzt kell fizetnie.
Az, hogy neki milyen kiadásai vannak ( saját rezsije, cigije, kaja, ruha stb.) nem hiszem, hogy a bíróság figyelembe veszi és szerintem a nő jövedelmét se - ami jelen esetben támogatások - az ettől független lehet....
Szerintem még el is vehetik a gyereket az anyától, ha nem tudja biztosítani az ellátását.
Igazából nem értem miért nem megy el dolgozni az anyuka?
Ja, hogy egyszerűbb apucit csapolni? No comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!