Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az apuka nem akar fizetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az apuka nem akar fizetni mert nincs munkája?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

A kisfiam 3éves,és az apukával elváltunk.

A bíróság minden hónapra 15.000ft fix gyerektartást állapított meg.Az apukának jelenleg nincs munka helye,és úgy gondolja,hogy ameddig nincs munkahelye,addig nem fizet gyerektartást.

Nos akkor ha mondjuk hónapokig nincs,akkor nem fizet?

Mit lehet ezzel tenni?

Mikor kimondták a válást rákérdezett,hogy ha betegség van,vagy nincs munka akkor is köteles e fizetni,és azt mondták akkor is.

Akkor én most mit tegyek?Fordulja a bírósághoz?Ha igen,akkor mit tudnak tenni ebben az esetben?

2010. febr. 13. 10:40
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Ja még valami.Ha az apának van pénze cigarettára,akkor a gyerekre is legyen.Tudom nem az én dolgom,de egy hónapra képes volt 70.000ft-os számlát csinálni a mobiltelefonjára.

Azokat fizetgeti inkább nem a gyerektartást.

2010. febr. 13. 11:43
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Oké, de azt tudod,hogy ő is fordulhat bírósághoz, és kérheti a csökkentést, mert nincs munkaviszonya. Valószínűleg helyt is adnának neki. Szóval ez a bíróságos dolgod, nehogy fordítva süljön el. Először inkább még próbálj meg vele dűlő jutni.
2010. febr. 13. 12:10
 13/30 anonim ***** válasza:
69%

"Egyetlen apa sem lesz azért munkanélküli,hogy ne kelljen gyerektartást fizetni."

Hát pedig az én apám ilyen. Minden szart kitalál, csak ne kelljen fizetnie. Érdekes, állítólag ő is szegény, de azért van lakása, meg luxus jeep-je..mi meg még az albérletet is alig tudjuk fizetni

2010. febr. 13. 12:15
 14/30 anonim ***** válasza:
69%
Ja hogy ez a helyzet! Na így már a lehető legtöbb pénzt csikarnám ki belőle!
2010. febr. 13. 12:42
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
kedves kerdezo, en irtam a penzeheses reszt. oke visszavonom, de kerlek tanuld meg, hogy nema gyereknek anyja se. amennyi infot leirtal fennt, abbol nm derultek ki a reszletek.
2010. febr. 13. 13:41
 16/30 anonim ***** válasza:
36%

Nem is voltak érdekesek a részletek, mert azt kérdeztre, mit tegyen. Erre mindenki elkezdi apát védeni, hogy holnap éhen fog halni.

És a gyerek nem fog, ha nem adnak neki enni???

Úgyhogy ne magyarázkodj, kedves válaszoló. Természetesen nem hobbiból kérdezi anyuka, hogyan juthatna a pénzhez, ami jár a gyereknek!

2010. febr. 13. 14:52
 17/30 anonim ***** válasza:
44%

Az utolsónak teljesen igaza van. Felháborító,hogy az anya a hibás, mert pénzt kér azért, hogy a közös gyereket

el tudja tartani! A férfiaknak annyira természetes, ha

nincs munka akkor nem kell gondoskodni a gyerekről, majd az anyuka megoldja ahogy akarja. Nemtudom fordított esetben, ők hogyan viselkednének?

2010. febr. 13. 15:35
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Azért minden munkát én se vállalok el, csak kérdés, hogy apukának logikusak vagy logikátlanok az érvei. Egyébként ha tényleg egy nemtörődöm emberről van szó, akkor én nem is próbálnék rá számítani, se anyagilag se másképp. A gyerek sínyli meg sajnos, ha te cirkuszt csinálsz, és erre nem mentség a pénzhiány. Ha tényleg nem számíthatsz rá, akkor a helyedben az lenne a helyes döntés, hogy keresel egy rendes embert, akit szeretsz, és aki szeret téged és a gyerkőcöt is, és aki hajlandó akár nevére is venni, és kész.

Akárhogy is nézem, ez a helyzet a gyereknek a legrosszabb (és nem a pénz miatt), függetlenül attól, hogy melyik szülőnek van igaza.

2010. febr. 13. 15:58
 19/30 anonim ***** válasza:
41%

Fúúú, jó tanács: ha apa nem akarja eltartani a SAJÁT gyerekét, akkor anyuka keressen másik férfit, aki erre hajlandó.

Tényleg, milyen egyszerű... Anyuka hogyhogy nem gondolt erre??? Miért apától szeretne pénzt a gyerek eltartására? Nem is értem...

2010. febr. 13. 16:24
 20/30 anonim ***** válasza:
16:24 - Nézd, nekem van egy nagynéném, aki sajnos nem vette észre időben, de egy trehány igénytelen - hajléktalannak is beillő - pasinak szült gyereket, persze pénzre nem számíthat, mert egy léhűtő az apuka, szerencsétlen gyereket anyuka is dobálja, igaz, nem szorul rá apuka pénzére, mert külföldön orvosként dolgozik, de talán a gyereknek fontosabb lenne, ha nem csak pótmamák meg játékok helyettesítenék a nyugodt gyermekkort és az anyukáját. A gyereknek fontos, hogy nyugodt körülmények között nőhessen fel, ha ezt nem a vér szerinti apától, akkor mástól megkaphatja, ha anyuka boldog lenne, nem is foglalkozna a gyereke - állítása szerint léhűtő - vér szerinti apjával. Nem az az igazi szülő, aki megcsinálja a gyereket, hanem aki szeretetben felneveli. Én úgy érzem a kérdező által írtak - és a stílusa - alapján, hogy a gyerkőcnek nincs biztosítva a nyugodt légkör, és anyuka nem boldog. Ez nagyobb baj, mint a pénz hiánya.
2010. febr. 13. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!