Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás, gyerektartás. Sosem változtatják itt már normális irányba a törvényeket?
Miféle egy ország az ilyen, mint a miénk, ahol sok szülő felelőtlenül letolhatja magáról a felelősséget a gyerekéért/gyerekeiért válás után? Miért nem lehet végre ezen szigorítani? Sok olyan kérdést olvasni itt is, hogy "hogy lehetne csökkentetni a gyt?" De általában olyanok teszik fel, akik fizetnek nyomorult 20-30 000ft-ot. Miért nem igazságos nálunk ez sem? Ha a gyerekkel élő szülő otthont biztosít neki, ellátja, gondozza, ápolja ha beteg, ő kénytelen a munkáját hozzá igazítani,pénzt áldoz rá, stb, akkor a külön élő fél miért a gyerek tartásának csak a felét, vagy sokszor csak 20-30 000-es alamizsnát fizet? Aki a meglévő gyerekéről/gyerekeiről sem tud tisztességgel gondoskodni, az, hogy mer még újabb gyereket/gyerekeket vállalni? Ez miért nem büntetendő, ez a felelőtlenség? Nem kell a jogokkal jönni, hogy mert joga van szegény apukának/anyukának is új életet kezdeni válás után. Igen, joga az van, de nem egy, vagy több másik ember, főleg nem a saját gyerekei kárára. Milyen vastag bőr van azok képén, akik képesek a saját gyereküket a másik, a gyerekkel élő szülő nyakába tolni kb 90-95%-ban, vagy teljesen?
Tudom, hogy nem csak ilyen van, és vannak akik a válásuk után is nagyon jó szülők maradtak, de annyira elszomorító, hogy sokkal több a felelőtlen.
"érdekes, én észreveszem magamon, hogy változok, pedig már 37 vagyok"
Érdekes, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egyik pillanatról a másikra úgy dönt, hogy mostantól nem szeretem a gyerekemet, amit eddig imádtam, és dögöljön éhen, egy vasat sem lát tőlem ezután. Ha mégis előfordul, akkor színjáték volt az eleje.. Ha te vagy rá az élő példa, akkor bocs. Nem a változásról van szó, hanem a gyökeres változásról, és szeretteid megtagadásáról. A tökfőzeléket lehet, hogy évenként változik, szereted-e, de gerinced vagy van, vagy nincs.
Kedves 34-es!
Írtad , hogy JOGA van a boldogsághoz. A probléma ezzel, hogy ma mindenkinek mindenhez joga van. Éppen csak a KÖTELESSÉGET felejtik el. Akár nő akár férfi az, aki "boldogságot keres", kötelessége dolgozni a házasságon és kötelessége felelősséget vállalni a gyermekért. Sajnos azt vettem észre, hogy nagyon divatos és főképp egyszerű azt mondani, hogy megromlott a házasság. A gyermekre pedig senki nem gondol. Senki nem hajlandó alkalmazkodni és kompromisszumot kötni, de leginkább nem beszélik meg az emberek egymással a problémákat. Természetesen nem azokra az esetekre gondolok amikor valamelyik fél félre lép/iszik/ver/stb....
Ui. A feleségem is és én is elvált szülők gyermekei vagyunk. Bőven van előttem is rossz példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!