Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás, gyerektartás. Sosem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás, gyerektartás. Sosem változtatják itt már normális irányba a törvényeket?

Figyelt kérdés

Miféle egy ország az ilyen, mint a miénk, ahol sok szülő felelőtlenül letolhatja magáról a felelősséget a gyerekéért/gyerekeiért válás után? Miért nem lehet végre ezen szigorítani? Sok olyan kérdést olvasni itt is, hogy "hogy lehetne csökkentetni a gyt?" De általában olyanok teszik fel, akik fizetnek nyomorult 20-30 000ft-ot. Miért nem igazságos nálunk ez sem? Ha a gyerekkel élő szülő otthont biztosít neki, ellátja, gondozza, ápolja ha beteg, ő kénytelen a munkáját hozzá igazítani,pénzt áldoz rá, stb, akkor a külön élő fél miért a gyerek tartásának csak a felét, vagy sokszor csak 20-30 000-es alamizsnát fizet? Aki a meglévő gyerekéről/gyerekeiről sem tud tisztességgel gondoskodni, az, hogy mer még újabb gyereket/gyerekeket vállalni? Ez miért nem büntetendő, ez a felelőtlenség? Nem kell a jogokkal jönni, hogy mert joga van szegény apukának/anyukának is új életet kezdeni válás után. Igen, joga az van, de nem egy, vagy több másik ember, főleg nem a saját gyerekei kárára. Milyen vastag bőr van azok képén, akik képesek a saját gyereküket a másik, a gyerekkel élő szülő nyakába tolni kb 90-95%-ban, vagy teljesen?

Tudom, hogy nem csak ilyen van, és vannak akik a válásuk után is nagyon jó szülők maradtak, de annyira elszomorító, hogy sokkal több a felelőtlen.

2015. febr. 20. 14:56
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy ha van is ilyen, az tényleg a legalja proli rétegnél jellemző, két minimálbéres, vagy munkanélküli, ahol a válás után a feleség elvárja, hogy eltartsa az ex a gyereket (meg őt is). Nem hninném hogy egy 500 ezres fizetésű pasi majd minimálbérre jelentené be magát, hogy kevesebb gyerektartás fizessen..aham, majd a mesében.
2015. febr. 20. 17:38
 32/37 anonim ***** válasza:
95%

"érdekes, én észreveszem magamon, hogy változok, pedig már 37 vagyok"

Érdekes, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egyik pillanatról a másikra úgy dönt, hogy mostantól nem szeretem a gyerekemet, amit eddig imádtam, és dögöljön éhen, egy vasat sem lát tőlem ezután. Ha mégis előfordul, akkor színjáték volt az eleje.. Ha te vagy rá az élő példa, akkor bocs. Nem a változásról van szó, hanem a gyökeres változásról, és szeretteid megtagadásáról. A tökfőzeléket lehet, hogy évenként változik, szereted-e, de gerinced vagy van, vagy nincs.

2015. febr. 20. 17:47
 33/37 A kérdező kommentje:
Pedig 32. ilyet látok most, méghozzá közelről. Olyan házasságot, ami 12 évig szinte tökéletesen működött, 2 kisgyerek született, akiket imádott az apjuk is, ahogy a feleségét is. Aztán lelécelt külföldre, és baromira nem érdekli a családja, a gyerekei sem. Még a 2 kicsivel sem hajlandó kommunikálni. Hogy képes egy ember ennyi időn át hazudni, boldogságot színlelni? Miért kellett az ilyennek család, gyerekek? Mert közös döntés volt a gyerektervezés is, és az ember nem a gyereke 6-8 éves korában kezd el gondolkozni rajta, hogy biztos, hogy akarta e.
2015. febr. 23. 23:10
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
A 6-os válaszadóra reflektálva: azok, akik egy elsilányuló házasság megmentse érdekében sokszor erejükön felül is megtesznek minden lehetőt, ritkán a férfiak. Azt kérdezed: miért nem cselekszenek érte a nők? (Dehogynem!) Mert "keresik a boldogságot?" (mintha azt keresni, egy csődöt mondott házasságból távozó nőnek, szégyellni való, bűnös volna..Hol élünk?) Bizony igen: amikor már látják, hogy a kapcsolat menthetetlen, teljes emberi joggal a boldogságot keresik. Beadják a válókeresetet és tovább lépnek. Ezek után pedig, ha egyedülálló anyák lesznek belőlük, DOLGOZNAK is: legtöbbjük teljes erőbedobással, hogy eltartsák magukat és a gyerekeiket, akiknek felneveléséhez természetes módon szükséges az apa hozzájárulása is (ami ellenkező esetben is így működik).
2015. febr. 25. 12:42
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasok egy 1900-ban játszódó, önéletrajzi alapú regényt. A pasi vasutas, feleséggel, sok-sok gyerekkel. Beleszeret egy nőbe, akivel eleinte egy telek végében álló, használaton kívüli vadonban vannak együtt, míg a család a szolgálati házban. Majd cserélnek. A gyerekeit, feleségét kipakolja a vagonba, ő az új nővel be a házba. Ismétlem, a kisgyerekek egy vagonban nőttek fel. Ezek azok az idők, amiket visszasirnak az antifeminista, válás liberalizacioja elleni férfiak, akik annak örülnének, ha a nők dolgozni sem tudnának. Kíváncsi vagyok, hol lennének az anyjuk nélkül..
2015. febr. 25. 17:36
 36/37 A kérdező kommentje:
35. Ezt valahogy később sikerül elfelejteni.
2015. febr. 26. 08:05
 37/37 Bliztrix ***** válasza:
41%

Kedves 34-es!

Írtad , hogy JOGA van a boldogsághoz. A probléma ezzel, hogy ma mindenkinek mindenhez joga van. Éppen csak a KÖTELESSÉGET felejtik el. Akár nő akár férfi az, aki "boldogságot keres", kötelessége dolgozni a házasságon és kötelessége felelősséget vállalni a gyermekért. Sajnos azt vettem észre, hogy nagyon divatos és főképp egyszerű azt mondani, hogy megromlott a házasság. A gyermekre pedig senki nem gondol. Senki nem hajlandó alkalmazkodni és kompromisszumot kötni, de leginkább nem beszélik meg az emberek egymással a problémákat. Természetesen nem azokra az esetekre gondolok amikor valamelyik fél félre lép/iszik/ver/stb....

Ui. A feleségem is és én is elvált szülők gyermekei vagyunk. Bőven van előttem is rossz példa.

2015. febr. 28. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!