Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás, gyerektartás. Sosem változtatják itt már normális irányba a törvényeket?
Miféle egy ország az ilyen, mint a miénk, ahol sok szülő felelőtlenül letolhatja magáról a felelősséget a gyerekéért/gyerekeiért válás után? Miért nem lehet végre ezen szigorítani? Sok olyan kérdést olvasni itt is, hogy "hogy lehetne csökkentetni a gyt?" De általában olyanok teszik fel, akik fizetnek nyomorult 20-30 000ft-ot. Miért nem igazságos nálunk ez sem? Ha a gyerekkel élő szülő otthont biztosít neki, ellátja, gondozza, ápolja ha beteg, ő kénytelen a munkáját hozzá igazítani,pénzt áldoz rá, stb, akkor a külön élő fél miért a gyerek tartásának csak a felét, vagy sokszor csak 20-30 000-es alamizsnát fizet? Aki a meglévő gyerekéről/gyerekeiről sem tud tisztességgel gondoskodni, az, hogy mer még újabb gyereket/gyerekeket vállalni? Ez miért nem büntetendő, ez a felelőtlenség? Nem kell a jogokkal jönni, hogy mert joga van szegény apukának/anyukának is új életet kezdeni válás után. Igen, joga az van, de nem egy, vagy több másik ember, főleg nem a saját gyerekei kárára. Milyen vastag bőr van azok képén, akik képesek a saját gyereküket a másik, a gyerekkel élő szülő nyakába tolni kb 90-95%-ban, vagy teljesen?
Tudom, hogy nem csak ilyen van, és vannak akik a válásuk után is nagyon jó szülők maradtak, de annyira elszomorító, hogy sokkal több a felelőtlen.
18. 19. Pont ilyenekről beszélek, hogy igenis létezik ez, van ilyen sajnos. Én az ilyen embereket annyira meg tudom vetni, hogy nagyon. Nem csak azért, mert úgy gondolja x év házasság, gyerekek után, hogy "neki még élnie kell", hanem mert ahhoz, hogy "élhessen" sz@rik a gyerekei fejére.
Most az ilyen ember nem undorító?!
Nálunk amikor a kishúgom megszületett (én akkor voltam 5 a nővérem 7 éves) csak ennyi választ kaptunk, hogy miért távozik az életünkből végleg.
- Nekem nem kell a 3 gyerek, úgy neveled őket ahogy akarod. Én élni akarok, élvezni az életet.
A húgom születése napján végleg lelépett. Soha nem kaptunk nem hogy gyerektartást, de egy születésnapi képeslapot vagy egy levelet, hogy megkérdezze: lányok jól vagytok??
JA: az anyám lépett le, és az apám maradt ott 3 lánnyal, akik közül a húgomat ő hozta haza a kórházból.. Később felnőttként, több olyan embert ismertem meg ahol az anyuka hagyta el a családját, gyerekét mert élni akar. Az anyuka nem fizet gyerektartást, az anyuka nem hajlandó látni, megismerni a gyerekét akit világra hozott...
Van ilyen példa is..Nekem ez jutott, de legalább van egy apám aki a világ legjobb apukája a sok hibája ellenére is. Aki akkor nem hagyott minket cserben, nem hagyta, hogy mi testvérek intézetbe kerüljünk vagy elszakadjunk egymástól.
Jaj, már megint...
Érdekes, itt a GYK-n minden egyedülálló anyuka szegény, vagy minimálbéres, az ex-férje meg egy gazdag büdös paraszt aki direkt minimálbérre jelenti be magát, meg feketén dolgozik, hogy ne kelljen fizetnie...legalábbis itt csak ilyen történeteket olvasni...aham...
""..vannak, akik sok év után változnak meg gyökeresen, lesznek felelőtlenek."
Hahahaha.. persze. És Micimackó létezik, és ő tojja a húsvéti tojásokat. Felnőtt ember nem változik, és hacsak nem mentális problémái vannak (amelyek száma elhanyagolható) nem lesz saját maga gyökeres ellentéte. Inkább a nőre leszálló rózsaszín köd és anyuci-hormonok állnak a háttérben."
érdekes, én észreveszem magamon, hogy változok, pedig már 37 vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!