Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet kérni a gyerektartásdíj csökkentését azzal az érvvel, hogy az elvált szülő családja anyagilag és egyéb módon is támogatja az anyukát?
Anyósom tavaly eladta a családi házát és közelebb költözött a férjem exéhez és a gyerekeihez. Ezzel az ex költségei jelentősen csökkentek, mert már nem kell bébiszittert fizetnie ha túlórázik, anyósom van a gyerekekkel ha betegek, amikor átmegy (heti minimum 2x) visz mindig főtt ételt amihez természetesen ő vásárol be.
Erre hivatkozva lehet kérni a gyt csökkentését?
Azt nem értem, a bébiszitter költségét miért akarjuk rávarrni a gyerekhez kötődő költségekhez?
Anyuka gondja, ha nem tudja megoldani hogy vigyázzon a gyerekre.
A gyerek "költségei" pl ruha, étel, rezsinek egy kis hányada...gyógyszerek...
"Azt a pénzt a mi közös gyerekünkre is költhetné. Vesz nekik gyümölcsöt, zöldséget, sosem megy üres kézzel.
Mondjuk ide ne jöjjön heti 2x meg ne is kotyvasszon nekem."
A kedves kérdezőről a kunyeráló csövik jutnak eszembe. Ha adnál nekik némi ételt éppen csak hozzád nem vágják, de a pénzed azért az kéne... Kérdező is ezt csinálja, nem kell neki a mama főztje, csak a pénze.
Amúgy nem értem miért is baj, ha a nagyi szeretne az unokájával lenni. Meg jó hogy nem kell már elnézést kérnie, amiért visz neki ajándékba zöldséget, gyümölcsöt. Biztos vinne a te gyerekednek is, ha nem lennél egy undok hárpia...
21-es, nem anyuka számolta fel a bébiszittert, hanem a Kérdező gondolta úgy, hogy ha a nagyi segít, vigyáz a kicsire és az anyukának már nem kell bébiszittert fizetnie, akkor azzal az anyuka költségei csökkentek. Nem beszélve a "hadseregnek is elég lenne" mennyiségű ételről, amit egy gyerek, és két felnőtt egy étkezés során elfogyaszt, ugye... a gyümölcs meg a pofátlanság netovábbja...
Arra akarok kilyukadni, hogy ezeket nem anyuka számolta fel költségnek, hanem a Kérdező nézi úgy, hogy ezekkel a segítségekkel csökkentek az anyuka költségei- de ne keress logikát benne.
23#
21 vagyok...értettem amit a kérdező írt, és neki reagáltam.
Szerintem pereld be a nagyit! És kérj kártérítést a téged ért lelki megrázkódtatásért, hogy el kell viselned, hogy egy nagymama szívvel-lélekkel foglalkozik az unokáival.
Komolyan, eszméletlen a gondolkodásmódod. Szégyelld magad!
Remélem, kamu. De ha mégsem : azt írod, annyi gyereket szülsz, amennyit egyedül is tudnál nevelni. De nem teszed, hisz neked ott a férjed. Ugye a férjeddel közös kasszán vagytok? Ugye ha te este sokáig dolgozol, megy az oviba a gyerekért ? Na, hát neveld a gyereked pár évig egyedül, utána legyen nagy pofád. Van olyan barátnőm, aki egyedül neveli a gyerekét úgy, hogy egy cukrászdában dolgozik. Konkrétan nem tudna a nagymama nélkül mit csinálni. Olyan a beosztása, hogy képtelen lenne elmenni a gyerekért az oviba. Most szégyellje magát, hogy segít a nagyi? Nem, büszke magára, amiért heti 2-3 * 2 óra segítséggel gyönyörűen neveli egyedül a gyerekét. Nem olyan egyszerű ám ez!!
Ja, és még valami eszembe jutott. Nem lehet, hogy a nagymama azért segít, mert a kedves férjed nem segít? Mert azt tudod ugye, hogy annak ellenére, hogy elvaltak, a gyerekek a férjed gyerekei is. Éppen ezért optimális esetben lehetne akár a férjed is a gyerekekkel, míg anyuka túlórazik, illetve férjed is mehetne tappenzre. Nem?!? Az hogy tetszene?
Ja, meg hogy igénytelen, aki segítséget vesz igénybe!?!? Tudod, mi az igénytelen? Ha valaki nem dolgozik, na az, az igénytelen. Ha valaki segítséget vesz igénybe, mert túlórazik, DOLGOZIK miközben beteg a gyerek, mert ha nem dolgozna, valszeg kirúgnák és muszáj vkinek a gyerekkel lenni, az minden, csak nem igénytelenseg. Senki nem tud napi 8-10 órát dolgozni segítség nélkül gyerekkel. Optimális esetben erre való egy férj, akivel váltva mennek a gyerekert, nagymama vagy baby sitter. Mindenki így csinálja.
Azt még áruld el, te dolgozol? :és mennyit? Mennyit keresel, hogy ekkora a szád, hogy neked nem kéne soha segítség?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!