Gyerektartásdíj megítélésekor a bíróság figyelembe veszi a szülő házastársának keresetét is?
1. Ha a gyereket a biróság az anyának itélte, és kirakja, akkor jelentsétek fel a szülöi felügyelet elmulasztása miatt, ugyanis ez így büntetendö cselekmény.
2. Ha a gyerek hozzátok költözik, akkor azonnal kérjétek a gyerekelhelyezés megváltoztatását, ugyanis a kér´veny beadásától kezdve nem köteles a párod fizetni gyerektartást, ha a gyerek nála él.
3. A gyerektartás mértéke minden esetben a szülö (és senki más, sem házastárs, sem élettárs, sem nagyszülö) nettó jövedelme alapján lesz megállapitva.
4. Az anya csak a saját jövedelme után kell, hogy fizessen, viszont arra kötelezve lesz.
Nem az a lényeg, hogy mennyit fognak megítélni, csak hogy még ő van felháborodva, hogy fizetnie kell!! Annak idején meg de tudta mondani páromnak, hogy havi 200-at is kérhetne, ha akarna, mert megítélnék neki, és megérdemelné (mellesleg párom minimálbéren van)!
Várni akartunk a bírósággal, hogy mennyire gondolja komolyan az anyja, de azt mondta, ő örülne ha nem menne vissza, meg ne is menjen, meg szó szerint, felőle meg is dögölhet!! Hát hogy mondhat egy anya ilyet a saját gyerekére?? Az ilyen nem is anya!! De sajnos vannak ilyen emberek! És még ő akkor szült másik kettőt!! Majd azoknak is ez lesz a sorsa?? És még akkor ő flegmázik!! Hát én elbujdokolnék szégyenemben a helyében!!
Nem, nem anya az ilyen.
De legalább megszabadult tőle a kisgyerek. Nálatok biztos jobb dolga lesz.
Hát tényleg szégyellhetné magát a nő. A gyereket sajnálom a legjobban. Sajnos nem egyedi eset. A saját ismerőseim körében is van ilyen,hogy haraggal váltak el,és a gyerek már nem is fontos.Se az apának sem az anyának.
Én is azt tanácsolom amit írtak. Menjetek a bíróságra,és kérje az apuka a gyámsági jogot. Ezáltal kérheti a gyerektartást is. Olyan nincs hogy nem fizet. Hiába flegmáskodik, fizetnie kell,ha nem ő neveli a gyermeket.
De ahogy korábban írtam, abban meg neki van igaza hogy csakis az ő bevételi forrását nézik..
Valószínű,hogy a bíróság a szokásos gyerektartási összeget szabja majd ki.
A mindenkori minimálbér 20%-át vagy ha elkezd dolgozni akkor a fizetése 20%-át..
Komolyan mondom. Én a srácot nagyon-nagyon sajnálom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!