Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen esetekben vonja meg a bíróság a szülő felügyeleti jogait?
Gyermekem 2 éves ,az apja nem fizet gyerektartást..mondván munkanélküli és ez van.Csak vasárnap látja a gyerkőcöt,mikor mi megyünk a nagyszülőkhöz,mivel hétköznap nem akar jönni,mert az túl körülményes neki,és drága a parkolás...,szóval mi megyünk,hogy nehogy az legyen,hogy tíltom az apjától.
Most éppen azt szeretné,ha 1 hetet nála 1 hetet nálam tölteni a kicsi.Teljesen kész vagyok,még a gondolattól is...,mivel életveszélyes lakásban él.Ott,ahol dolgozik..,por,kosz..gipsz,a kazán az előszobába.Egyszerűen nem is értem,hogy hogy gondolja.Lehetséges ilyen??? Mit tegyek? Pereskedni nem akar.Én meg csak azt tudom,hogy nem fogom kitenni a gyermekem bármilyen életveszélynek...,ő a mindenem.
Első hülyeséget beszél.
A láthatási jog a GYEREK JOGA, nem az apáé. Semmi köze a kettőnek a gyerektartás fizetéséhez vagy nem fizetéséhez.
A bíróság nem fog felügyeleti jogot megvonni az apától, hiszen nem is kapott még...
El kell menni a bíróságra, be kell adni a gyermekelhelyezési pert. (lehetőleg közös megegyezéssel) 99,9%, hogy az anyuka kapja majd a gyermekfelügyelet jogát, az apukának meg ha nem tudtok megegyezni ki fognak jelölni heti 1 napot látogatásra.
A gyerektartást is el kéne rendezni bíróságon. A "drága a parkolás" dumából arra következtetek, hogy benzinre van pénz csak a gyerekére nincs... Az meg nem kóser.
Szerintem is próbáljatok megegyezni. A kicsinek szüksége van az apukájára is. Természetesen én sem javaslom az ottalvást 3 éves korig, de azt hogy elvigye 2-3 órára, heti 1-2 alkalommal, az mindenképpen jó a kicsinek, feltéve ha van biztonságos hely ahová viszi...
Egyébként pedig nemsokára kitavaszodik, és akkor akár sétálhatnak is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!