Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet kérni a gyerektartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet kérni a gyerektartásdíj csökkentését azzal az érvvel, hogy az elvált szülő családja anyagilag és egyéb módon is támogatja az anyukát?

Figyelt kérdés

Anyósom tavaly eladta a családi házát és közelebb költözött a férjem exéhez és a gyerekeihez. Ezzel az ex költségei jelentősen csökkentek, mert már nem kell bébiszittert fizetnie ha túlórázik, anyósom van a gyerekekkel ha betegek, amikor átmegy (heti minimum 2x) visz mindig főtt ételt amihez természetesen ő vásárol be.

Erre hivatkozva lehet kérni a gyt csökkentését?

2015. febr. 19. 12:56
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Azt a pénzt a mi közös gyerekünkre is költhetné. Vesz nekik gyümölcsöt, zöldséget, sosem megy üres kézzel.

Mondjuk ide ne jöjjön heti 2x meg ne is kotyvasszon nekem. Már ez is magas nekem, hogy egy felnőtt nő hogy viseli el, hogy így függ valakitől. Az én gyerekemről én akarok gondoskodni, nem a nagyszülőnek szültem.

2015. febr. 19. 13:19
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked nem kell a segítség akkor miért irigyled mástól? Eszem megáll... Az ex gyereke is a nagyi unokája, és csak mert elváltak ez a tény nem változott. Miért szeretné jobban a te gyerekedet? Neki ugyan olyan unoka mind a kettő. Csak te ellököd a nagyit, az ex meg szívesen fogadja.
2015. febr. 19. 13:24
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Kezdem érteni hogy anyós miért inkább az exhez jár segíteni és nem hozzád...
2015. febr. 19. 13:32
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha jól értem a te gyereked többet ér mint az exé...érdekes. Nos bármily fájó is, ezt ő nem így gondolja, és ez így normális. Te egy pénzéhes hárpia vagy. Igen a közös gyerekre is kell költeni, de te tudtad, hogy van már gyereke és azt is, hogy tartást fizet. Akkor minek szültél te is egyet neki? Ja, hogy majd akkor elfelejti az előző házasságból született gyerekeket. Hát...gusztustalan vagy, és végletekig anyagias. Borzalmas ember lehetsz. Azok a gyerekek kérték, hogy megszülessenek? A férjed csinálta? Igen. Akkor felelősséggel jár. Ha neked nem tetszik előbb kellett volna mérlegelni.
2015. febr. 19. 13:40
 15/40 A kérdező kommentje:

Nem irigylem, én sosem lennék magamra olyan igénytelen hogy rendszeres segítségre szoruljak. Annyi gyereket vállaltam, amennyit egyedül is el tudok látni, fel tudok nevelni.

Nem ér többet az én gyerekem, de ugyanannyit igen!

2015. febr. 19. 13:55
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Idézlek: Azt a pénzt a közös gyerekünkre is költhetné.

Hát akkor csak vagy olyan igénytelen, hogy rászorulsz a pénzére.

Ja vagy itt az a probléma, hogy a nagyi nem nektek adja a pénzt, hanem az exnek?

Tudod normális családokban nem nehézség, hogy a nagyszülő segít. És úgy látom ők normális családként működnek. Na akkor ebben a családban te vagy az irigy kakukkfióka.

Akárhogy forgatod a dolgokat, nem nem kérhettek csökkentést. MErt nem a ti pénztárcátok lett rövidebb attól, hogy a nagyi a másik unokáját is szereti, attól, hogy a fia elvált.

2015. febr. 19. 14:01
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak támadni, de ezt nem tudom, hogy gondoltad. Őszintén, fogalmam sincs.

De kezdem azt hinni, hogy nem is az a baj, hogy a párod gyerektartást fizet, hanem az, hogy a nagyi önként és dalolva megy segíteni az exnek és az unokáinak. De ha te nem akarod, hogy menjen hozzád, akkor miért fáj, hogy amoda megy és örömmel segít?

Mellesleg nem igénytelenség segítséget elfogadni, pláne egyedülálló szülőként. Kérdező, te voltál már egyedülálló szülő? Mert ha nem, akkor szerintem ne ítélkezz mások felett. Csak úgy mondom.

2015. febr. 19. 14:10
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

NE menjen hozzátok heti kétszer, mert téged zavar. Akkor nem értem miért baj, ha az exhez jár.

A te szavaiddal élve ne kotyvasszon nektek, mert nem kell. De akkor miért zavar, ha visz főtt kaját az exnek.

Igénytelenség szerinted, hogy elfogadják a segítséget, holott te is ugyanúgy hisztizel, hogy a pénzt a te gyerekedre is költhetné.

Ja ezek szerint te az anyósból nem kérsz, de a pénzéből igen. Valószínűleg ezért jár az exhez, mert ott legalább szívesen látják.

2015. febr. 19. 14:24
 19/40 anonim ***** válasza:
96%
A nagyi nem szeret téged ugye? és te àrtatlan gyerekeken akarod ezt leverni... vigyàzz, apuci nehogy meglàssa,hogy rossz vàsàrt csinàlt....csak nem a szeretõje voltàl akit felcsinàlt ,az asszony meg kidobta ? a nagyi meg a fia helyett sajnàlja és törleszt?
2015. febr. 19. 14:31
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Az eszem megáll, azt írja ő segítség nélkül is el bírja látni a gyerekét és nincs rászorulva senkire. De a férje mégis költhetné inkább a gyerektartást az ő közös gyerekükre. Ez a nő képes lenne akkor is a bíróságra rohanni csökkentért ha megtudná, hogy a szomszéd Piri néni néhanapján ingyen vigyáz a gyerekekre!

Egyszerűen nem hiszem el, le vagyok döbbenve, hogy létezik ilyen nő! Milyen vastag lehet a bőr a képén?????

2015. febr. 19. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!