Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Igazságos ez?! Többi lent.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazságos ez?! Többi lent.

Figyelt kérdés
15 éves vagyok.. Apukám augusztus óta kint dolgozik Németo.-ban, és ugye másodjára nősült, én az első házásságából vagyok, a nevelő anyám, úgy viselkedett velem, még apa nem volt itthon, mint egy utolsó senkiházival, és nagyon egyedül éreztem magam :( volt, amikor itthon hagyott hetekre, betegen is sokszor.. és a falunkban szokott lenni diszkó, és ugye elmentem, mert nem egy hétvéhe volt úgy, hogy egyedül voltam itthon. Amikor hazajött apa, veszekedtek miattam, mert a nevelő anyám azt álította h nem érdmelem meg azt a sok új ruhát, amit apa vett nekem, és amikor ezekt hallottam este, fogtam magam és kimásztam az ablakon, mert nem tudtam már mit tenni, nagyon nehéz gyerekkorom volt és van is..és elfleejtettem említeni, hogy , van egy barátom, aki majdnem olyan helyzetben van mint én, és hozzá is indultam, mert mindig is szükségem volt vaalkire., és amikro elszöktem észrevették, és apa hétvégén megy vissza, és szombaton vannak matekóráim, és úgy lesz ezentúl, h szombaton a matekóra után megyünk a nevelő anyám szüleihez, ahol utálok lenni :( és nyáron ki akarnak költözni oda, a barátaimmal se lehetek mert mindig ott kell töltsem a hétvégéimet, utána meg már lehet soha többet nem fogom őket látni, mert a nevelő anyám parancsait kell názzem.. korrekt ez így? és nagyon nehéz nekem így :'(

2015. febr. 18. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem, nem igazságos. Neked még a tanulással kéne foglalkozni, nem diszkózni, meg fiúzni. A szökés meg kifejezetten gyerekes dolog, nem old meg semmit. Nagyon nem szereted a nevelő anyádat, ám nem is biztos, hogy gonosz mostoha. Hol a nagymamád? Ha pedig a nevelőanyád hetekre(!) magadra hagy, apukádnak mondd el.
2015. febr. 18. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szedd össze a gondolataidat, mert ez így egy 10 éves hisztis gyerek szintjén van, aki csak sorolja összefüggéstelenül a sérelmeit. És ez is és az is és amúgy még ez is. ...

Ha nagy vagy buliba menni, akkor nagy vagy értelmesen kommunikálni is.

Miért olyan szörnyű a nevelőanyukád? Mit vár el? Hogy elpakolj magad után? Besegíts a háztartásba, ahol élsz? TRAGÉDIA! Oké, az nem volt jogos, hogy beleszólt, mennyi ruhát kapsz apukádtól. De ezért elszökni?

Szóval mit csinál nevelőanyukád, amiért szörnyű? Mert elhiszem, van olyan szituáció, amikor tényleg embertelen és borzasztó dolgokat tesznek a gyerekkel, de a tiéd nem tűnik annak. Semmi konkrétumot nem írtál, csak egy általános panaszáradat egy tinitől.

A külföldre költözést meg ne bajként, hanem lehetőségként fogd fel. Mellesleg 18 éves korodban nyugodtan visszajöhetsz főiskolára ide. Vagy előbb is, ha van rokonod itt, aki gondoskodik rólad.

Nevelőanyukád nagyszüleivel sem kell túl sokat beszélgetni, köszönsz illedelmesen, válaszolsz a kérdéseikre, segítesz elpakolni, aztán tanulásra hivatkozva beülsz az egyik sarokba, és olvasol. Vagy tényleg tanulsz, abból még hasznod is lesz.

2015. febr. 18. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Jó kis tanácsokat adsz hármas. Milyen lelkivilágod lehet? Rosszindulatra tanítanád, ahelyett, hogy a helyét megtalálja, és kezelje a helyzetet illendően, a problémának megfelelően. Van neked gyereked?
2015. febr. 18. 17:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak általánosan írtam le.. Nekem az alap. hogy kitakarítok, elpakolok magam után, el mosogatok meg stb. Ez nem gond, és nem a diszkóról van szó.. valamit nagyon félreértettetek.. Ő olyan, hogy, amibe csak tud, beleköt, ÉN mindig ott voltam, ha segítség kellett neki, nem mondhatja senki azt főleg nem ő, hogy, nem vagyok mellette.. Múltkor egy hétfő szabad volt, és másnap irtuk a félévit, és nem nagyon tudtam segiteni a háztartás takaritásánál, mert, rohadt sok volt tanulni.. és amikor hazajöttünk azt vágta a pofámhoz, hogy egésznap lustálkodtam, nem csináltam semmit.. viszont, ha rossz jeggyel mentem volna haza, az lett volna, hogy, miért nem tanultam.. és lehet a szökés gyerekes dolog, de amikor úgy érzed, hogy teljesen egyedül vagy, nem tudsz mit csinálj, valaki aki tényleg szeret. jó ha melletted van.. Anyum 7 évesen eldobott, jött ez a nő, akiről azt hittem, hogy szeretni fog, és azért észre veszem azt, ogy ő amit csinál, hogy csinálja, kötelességből. Egyedül apa volt az, aki mellettem volt mindig, de változott azóta.. Nem vagyok az a tini aki mindig csak a rosszat látja a másikban.. néztem mindenhogy, jó oldalról, rossz oldalról, de amikor oda jutottam, hogy oké, akkor minden rendbe van, beszólt, leorditott, lehordott mindennek, és ez nekem kicsit nehéz :(
2015. febr. 18. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Viszont az írásod alapján nem tűnik a nevelőanyád olyannak, akivel ne ülhetnél le ezt megbeszélni. Nem tudjuk mennyi idős vagy. Lehet hogy kicsit túltengnek a hormonok. Ne dramatizáld túl a dolgot. Egyáltalán nem biztos, hogy nem szeret.

Én megértem, hogy besokalltál, akkor írd le tételesen egy papírra mi a bajod vele és add oda neki. de kicsit konkrétabban írd le mint itt, mert ezzel sok mindent nem tud kezdeni szegény. Aztán kérd meg, hogy pontról pontra magyarázza el, melyik szituban miért úgy viselkedett, ahogy.

2015. febr. 18. 20:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja bocsi közben látom, hogy 15 éves vagy.
2015. febr. 18. 20:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Na, ezzel (kommented) már mindjárt lehet mit kezdeni. :)

Először is próbálj meg beszélni vele. Mondd el neki, hogy nyilván kényelmetlen ez az állapot neki is, hogy apud külföldön van, ti meg ottmaradtatok egymásnak boldogságban, de ahogy ő, úgy te is megteszed, ami tőled telik.

Írjatok egy munkarendet, kinek mikor mi a feladata.

Heti hányszor és/vagy melyik nap van felporszívózva, wc súrolva, portörölve, stb és ki csinálja?

Ki vásárol be? Ki főz? Ki mosogat?

Beszéljétek meg akár azt is, hogy az ablak reggel vagy este legyen nyitva 5-10 percre, ha képes ebbe is belekötni, akkor inkább legyen leírva minden apró részlet és elvárás, kötelesség.

Butaságnak tűnik, de sok múlik rajta.

Ha ez nem megy (ez több hét lesz, látni fogod,d e adj időt magatoknak), akkor már komolyabb a helyzet, de nem hiszem, hogy olyan borzasztó lenne a nevelőanyukád.

Mellesleg ahogy te most kamaszodsz, ő lehet, hogy változókorban van (attól függ, hány éves), és az ő hormonjai is szórakoznak, stresszes, így vezeti le rajtad. Nem jó dolog, de sajnos sok felnőtt ezt csinálja.

Nem őt mentegetem, csak az ő helyzetébe is gondolj bele: összejött egy pasival, aki most otthagyta, hogy nevelje a gyerekét, akihez neki semmi köze nincs.

Ez mind a kettőtöknek nagyon nehéz helyzet. De nem menthetetlen.

Ha szóban nem megy, írd le neki, esetleg úgy, hogy apukád is lássa (közös levél e-mailben, vagy apudnak elküldöd külön, hogy ezt küldted a nevelőanyukádnak).

Kettes voltam.

2015. febr. 19. 13:56
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a jó tanácsokat!:)
2015. febr. 22. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!