Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 gyerek, hitellel terhelt háznál hogy zajlik a válás?
9. nem tényleg nem értem. Azt nem értem, hogy miért kéne neki fizetni ahogy Te mondod abban az esetben ha ő marad a házban, a hitelt+gyerektartást+az én beinvesztált pénzemet??? Nekem nem kell se tulajdonjog, se gyerektartás se az eddig befektetett pénz!!! Csak annyi kérésem lett volna, hogy vállalja át a hitelt.
10. Köszönöm, igen, még ezek a lehetőségek merültek fel bennem, hisz se ő, se én nem tudjuk kifizetni egymást, a házat eladni nem tudjuk, nem kapnánk a mai ingatlanpiaci árakat nézve annyit, hogy a hitelt ki tudjuk fizetni belőle (és akkor a szocpol-ról ne is beszéljünk).
Akkor írd le kérlek, hogy mennyit ér a ház, mennyi a hitel. Ha a ház értékének a fele nagyobb, mint a hitel fele, akkor nem értem, miért mondasz le azon felül még a gyerektartásról is. Ez nem így működik. Otthagysz neki például 2,5 millát, fizeti a te hitelrészedet mondjuk egy millát akkor is nyereségesen jön ki a végén, nem kell még a gyerektartást is beáldozni.
Törvényesen ha ő marad a házban, és a fenti példánál maradunk, akkor ki kell, hogy fizessen neked 2,5 millát, fizetnie a hitelt ÉS gyerektartást.
Ha te maradsz a házban neked kellene fizetned a férjnek 2,5 millát, de mivel ő fizetne gyerektartást, és ha arányos a kettő, akkor ettől el lehet tekinteni.
költözzetek el mind a ketten a házat adjátok ki albérletbe
az albérleti díj legyen a hitel törlesztője plusz ha kell még hozzá vagy mikor üresen áll akkor felezitek az összeget
az apa fizeti gyerektartást
ha ki van fizetve a hitel vagy már el tudjátok adni úgy h 0-ra kijöttök akkor eladjátok a hitelt visszafizetitek és ennyi !
ha egyikőtök sem lakik benne akkor is fizetni kell a hitelt fele fele arányban ! de talán ezzel előrébb lesztek mind a ketten
Ezzel a helyzettel nagyon sok probléma van/lesz és az a baj, hogy a bíróság sem szokott a helyzet magaslatán lenni (sajnos tapasztalat). Jelen pillanatban a házba beinvesztált pénz, az eddigi törlesztőrészletek olyanok, mintha lyukas zsákba raktátok volna. A vagyonotok mérlege negatív, gyakorlatilag 1-2 millió mínusszal rendelkeztek.
A másik probléma, hogy hiába dönt arról a bíróság, hogy aki a házban marad, annak kell fizetni a részleteket, vagy felezitek, ezt a bank nem fogja elismerni. A bank egyetemlegesen követeli majd adóstól, adóstárstól is továbbra a hitelt, mert így szól a szerződésetek, amin nem változtat egy későbbi válás és a bírói ítélet sem. Ha esetleg később még sem tudja valamelyik fél teljesíteni a bank felé a vállalt kötelezettségét, a bank először a szerződésben megnevezett adóson, majd ha ez sikertelen, az adóstárson próbálja behajtani.
Ezért a legegészségesebb megoldás ilyen esetben az lenne, ha az ingatlant sikerülne eladni - akár úgy is, hogy marad még adósság, vagy megegyeztek a bankkal az elengedésére -, mert a hitel miatt addig össze lesztek kötve, amíg nincs teljesen kifizetve.
Nálatok a "vagyonmegosztás" úgy nézne ki, hogy a maradék adósságon kell osztozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!