Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás külföldi állampolgártól. Mennyi időmbe és pénzembe fog kerülni? Mik a teendők?
Tanácsot kérek nem mindennapi helyzetemben. 18,5 éve vagyok férjnél, amiből csak 2(+2) évet éltünk együtt. Házasságkötéskor egyetemisták voltunk a hazájában, azt igérte,miután végeztünk, Magyarországra költözik, közben megszületett első közös gyermekünk. Az egyetem után én hazaköltöztem, de ő nem jött velünk, mindig csak igérgetett. Számomra ott nem voltak meg a maradáshoz megfelelő körülmények. Ő meglátogatott bennünket hol 3, hol 6-12 havonta. Általában 2 hét és másfél hónap közötti időket töltött Magyarországon. Intéztem neki vízumot, tartózkodási engedélyt, vállalhatott volna munkát, de semmi nem keltette fel a fantáziáját. A látogatásaikor hozott, úgymond a gyerekének szánt pénzt mindig fel is emésztette az ittartózkodása költsége. Más, rendszeres segítséget nem kaptunk tőle. Aztán egy újabb látogatása eredményeképpen született még egy gyermekünk. Ismét jöttek az ígéretek. Most ott tartunk, hogy 2 éve látta utoljára kisebbik (én vittem el hozzá!), 3 éve a nagyobbik gyermekét, de rendszeresen telefonál nekem (kontrolál).Válni nem akar, sőt, egy éve, mikor szóba hoztam a dolgot, megsértődött, eltűnt, amitől nekem lett lekiismeret furdalásom. Most utoljára kijelentette, ha válok, ő már nem lesz...
Szeretném végre hivatalossá tenni a különlétünket. Hol kell kezdenem? Hova nyújtsam be a keresetet? Megpróbálnám ügyvéd nélkül intézni a dolgokat. Mennyi időmbe kerülhet az egész procedúra? A peridítási illeték megfizetésén kívül milyen mértékű költségem merülhet fel? És mit tesz a bíróság, ha a férjem nem hagy jóvá, nem jelentkezik, stb.? Mi alapján állapítják meg a tartásdíjat, ha nincs ott hivatalos bére, ill. irreálisan alacsony, fiktív bérre van bejelentve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!