Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségem a külföldi jövedelme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségem a külföldi jövedelmemből is kérheti a 20%os gyerektartást?

Figyelt kérdés

Eddig Magyarországon dolgoztam,de most megyek majd ki külföldre. A fizetésem 20%át fizettem eddig,ami kb 25 ezer ft-ra jött ki. Most megyek ki Hollandiába dolgozni,havi 2000 eurót fogok keresni,ebből ft-ba átszámítva a gyerektartás kb 100.000Ft-ra jönne ki. Nem akarom h az ex nejem,ebből a pénzből éljen meg,és ne akarjon dolgozni. Mivel egyedülálló anya,kap gyermekvédelmi támogatást,így a gyereknek a suliba a menza ingyen van,és a könyvek is,plussz az emelt családi pótlék. Nem hiszem h a gyerekre elmenne havi 100.000Ft.

Én ugy gondoltam h egy 20assal többet fogok adni,de a feleségem perrel fenyeget,hisz a bíróság a jövedelmem 20%át állapította meg. Meg h mi nekem az a 100.000Ft havonta,hisz jól fogok keresni.Igen,de nekem külföldön is meg kell élnem,lakás,étel,ruha,és persze a gyerekkel is szeretném tartania kapcsolatot továbbra is. Ez mind pénz.

Mik a volt nejem esélyei,h megnyerje a pert?

2011. ápr. 17. 17:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Nem sok. Azért azt többnyire kiszúrják,ha nem a gyerekre megy el. Kérheted tudtommal azt is, hogy mondja el mire költi. 100 000 Ft több, mint a jelenlegi minimálbér. Már 40 sem kevés, szóval szerintem neked több esélyed van.
2011. ápr. 17. 17:24
 2/20 anonim ***** válasza:
63%
Ha az ítéletben a jövedelemed 20%-a szerepel, akkor annyit kell fizetned. Havi 100ezret azonban nem fog megítélni egy jóérzésű bíró sem, hiszen anyukának is annyit hozzá kellene tudnia tennie, mint amennyit te fizetsz. Adj be egy kérvényt, hogy a tartásdíjat ne a jövedelmed 20%-ban, hanem pl havi 40.000.- forintban állapítsák meg.
2011. ápr. 17. 17:27
 3/20 A kérdező kommentje:
De a havi jövedelmem 20%a a magyarországi béremből lett megállapítva. Ezért nem tudom h a külföldi munkabérrel mi a helyzet.
2011. ápr. 17. 17:30
 4/20 anonim ***** válasza:
Mikor lett megállapítva? Tudtommal 2 év eltelte után kérheted az újratárgyalását.
2011. ápr. 17. 17:31
 5/20 anonim ***** válasza:
26%
Azt nem lehet megcsinálni, h adod, amit eddig adsz+ vmi keveset még hozzá is teszel (ha akarsz) és nyitsz neki egy számlát, amire beteszel még pénzt, de ezt csak 18 éves kora után veheti fel a gyerek. Így azt sem mondhatják, h nem adsz eleget, neked meg nem kell attól félni, h a volt feleséged magára költi majd.
2011. ápr. 17. 17:32
 6/20 A kérdező kommentje:
Még nincs 2 éve h el váltunk,addig nem is kérhetem az ujra megállapítást?
2011. ápr. 17. 17:33
 7/20 anonim ***** válasza:
Ezért kell beadnod a tartásdíj megváltoztatására irányuló kérelmet. Leírod, hogy te ezentúl külföldön fogsz dolgozni, ahol a jövedelmed jóval magasabb lesz, de a kiadásod is, így szeretnél egy korrekt, a hazai jövedelmi viszonyoknak maximálisan megfelelő összegű tartásdíjat fizetni, ami épp a duplája annak, amit most kap az anya.
2011. ápr. 17. 17:33
 8/20 anonim ***** válasza:
Szerintem tudsz változtatni, mert változtak a körülményeid.
2011. ápr. 17. 17:34
 9/20 anonim ***** válasza:
63%
Kérheted. Megváltozott jövedelmi viszonyokra lehet. Csak gyermekelhelyezésnél van a 2 év. Olyat pedig nem szabad csinálni, hogy nem az anyának utalsz. Ha nyitsz a gyereknek számlát, oda csak a hivatalosan megállapított tartásdíjon felüli összeget szabad utalni. A tartásdíj nem a gyermeket illeti, hanem a gondozó szülőt, hogy a gyermek gondozására fordítsa.
2011. ápr. 17. 17:35
 10/20 A kérdező kommentje:

igen ezen én is gondolkoztam,h adom amit eddig,vagy vmivel többet,meg még egy számlára rakok vmennyit. Azért is mert ha esetleg perre vinné az exem a dolgot,és visszamenőleg ki kellene fizetnem a gyerektartást,legalább legyen miből,és hirtelen az egész fizetést erre kelljen költeni.

meg még majd meglátom h ott kinn hogyan tudok megélni,azt sem tudom h milyen árak vannak,meg a haza út hogyan lenne majd olcsóbb,meg semmit.

2011. ápr. 17. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!