Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem a külföldi jövedelmemből is kérheti a 20%os gyerektartást?
Eddig Magyarországon dolgoztam,de most megyek majd ki külföldre. A fizetésem 20%át fizettem eddig,ami kb 25 ezer ft-ra jött ki. Most megyek ki Hollandiába dolgozni,havi 2000 eurót fogok keresni,ebből ft-ba átszámítva a gyerektartás kb 100.000Ft-ra jönne ki. Nem akarom h az ex nejem,ebből a pénzből éljen meg,és ne akarjon dolgozni. Mivel egyedülálló anya,kap gyermekvédelmi támogatást,így a gyereknek a suliba a menza ingyen van,és a könyvek is,plussz az emelt családi pótlék. Nem hiszem h a gyerekre elmenne havi 100.000Ft.
Én ugy gondoltam h egy 20assal többet fogok adni,de a feleségem perrel fenyeget,hisz a bíróság a jövedelmem 20%át állapította meg. Meg h mi nekem az a 100.000Ft havonta,hisz jól fogok keresni.Igen,de nekem külföldön is meg kell élnem,lakás,étel,ruha,és persze a gyerekkel is szeretném tartania kapcsolatot továbbra is. Ez mind pénz.
Mik a volt nejem esélyei,h megnyerje a pert?
igen ezen én is gondolkoztam,h adom amit eddig,vagy vmivel többet,meg még egy számlára rakok vmennyit. Azért is mert ha esetleg perre vinné az exem a dolgot,és visszamenőleg ki kellene fizetnem a gyerektartást,legalább legyen miből,és hirtelen az egész fizetést erre kelljen költeni.
meg még majd meglátom h ott kinn hogyan tudok megélni,azt sem tudom h milyen árak vannak,meg a haza út hogyan lenne majd olcsóbb,meg semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!