Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Feleségem a külföldi jövedelme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségem a külföldi jövedelmemből is kérheti a 20%os gyerektartást?

Figyelt kérdés

Eddig Magyarországon dolgoztam,de most megyek majd ki külföldre. A fizetésem 20%át fizettem eddig,ami kb 25 ezer ft-ra jött ki. Most megyek ki Hollandiába dolgozni,havi 2000 eurót fogok keresni,ebből ft-ba átszámítva a gyerektartás kb 100.000Ft-ra jönne ki. Nem akarom h az ex nejem,ebből a pénzből éljen meg,és ne akarjon dolgozni. Mivel egyedülálló anya,kap gyermekvédelmi támogatást,így a gyereknek a suliba a menza ingyen van,és a könyvek is,plussz az emelt családi pótlék. Nem hiszem h a gyerekre elmenne havi 100.000Ft.

Én ugy gondoltam h egy 20assal többet fogok adni,de a feleségem perrel fenyeget,hisz a bíróság a jövedelmem 20%át állapította meg. Meg h mi nekem az a 100.000Ft havonta,hisz jól fogok keresni.Igen,de nekem külföldön is meg kell élnem,lakás,étel,ruha,és persze a gyerekkel is szeretném tartania kapcsolatot továbbra is. Ez mind pénz.

Mik a volt nejem esélyei,h megnyerje a pert?

2011. ápr. 17. 17:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
* ne erre kelljen költeni
2011. ápr. 17. 17:36
 12/20 anonim ***** válasza:
52%

Mi amikor elváltunk a bírói végzésben ez lett megállapítva.

1 gyerek esetében az apa fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a.Mivel dolgozott,így a fizetésének a 20%-át adta. De a férjem is kiment dolgozni külföldre. A férjem jelezte,hogy külföldi keresettel fog rendelkezni,és új határozatot kértünk..A bíró semmit nem változtatott. Továbbra is az van érvényben ami a válóperünk elején volt.A fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a..

Bár én nem kértem,de a volt férjem szerint ez így helyes..

2011. ápr. 17. 17:52
 13/20 A kérdező kommentje:
Én nem a gyerektől sajnálom a pénzt,hanem nem akarom ha volt feleségem ne akarjon majd dolgozni mert teszem azt vérszemet kap. Őt nem vagyok hajlandó eltartani. Nem rég talált csak munkát,de panaszkodik h neki ez nem tetszik,és ott fogja hagyni. Mondtam h nem teheti meg h csak úgy felmondjon,mert neki is hozzá kell járulnia a gyerekünk neveléséhez. Nem fogom tudni én külföldről ellenőrizgetni h jár e még dolgozni vagy sem,és h tényleg a gyerektartást 100%-ban a gyerekre költi.
2011. ápr. 17. 17:58
 14/20 anonim ***** válasza:
9%

A magyar bíróságnak SEMMILYEN jogköre nincs külföldön.

Így ha te külföldön dolgozol akkor kb. annyit fizetsz amennyit akarsz, nincs a bíróságnak jogköre feletted. Ha te nem mondod meg a bíróságnak önszántadból, hogy mennyit keresel ők sose tudják meg.

Egyszerűen fizetsd tovább a tartásdíjat, ha tudod, hogy a gyerekednek több dologra lenne szüksége küldd el neki vagy adj 40-et de ne engedj a zsarolásnak.

2011. ápr. 17. 18:56
 15/20 anonim ***** válasza:
56%
Probaljunk logikusan gondolkozni.En kint elek kulfoldon es kint szultem meg a gyermekemet,jelen pilanatban is kint elunk eletvitelszeruen.Kint dolgozunk,kint fizetunk adot.A gyerkoc utan,mivel KINT FIZETEK ADOT nem vagyok MO-n jogosult semmilyen ellatasra hiaba vagyok magyar allampolgar.Igy en azt gondolom,hogy ha Te kint fogsz adozni akkor a magyar hatosagok nem hajthatjak be rajtad a fizud 20%-at.Szerintem egyezkedj az exedddel,hogy elegedjen meg azzal amit adni akarsz sot ajanld fel neki az extra kiadasokba valo beszallast is(pl.osztaly kirandulas).Kerj meg valakit,hogy az itteni szamladra mindig tegye be azt az osszeget amit te adni akarsz a gyerkocnek es az asszonynak csakis banki atutalassal fizess.Igy ha kekeckedik,bizonyitani tudod,hogy annak ellenere,hogy nincs MO-n munkahelyed fizeted neki a gyerektartast.Ez azonban csak az en szemelyes velemenyem.
2011. ápr. 17. 20:37
 16/20 anonim ***** válasza:

Sajnos teljesen megértelek, és erkölcsileg igazad is van, de sajnos a jog nem mindíg az igazság pártján áll, az exnejek pedig előszeretettel szeretnek ezzel visszaélni.

Jelentős körülmény megváltozása miatt 2 éven belül is kérheted az újratárgyalást, de ismerve a magyar bíróságok hozzáállását nem hinném hogy változtatnának, hiába egyértelmű, hogy fennáll az a jogalap, hogy a gyerektartás nem lehet több a gyermek szükségleteinél.

Valahogy inkább azt kellene elérni a munkáltatódnál, hogy ő fizesse a lakásbérletedet, kocsidat, stb., és inkább adjon kevesebb bért.

2011. ápr. 18. 10:47
 17/20 feketepeter válasza:

Ilyenkor mikor a bíróság azt mondja, hogy pl. az apa fizetésének 20%-a a gyerektartás, ami tételezzük fel hogy 40ezer Ft-ra jön ki, akkor ezt a 40ezret kell fizetnie az apának egész addig, amíg újra nem tárgyalják az összeget. (Ha a bíróság megállapít egy összeget gyerektartásra, akkor azt két évig nem lehet újratárgyalni). Vagyis ha pl. apának megkétszerezik közben a fizetését, akkor is csak 40ezret kell fizetnie.

Emiatt, ha külföldre mész, akkor is csak az előzetesen megállapított összeget kell fizetned, és azt is forintban.

Ha az előző tárgyalás több, mint két éve volt, akkor a volt feleséged kérhet újratárgyalást.

Más kérdés, hogy ha itthon nem vallod be az összeget, akkor nem lehet letiltatni a fizetésedből, valamint a bíróság sem tudja ellenőrizni, hogy valóban 20%-ot fizetsz-e. De ezeket már neked kell mérlegelned.

2013. ápr. 8. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem tudnál esetleg megállapodni a munkáltatóddal, hogy fizesse ő a lakást, cserébe nem kérsz annyi bért?
2013. ápr. 8. 18:10
 19/20 anonim ***** válasza:
A tartasdij azert van, hogy a kulonallo szulo fedezze a gyerekkel kapcsolatos kiadasok FELET. Nem pedig azert hogy eltartsa teljesen a gyereket, plane meg a masik szulot is.
2014. jan. 15. 13:00
 20/20 anonim ***** válasza:

2000 eu netto Hollandiaban?Hova mesz professornak vagy heti 100 orat dolgfozni?

A jog szerint a biro a magyar megfelelojet nezi a holland szakmanak es annak fizetesenek es annak a 20% kell majd fizetned.

Csak a betegbiztositasdo130 eu lesz lakas 700-800 eu kotelezo biztositasok 50 eu gatado vizado 250 eu/ev stb soroljam meg tovabb.

Hollandiaban dragabb a megelhetes sokkal.

2014. jan. 15. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!