Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Három gyermek után, mennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

József101 kérdése:

Három gyermek után, mennyi gyerektartást kell fizetnem? A jövedelmem eléggé nagy skálán ingadozik.

Figyelt kérdés

2015. jan. 31. 15:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%

Akkor a kérdés jogilag: Tavaly márciusban, vagy áprilisban változtatták a gyt-i törvényt. (Végre!) Most a gyerek tényleges tartásáról köteles gondoskodni mindkét szülője egyforma mértékben. Onnan tudom, hogy most válok. Megkérdezte az ügyvéd, hogy milyen tényleges költségeik vannak a gyerekeknek, amibe minden beleszámít. Rájuk eső rezsi költség, ha albérletben laknak, akkor a bérleti díj, háztartási költségek, mint pl: étkeztetés, mosási költségek, tisztító, és tisztálkodási szerek, iskola/óvodai, utazási költségek, különórák, foglalkozások, táborok, ruházkodás, stb. Vagyis, most nem a gyerek úgymond szűk tartását veszik alapul, hogy meglegyen minden napra a 3 szelet párizsi. Ha a költségek összeadásra kerültek, akkor feleződik. Továbbá figyelembe veszik, hogy a gyerekekkel együtt élő fél természetben sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a nevelésükhöz, hogy ő kénytelen úgy munkát vállalni, esetleg kevesebb pénzért, hogy a gyerekekkel az összeegyeztethető legyen. Ahol így van, ott a külön élő fél járuljon hozzá anyagiakban nagyobb mértékben. Egy gyerek valós eltartási költsége kb 80 000ft/hó így, ha mindent figyelembe veszünk. Ezt többféle variációban meg lehet oldani. Lehet kérni közös felügyeletet, mondjuk 1 hetet anyánál, 1 hetet apánál laknak, olyankor minden költséget az a szülő áll, akivel a gyerek van. Nem fizet senki senkinek, hanem a felmerülő költségeket, kiadásokat állják felesben (ruházkodás, iskola, utazás, stb). Lehet elhelyezni egyik szülőnél, akkor ugye megegyezni abban, hogy közösen, hol biztosítanak otthont a gyerekeknek, vagy csak az egyik fél, akkor a másik anyagiakban támogatja ezt. Pl, albérlet esetén. A tartás összegét felezzük, de ha a velük élő fél gondoskodik csak róluk, a külön élő csak a láthatási jogával él, ami általában 2 hetente 1-2 nap, akkor ő vállalja anyagiakban a tartásuk nagyobb részét. Így pl 50 000/ gyerek a 80-ból.

Persze figyelembe veszik a kereseteket, ami ha alacsony, az szívás a gyerekeknek főleg, de mindenkinek. Az 50%-nál többet nem lehet vonni. Sajnos! Bár azt magába foglalja a törvény, hogy a szülő, a saját megélhetése rovására is köteles gondoskodni a gyerekeiről. Bocs de én úgy látom, te gyerekeket csak csinálni tudtál, de most büdös gondoskodni róluk! Az ilyen szülő sz@rja össze magát!

2015. febr. 1. 13:56
 12/24 anonim ***** válasza:
Egyébként mit szeretnél olvasni? Szidja itt mindenki a volt nejedet, mert 18 évig nem dolgozott, te voltál a családfenntartó? Neked is megfelelt ez, tetszik vagy sem, így volt. Most mégis mit akarsz? Elváltál tőle, akkor elváltál a gyerekeidtől is, ezután már nem felelősséged ugyanúgy gondoskodni róluk, mint amikor 1 család voltatok? Azt szeretnéd olvasni, hogy adj gyerekenként 20 ezret, és szard le őket? Mert van új nő, új gyerekek, stb. Hát basszus, akinek gyerekei vannak, elsősorban ők legyenek az elsők neki, hogy róluk gondoskodjon tisztességesen! Ha ez megy, akkor legyen új család. A mostani párodat is arra biztatod, hogy felejtse el, hogy a gyerekének apja s van, nem kell, hogy gondoskodjon róluk?
2015. febr. 1. 14:08
 13/24 A kérdező kommentje:
Olyan dologról mondtok ítéletet, amiről fogalmatok sincs.
2015. febr. 1. 16:12
 14/24 anonim ***** válasza:

Az lehet. De te mit szeretnél olvasni?

Hogy elváltál asszonytól, gyerekektől, ezután már felelősséggel nem tartozol értük?

Így már neked mindegy, hogy miből élnek a gyerekeid?

Basszus, 3 gyerekről van szó! Mennyi idősek?

Miért nem neveled te őket? Kérd, hogy nálad legyenek elhelyezve, akkor nem kell fizetned semennyit.

2015. febr. 1. 17:25
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező,sajnos itt csak volt férj gyűlölő anyukák vannak,nagyon rossz helyre írtál. Ezeknek az se számítana ha az apák éhen halnának,csak nekik meglegyen a műkörmük mindig!
2015. febr. 1. 22:48
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen, ezt észrevettem.

Hogy mit szeretnék hallani? A feltett kérdésre a választ. Nem pedig a 4 mondatom alapján, általad felállított személyiség profilomat. Én a gyermekeimet magam szeretném nevelni, mert szent meggyőződésem, hogy ez szolgálja az érdekeiket legjobban. Viszont a volt párom, van annyira intelligens és dörzsölt, hogy ezt nagyon nehéz lesz bizonyítanom.Ehhez kell egy év. Jelenleg, peren kívül a fizetésem 40%-át adom neki oda, de jószerivel mindet én veszek meg a gyermekeimnek. (ruha, játék, iskola dolgok, stb.) Az exem nem tudom mire költi a pénzt, amikor a gyerekek ingyen ebédelnek, és minden 3 gyermek utáni kedvezményt igénybe vesz.

2015. febr. 2. 07:53
 17/24 anonim ***** válasza:

A feltett kérdésed alapján én most sem tudnék mást válaszolni. Körülményeket nem írtál, nehéz lett volna kitalálni. Nagyon sok elvált szülő úgy gondolja, hogy a válás után fizet egy minimum összeget, és azzal letudja a gyerekeket. Ilyen szempontból mindegy férfi vagy nő, nem látok különbséget csak annyit, hogy több a különélő apa.

Mit tud egyébként igénybe venni az exed a gyerekek után, ha nem dolgozik? Az adókedvezményt te tudod, gondolom nem is hagyod ki, ez 100 000ft 3 gyerekre. Amit ő tud, az a féláras étkezés, és az ingyenes tankönyv. De nem is hiszem, hogy ez a lényeg, sokkal inkább az, hogy a gyerekek legyenek normálisan ellátva, éljenek normális életet, ne nélkülözzenek. Mennyi idősek egyébként, azt nem írtad. Mert megkérdezik bizonyos kor felett a bíróságon, hogy kivel szeretnének élni. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor ha van kisebb, őt is vizsgáltathatják pszichológussal, hogy valóban olyan rossz e neki az anyjánál. Ha a gyerekeknek az, akkor azt nem lehet titkolni, mert a viselkedésükből kiderül, mindegy az ex, hogy játssza az eszét a bíróság előtt.

2015. febr. 2. 10:10
 18/24 A kérdező kommentje:
Privátba leírtam neked.
2015. febr. 2. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
Köszönöm a bizalmat! Hát nem egyszerű a helyzetetek, főleg a gyerekeké. Én nem akarom védeni a volt feleséged, de neki se lehetett így könnyű. Tulajdonképpen állandóan egyedül volt a 3 gyerekkel, mindent neki kellett megoldania. Nem ment neki, nem csoda. Három gyerek bevállalásához bizony szülők kellenek, biztos érzelmi háttér, nem elég anyuka. Gondolom te biztosítottad a megfelelő anyagi hátteret, csak éppen sosem voltál otthon, tulajdonképpen olyan volt, mintha egyedülálló lett volna. Ez még így, hogy nem dolgozott, sem lehetett könnyű, sőt. Ahogy biztosan neked sem, hiszen te meg azt érezhetted, hogy csak anyagi forrás vagy, a családod meg nem működik megfelelően, a feleséged eltávolodott, a gyerekek elhanyagolva, semmi nincs otthon rendben. Gyerekek mit szeretnének, veled akarnának éni? Mert azért ez sem mindegy, az ő akaratukat is figyelembe kell venni. Az új párod ők is elfogadják? Mert köztetek is konfliktusforrás lesz, ha nem tudják. Azt nem várhatod tőlük, hogy ezután őt tekintsék anyjuknak, "a másikat meg lecseréljük, mert nem vált be". Nem lehet az exeddel értelmesen beszélni, hogy a gyerekek érdekében meg tudjatok egyezni, és ő is próbáljon munkát találni?
2015. febr. 3. 08:34
 20/24 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet vele érdemben beszélni, pedig mindent elkövetek, nagyon sokat engedek neki a békesség kedvéért, talán túl sokat is, mert visszaél vele.Én nem kívánom, hogy az új párom az anyjuknak tekintsék, hiszen nem az anyjuk. Őket z ex feleségem szülte, ő virrasztott velük, ő hallotta az első szavaikat és ezt senki el nem vitathatja tőle.Én sem vagyok apjuk a párom gyerekeinek, inkább barátjuk.Én majdnem minden hétvégén viszem őket valahova, de így sem bírom ellensúlyozni az anyjukat, ahogy ellenünk neveli őket.
2015. febr. 3. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!