Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön (nem EU) dolgozom, magas jovedelemmel, Mo-on nincs adózott jövedelmem 3 éve. Válás esetén a bíróság mi alapján ítéli meg a gyerektartást?
Magadtól nem akarsz adni?
Megegyezés kérdése!
Nem tudom miért akarnak egyesek kibújni a gyerektartás alól és miért akar mindenki minél kevesebbet fizetni!
Sajnálom a gyerekedet!
Szia kedves kérdező!
Én pontos infót tudok adni, a múlt héten intéztem:Vagy a jövedelmed egy bizonyos százaléka, általában a bíróság 20%-ot szokott meghatározni, vagy egy bizonyos, fix összeg, amit a feleséged kér.A közös megegyezés azért lenne jobb, mert, ha begurul a feleséged,illetve gyámügyhöz fordul, h nem lehet tőled levonni, nem akarsz fizetni, stb, akkor a megélhetésedet veszélyeztethető összeget is meghatározhat gyerektartásnak.És ezt akkor is behajtják rajtad, ha nem marad hideg vízre valód sem.Ezért inkább javaslom a közös megegyezést, mert a hatóságok ilyentén bevonása rámehet a gyerekekkel való kapcsolatodra is.Pedig, gondolom ők még akkor is a te gyerekeid, ha már az anyjukkal nem jössz ki.
Remélem, kulturált emberekhez méltóan megtudjátok oldani.
Kérdés az, hogy a külföldi munkát és a jövedelmed be van-e magyarországon jelentve valamelyik hatóságnál.
Ha nincs, akkor elég sok idő elmegy, míg a magyar hatóság megkeresi a külföldi hatóságot stb.
Szerintem ne menj bele ebbe a játékba, mert még a végén kitalálják, hogy valamilyen adót vagy TB nem fizettél stb.
Mivel magas a külföldi jövedelmet, egyezzetek meg egy magyar viszonylatban nagyvonalú gyerektartásban és mindenki jól jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!