Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldön (nem EU) dolgozom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön (nem EU) dolgozom, magas jovedelemmel, Mo-on nincs adózott jövedelmem 3 éve. Válás esetén a bíróság mi alapján ítéli meg a gyerektartást?

Figyelt kérdés

2012. júl. 22. 23:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nincs az elsőnek a válaszával semmi baj,az igazat írta.

Neked meg kedves kérdező..

-Az igazolt jövedelmednek a 20%-át fogják levonni.A Magyarországi adózásnak ehhez semmi köze.Ellenben ha valami folytán állás nélkül maradsz,akkor is fizetned kell.Ha nem teszed az exed ismét a bírósághoz fordulhat,illetve a végrehajtóhoz.ha van ingatlanod/ingóságod akkor arra a végrehajtó szépen ráteszi a kezét,a tartozás erejéig.Ha nincs semmid,akkor az állam megelőlegezi,a gyereknek amit rajtad egyszer befognak hajtani,vagy így vagy úgy.

2012. júl. 23. 16:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Mi ez a marhaság, hogy gyerekenként 20%? Tehét ha 5 gyermekes családapa válik akkor az összes fizu megy a pujáknak? XD
2012. júl. 23. 19:13
 13/20 anonim ***** válasza:
Jaj, ne fárasszátok már, ha keress mondjuk kint 2 milliót, kizárt dolognak tartom, hogy 400 ezret megÍtélnének. Vagy anyuka is ennyivel hozzájárul, mert ugye neki is annyival hozzá kell. Amúgy pedig egy kinti nagy fizetés, lehet kint mégse olyan sok, mint itt. Szerintem egy reális fix összeg lesz, de nem százezres.
2012. júl. 23. 20:56
 14/20 anonim ***** válasza:

12-es

Az összes nem,de a fizetésének az 50%-a igen.

-Kétmillió forintnál valóban nem fog a bíró 400 ezret megítélni,de egy kilót azt biztos,és ez az alja.

2012. júl. 24. 01:52
 15/20 hajnalka78 válasza:
szia, en nem dolgozom miota az exemet otthagytam,vagyis 5 eve. A lanyunkat ö neveli, a parom osztrak de magyarorszagon elünk, nekem havi 50 ezret itelt meg a birosag, nem erdekelte öket, hogy nem tudom miböl fizetni, engem szinte meg sem halgattak,akinel a gyerek annal az igazsag. annyit kell fizetni amennyit a parod kitalal,marmint ha magyarorszagon elsz, ha külföldi ismeretlen cimen vagy,megszüntetik az eljarast es nem kell fizetned
2012. júl. 25. 18:08
 16/20 anonim ***** válasza:

15-ös

-Oltári hülyeségeket írsz.Olyan nincs,hogy nem kell fizetni,mert valaki külföldön él és nem található.Akkor a bíróság keresteti egy idő elteltével.Erre nemzetközi egyezmény van.Valamint az sem igaz,hogy annyit ítél meg a bíróság amennyit a gyakorló szülő kérne.A bíróság annyit ítél meg,amennyi jogos,és reális.

2012. júl. 26. 17:37
 17/20 hajnalka78 válasza:
nekem az ügyvedem mondta, hogy ha külföldön ismeretlen halyen vagy , megszüntetik az eljarast, amugy meg nem hiszem hogy egy munkanelkülinek havi 50 ezer gyerektartas jogos lenne,
2012. júl. 27. 20:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem szüntetik meg az eljárást.Gyermektartásdíjat fizetni kötelező a világon mindenhol,így csak a tartozása növekszik a nem fizető szülőnek, ha bujkál.Az állam megelőlegezheti a gyermek részére,de azt egyszer behajtják, adók formájában..kegyetlenül.

Egy 50 ezer forintos tartásdíjról csak annyit,hogy ha a bíróság ennyit ítél meg,akkor valószínüleg remek fizetése van a kötelezettnek,és ennyi a 20%-a.

2012. júl. 28. 00:12
 19/20 hajnalka78 válasza:
amint azt mar irtam 5 eve nem dolgozom, neked ez a jo fizetes?
2012. júl. 28. 08:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Hiába nem dolgozol, értsd már meg.A gyermek részére a tartásdíjat akkor is kötelező fizetned.Írod,hogy 5 éve nem dolgozol-ez pedig nem jó pont a bíró elött.Mert ugyebár azért azt belátod,hogy 5 év alatt el lehet helyezkedni akárhová is.A bíró nem úgy fogja venni,hogy ez egy szerencsétlen állás nélkül maradt ember,hanem egy dologtalan, dolgozni nem akaró ember.És a kettő nem ugyanaz.Ha megállapítja az "önhibát"akkor még börtönbe is kerülhetsz,ezt ugye tudod??
2012. júl. 28. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!