Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Emelik a gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emelik a gyerektartást?

Figyelt kérdés
A volt férjem külföldre költözött az új családjával. Állítólag az új nője dolgozik. Megemelik a gyerektartást,mert az ottani jövedelem jóval nagyobb mint itthon. Most 23 ezret fizet havonta.

2015. jan. 21. 13:19
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert az új nője dolgozik, azért te nem kapsz többet. Attól függ a volt férjed dolgozik e.
2015. jan. 21. 13:25
 2/51 anonim ***** válasza:
82%

Az alapján számolják a gyerektartást, hogy a külföldön vállalt munkával Magyarországon mennyit keresne. Tehát ha az exed szobafestő, kint keres 400 ezer forintnak megfelelően, de itthon csak havi 90 ezret kapna ezért a munkáért, akkor a 90 ezer alapján kapsz tartásdíjat. Ennek az az oka, hogy kint a megélhetés is költségesebb.

Az élettársa/felesége keresete nem befolyásolja a tartásdíjat, mivel neki nem kötelessége a ti közös gyerekeitekről gondoskodni.

2015. jan. 21. 13:35
 3/51 anonim ***** válasza:
88%

am meg automatikusan nem emelődik a gyt összege :-D

max akkor ha itthon dolgozik és % van megadva

2015. jan. 21. 13:53
 4/51 anonim ***** válasza:
100%
és fizetés emelést kap !
2015. jan. 21. 13:53
 5/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha az exed nem dolgozik és az új nője fizeti a gyerektartást,akkor inkább ne ugrálj,hanem örülj,hogy ők nem kérnek csökkentést!

Rendes az új nőtől,hogy fizeti!

2015. jan. 21. 13:56
 6/51 A kérdező kommentje:
Nem a volt férjem nem dolgozik,ő van otthon a közös gyerekükkel. Csak nem tartom igazságosnak hogy az ő gyerekük sokkal több mindent kap,mint a mi közös gyerekünk. Ez a 23 ezer nem sok mindenre elég egy hónapban egy kamasz gyerekre. Szerintem legalább 35-55 ezer között kellene fizetniük. És mivel ők már egy család,a bíróság nem úgy nézi hogy a család összes bevétele mennyi?
2015. jan. 21. 13:59
 7/51 anonim ***** válasza:
100%

A volt férjed keresetéből az ő gyerekei se sokat látnak. Az, hogy a feleség dolgozik, nem érinti a ti közös gyereketek ellátását. Valószínűleg azért döntöttek így, mert a felesége jobb munkát kapott. Lehet, hogy ha a te exed dolgozna, és a nő lenne otthon a gyerekkel, akkor még ennyit se tudnának fizetni.

Annak a nőnek pont annyi köze van a ti gyereketekhez, mint neked az övéhez. Te jogosnak éreznéd, ah rajtad kérnék számon az ő közös gyerekük eltartását? Na, pont annyira jogos, hogy te tőle akarnál pénzt kapni a tiédre.

2015. jan. 21. 14:03
 8/51 anonim ***** válasza:
100%
Azt fogd már fel kérdező hogy az új nőnek nem kötelessége a ti gyereketek után fizetni! Megtehették volna azt is ebben a helyzetben,hogy elmennek a bíróságra és kérik a gyerektartás csökkentését a minimumra,mivel az apának nincs keresete! Szerintem örülj neki hogy az új nő így áll a gyerekhez és fizeti rendesen! Ha meg te is több pénzt akarsz költeni a gyerekedre,akkor te is keress külföldi munkát!
2015. jan. 21. 14:07
 9/51 A kérdező kommentje:

Szerintem ez a 23 ezer akkor is kevés egy külföldi fizetésből és nem érdekel ki dolgozik,ők egy család,közös a bevételük.

Eddig legalább csomagot küldtek félévente a gyereknek,de mivel szóvá mertem tenni,hogy ne a gyereket hanem engem legyenek szívesek megkérdezni hogy mi kerüljön a csomagba,így már azt is megvonták a gyerektől. Pedig én mint az anyja mégis csak jobban tudom mire van szüksége.

2015. jan. 21. 14:12
 10/51 anonim ***** válasza:
100%
Te fizetnél az új pasid volt feleségének emelt összegű gyerektartást?
2015. jan. 21. 14:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!