Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emelik a gyerektartást?
Az alapján számolják a gyerektartást, hogy a külföldön vállalt munkával Magyarországon mennyit keresne. Tehát ha az exed szobafestő, kint keres 400 ezer forintnak megfelelően, de itthon csak havi 90 ezret kapna ezért a munkáért, akkor a 90 ezer alapján kapsz tartásdíjat. Ennek az az oka, hogy kint a megélhetés is költségesebb.
Az élettársa/felesége keresete nem befolyásolja a tartásdíjat, mivel neki nem kötelessége a ti közös gyerekeitekről gondoskodni.
am meg automatikusan nem emelődik a gyt összege :-D
max akkor ha itthon dolgozik és % van megadva
Szerintem ha az exed nem dolgozik és az új nője fizeti a gyerektartást,akkor inkább ne ugrálj,hanem örülj,hogy ők nem kérnek csökkentést!
Rendes az új nőtől,hogy fizeti!
A volt férjed keresetéből az ő gyerekei se sokat látnak. Az, hogy a feleség dolgozik, nem érinti a ti közös gyereketek ellátását. Valószínűleg azért döntöttek így, mert a felesége jobb munkát kapott. Lehet, hogy ha a te exed dolgozna, és a nő lenne otthon a gyerekkel, akkor még ennyit se tudnának fizetni.
Annak a nőnek pont annyi köze van a ti gyereketekhez, mint neked az övéhez. Te jogosnak éreznéd, ah rajtad kérnék számon az ő közös gyerekük eltartását? Na, pont annyira jogos, hogy te tőle akarnál pénzt kapni a tiédre.
Szerintem ez a 23 ezer akkor is kevés egy külföldi fizetésből és nem érdekel ki dolgozik,ők egy család,közös a bevételük.
Eddig legalább csomagot küldtek félévente a gyereknek,de mivel szóvá mertem tenni,hogy ne a gyereket hanem engem legyenek szívesek megkérdezni hogy mi kerüljön a csomagba,így már azt is megvonták a gyerektől. Pedig én mint az anyja mégis csak jobban tudom mire van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!