Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Emelik a gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emelik a gyerektartást?

Figyelt kérdés
A volt férjem külföldre költözött az új családjával. Állítólag az új nője dolgozik. Megemelik a gyerektartást,mert az ottani jövedelem jóval nagyobb mint itthon. Most 23 ezret fizet havonta.

2015. jan. 21. 13:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
4%

Én is anya vagyok, egyetértek veled abban hogy egy kis tini ne miniszoknyában járjon. Már ne is haragudjon a világ egy apa hogy lehet ilyen hülye hogy miniszoknyát küld télvíz idején a lányának? Na én ezzel nem értek egyet hogy így kellene öltöznie egy kislánynak....

Viszont meg lehetett volna ezeket a dolgokat rendesen is beszélni, a szülők egymást közt megbeszélhették volna hogy pl: A Zsuzsikának kell egy új kabát, meg nadrág, cipő is kellene. Oké menjetek és vásároljatok, küldöm a pénzt. Egy apának is lehetne ennyi esze hogy nem vesz ilyen ruhákat/rongyokat.

14-15 éves gyerekekről beszélünk, nem nagymama ruhákat kell hordaniuk, de nem is prostinak kell őket öltöztetni. Aki neveli, igenis beleszólhat hogy mit vesz fel a lánya. Ez a baj, már lassan a gyerek neveli a szülőket, elég szomorú.

2015. jan. 21. 16:53
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

15 évesként szólok hozzá, ezért nem a gyerektartás emeléséhez szólok hozzá, hanem hogy hogyan neveled a velem egykorú lányodat.

Már ne is haragudj, de igazi hárpia vagy, és ezt szemtől szembe és megmondanám neked (esetleg annyi különbséggel, hogy magáználak), nem csak a neten ugatok.

Mi az, hogy beosztod az édességet?! Kicsi korom óta ha gondoltam egyet, bementem a spájzba, és kihoztam onnan, ami nekem megtetszett! Mindig mondták, hogy ebéd, vacsi előtt nem eszünk, és érdekes módon megértettem. Már nyolc évesen is.

Néha azért ettem előtte (néha most is), de nem annyit, hogy ne tudjak ebédelni.

A gyerek csak gyerek, de nem hülye!

Nem engeded azt viselni, amit szeretne, mert hogy neked nem tetszik... Hát gratulálok. 14-15 éves, ÖNÁLLÓ gondolatai vannak, és ebben a korban minden gyerek keresi a stílusát. Hagyni kell (egy bizonyos szintig). És mondom ezt úgy, hogy én is rosszul vagyok attól, ha a velem egykorúak mindenüket kiteszik és úgy néznek ki mint egy húszéves prosti.

Nem inkább örülnöd kéne, hogy csomagok kapott, az apja GONDOLT rá?

Ha így folytatod, a lányod 18 éves korában rád fogja csapni az ajtót és többet nem is fogod látni.

(és ilyenkor adok hálát az én szüleimért)

Üdv,

egy 15 éves lány, aki vállalja a lepontozást

2015. jan. 21. 16:59
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
#41 "Viszont meg lehetett volna ezeket a dolgokat rendesen is beszélni, a szülők egymást közt megbeszélhették volna hogy pl: A Zsuzsikának kell egy új kabát, meg nadrág, cipő is kellene. Oké menjetek és vásároljatok, küldöm a pénzt." - asszem alapvető szereptévesztésben vagytok a Kérdezővel egyetemben... nem, a férfinak nem az a dolga, hogy virítsa a lóvét (a kötelező tartásdíjon felül) az anyucika elképzelésének és elvárásainak megfelelően, a nevelés is kettőn áll, nem csak a pénz. Férfiként a ti kezetekbe pont nem adnék pénzt a kötelezőn felül egy fityinget sem, mert kontrollálni akarjátok a saját elveitek szerint. Kérdező exének egy normális lehetősége maradt, szépen összegyűjti amit a lányának szán, és amikor személyesen találkoznak, akkor odaadja neki, a saját kezébe. (vagy ha pénzt akar adni pluszban, azt is neki adja oda). Ennyi.
2015. jan. 21. 17:20
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
És a baseball sapkában is megtámadják???
2015. jan. 21. 18:15
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

basszus én 15e kapok gyt a tinilányomra!!!!!

de eszembe sem jutna hisztizni e miatt

másik dolog

amit kap az apjától az nem kritizálom

bár nálunk jó a viszony és megbeszéli velem :-)

de ha nem így tenne akkor sem szólnám le !

spec az öltözködésébe is mértékkel szólok bele max annyit h szerintem az meg ez nem illik össze vagy h nem ártana még egy réteg mert kint -15 fok van

édesség ... nem hiszem h az ekkora gond lenne .. egy tini hidd el sokkal jobban figyel erre mint te :-DDD

2015. jan. 21. 18:40
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha elkezdesz a gyerektartáson vitatkozni, akkor nagy valószínüséggel lecsökkentik, mert ha az apa otthon van a gyerekkel, akkor a gyes-nek megfelelö összegböl számolnák a gyerektartást.

Ha hlányodnak meg ha van egy kis esze, akkor megbeszéli az apával, hogy odaköltözik hozzá, te hiába tiltakozol, mert ha a gyámhatósaágon elmondja, hogy az apjától kapott ajándékokat elzárod elöle, akkor töled egyértelmüen megvonják a felügyeleti jogot.

A gyereknek mindenképpen ott lenne normális élete, te csak tönkre fogod tenni, ha már nem tetted meg.

2015. jan. 21. 19:52
 47/51 anonim ***** válasza:
79%
Szegény ex férjed, meg is értem, hogy egy ilyen idegbeteg hárpiával egy országban sem akar lenni. Jó úton halasz, tedd tönkre a kapcsolatodat a lányoddal is, csak mert egy idegbeteg hisztérika vagy. Aztán majd csodálkozhatsz, ha a világon senkid sem marad, mert mindenki utál.
2015. jan. 22. 08:16
 48/51 anonim ***** válasza:
Mi újság veletek kérdező? Mennyi lett a gyerektartás? Sikerült megbékélned?
2015. márc. 24. 11:40
 49/51 A kérdező kommentje:

Beadtam a bíróságra az ügyet,volt is tárgyalás,sajnos nem úgy alakult ahogy gondoltam. Mivel a volt férjem nője dolgozik,így nem hogy nem emelték,hanem még csökkentették is a gyerektartást a minimumra,mivel a volt férjemnek nincs jövedelme meg hogy nekik is van közös gyerekük. Szóval nem jártam jól sajnos :(

Szerencsémre attól függetlenül ők nem fizetnek kevesebbet,mint eddig,de többet se kapok. A csomagokkal kapcsolatban is ugyanaz a szituáció maradt,soha nem kérik ki a véleményemet hogy mit rakjanak bele.

Most biztos örül az új nő hogy nem lett emelés,ki nem állhatom,persze arra van pénzük hogy a nő a legmárkásabb ruhákba járjon.

2015. márc. 26. 19:46
 50/51 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj,de hogy írhatsz olyat hogy ki nem állhatod az új nőt,azok után,hogy te akartál több pénzt,a bíróság lecsökkentette és az ÚJ NŐ mégis fizeti az eredeti összeget? Vagy akkor hogy van pofád elfogadni tőle a több pénzt? Szégyelld magad! Meg ahogy olvasom,még csomagot is küldenek,szerinted azt is ki fizeti? Eltaláltad,az új nő! És mivel a csomag küldés nem kötelező,örülj neki,hogy szánnak rá pénzt,nehogy már te mond meg hogy a saját pénzükből ajándékba mit vegyenek! Vagy te is ki szoktad kérni az ő véleményüket,ha veszel valamit a gyereknek,hogy mi legyen az?

Ráadásul vissza olvastam végig az előzményeket,semmi okod hogy utáld az új nőt. Azért utálod mert létezik?

Hát az ilyen anyáktól elvenném a gyereket,hogy nevelje az apa meg az új nő!!!

2015. márc. 26. 19:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!