Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elhúzódhat ennyire sokáig?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhúzódhat ennyire sokáig?

Figyelt kérdés
A barátom alig fél év házasság után válik a feleségétől, mi utána jöttünk össze. Kilencedik hónapja húzódik a dolog (a kereset beadása óta), pedig se vagyonmegosztás, se gyerek, se semmi, csak a közös megegyezés. Azt olvastam mindenhol, hogy az ilyesmi nagyon hamar megy. Itt meg kilenc hónap után sincs még a tárgyalás se kitűzve... A barátomban 1000%ig megbízom (minden papírt azonnal megmutat amint kézhez kapja), de a csajban nem. Tudom, hogy többször is megpróbalta visszakönyörögni magát, az ügyben pedig ő a felperes, egyszer azért került a dolog másodfokra mert """"elfelejtett"""" elküldeni egy papírt.... Magától is tarthat ennyi ideig egy egyszerű válá vagy valami kavarás lehet a dologban? Soha nem sürgettem, tudom hogy nem a barátom tehet róla, de már nagyon unom....
2015. jan. 30. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is közös megegyezéssel, vagyonmegosztás, gyerek nélkül volt a válásom. A kereset benyújtása után 3 hónappal tűzték ki a tárgyalást, és mivel nem volt miről pereskedni egyből el is választottak. szóval elvileg nem kéne ennyit húzniuk. De ha a nő a felperes és nem akar válni valójában, akkor elképzelhető, hogy direkt húzza a dolgot, vagy pedig vannak részletek, amiket elhallgat a párod előled.
2015. jan. 30. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Az nem jó, ha a csaj a felperes. Ha az alperes nem megy el egyszer a tárgyalásra, a másodikon kimondják a válást akkor is, ha nincs ott. Ha felperes nem megy el a tárgyalásra, az baj, húzódik az ügy.

Amúgy viszonylag hamar szokott ez menni (pár hónap). Szerintem kérdezzen rá a barátod a bíróságon, hogy hogy áll az ügy, és ha vergődik a csaj, akkor el kéne intézni, hogy a barátod legyen a felperes. Mert onnantól csak max. úgy tud belepiszkálni, hogy a barátod nevében/aláírásával ír egy levelet, hogy eláll a szándékától; de ugye ez meg okirathamisítás.

2015. jan. 30. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Biztos hogy beadta a bontókeresetet? Az én ismerősöm úgy volt mint az első válaszolóé. Beadástól kb. 3 hónapra tűzték a tárgyalást, nem volt vagyonmegosztás, se kiskorú gyerek, az első tárgyaláson fél óra alatt végeztek.
2015. jan. 30. 12:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! A keresetet biztosan beadta, a barátom is megkap minden papírt, amiket nekem is megmutat. Egyszer az volt a baj, hogy a csaj nem olvasta el rendesen a papírt amiben az volt, hogy "nyilatkozzon xy lakhelyről", ő ezt úgy vette csak akkor kell ha megváltozott. Emiatt elakadt, fellebbezést kellett volna beadni. Aztán a fellebbezést az ünnepek meg mit tudom én mi miatt nem adta be, akkor felkerült az ügy másodfokra. Ott állt több hónapig, majd visszakerült elsőfokra. A barátom naponta zargatja a bíróságot, most elvileg már a bíró előtt van az ügy, rá várnak. Csak engem nagyon idegesít, a csaj elképesztően hazug, azt se hinném el amit kérdez, és vagy teljesen életképtelen, vagy tényleg ilyen sunyi és direkt akadályozza. Most azt mondta a barátom megvárja a tárgyalást, ha nem megy el a csaj vagy megint kitalál valami hazugságot akkor ügyvèdhez fordul hogy ő lehessen a felperes. Iszonyú irritáló helyzet, 9 hónap eltelt és máshol harmad idő alatt lezajlik az egész... Nem vagyok egy féltékeny meg idegbajos típus de kezdek besokallni.
2015. jan. 30. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!