Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tényleg önzőség azért válni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg önzőség azért válni, mert a férjem nem jó apa?

Figyelt kérdés

Nincsenek nagy veszekedések, nem agresszív, nem iszik, semmi más panaszom nem lehet rá csak az, hogy nem jó apa. Nincsenek komolyabb nézeteltéréseink, de belőlem lassacskán elmúltak irányába az érzelmek. Egyre jobban zavar, hogy nem foglalkozik a gyerekekkel, őt meg az, hogy nincs időm rá a gyerekek miatt.

3 gyermekünk van, 3,5 évesek.

Tényleg jobb a gyerekeknek, ha egy érdektelen édesapa mellett nőnek fel, mint az, ha esetleg egy odafigyelő nevelőapa mellett vagy csak az anyjukkal?

Elég zsúfoltak a napjaim és elnyomtam magamban az ezzel kapcsolatos érzéseimet. Meggyőztem magam, hogy senkinek sem kellenék 3 pici gyerekkel. Most viszont felcsillant a remény. Megismerkedtem egy munkatársammal és mindketten többre vágynánk egyszerű barátságnál. Ő elfogadja a gyermekeimet és már többet foglalkozott velük mint az édesapjuk. Mindezt átgondolva, úgy döntöttem, elválok. Nem feltétlenül a munkatársam miatt, hanem azért, mert rájöttem, hogy így sem kell magam leírni a gyerekek miatt. Ezt elmondtam a szüleimnek is, akik amúgy nagyon haragszanak a férjemre, amiért így viselkedik és én lepődtem meg a legjobban, hogy le akarnak beszélni a válásról, mert "a gyerekeknek az apjuk kell még akkor is ha az nem tökéletes". Tényleg önző dolog lenne csak emiatt elválnom?

2015. jan. 20. 15:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Olyan, mintha csak magad miatt szülted volna a gyerekeket. Előtte nem beszéltetek a gyereknevelésről, a közös jövőtökről? Szerintem próbálj meg többet törődni a férjeddel. A válást jól gondold meg, nem hiszem, hogy ebben az esetben van értelme. Inkább tarts szeretőt, ha ennyire vágysz a változásra.
2015. jan. 20. 23:07
 22/27 A kérdező kommentje:

Ő nem érzi úgy, hogy neki bármiben is változtatnia kellene. Az ő szemében én cserélődtem ki, mert már nincs rá annyi időm mint régen. Valóban nincs, de azért három picivel egyedül nem olyan könnyű boldogulni, hogy bármikor ugrásra készen álljak, ha neki közös programra szottyan kedve. Ezt ő nem érti meg.

A válás már szóba került, neki sem tetszik a kialakult helyzet, csak ő másban látja a gondot mint én.

2015. jan. 21. 07:01
 23/27 anonim ***** válasza:

és az első után nem láttad hogy semmit sem segít?

kellett még több gyerek?

felcsillant a remény - ja addig vagy izgi a pasinak, meg ő is neked, amíg nem voltál meg neki és kész.

ha ez a pasi nem lenne, eszedbe nem jutna a válás. tuti.

2015. jan. 21. 14:55
 24/27 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, többen kérdezték, de nem válaszoltál, hogy most akkor ikrek a gyerekek? Én személy szerint úgy értelmeztem, hogy 3,5 éves ikrek. De amúgy én is azt mondom, gondold meg ezt a válást. Hiába rossz apa, Ő az apjuk és lehet hogy ha ezt az időt most átvészelitek és nagyobbak lesznek, jobban tud mit kezdeni velük. Elvakít a rózsaszín köd, higgy nekem. Hasonló cipőbe voltam, mondjuk nálunk nem apának hanem férjnek volt csapnivaló. Elváltam, mai eszemmel nem tenném. És nem magam miatt nem, hanem a gyerek miatt.
2015. jan. 21. 15:04
 25/27 anonim ***** válasza:
53%
Egyetlen egy életed van!!!!!!!!!!!! Ha a hátralévőt még legalább 15 évig képes vagy leélni a férjeddel, akkor ne válj (majd ha kirepültek a gyerekek-ha még úgy gondolod). De ha elrettent a dolog, hogy vele kell még éveket együtt élned, és ennél már EGYEDÜL is jobb, akkor válj el.
2015. jan. 21. 22:58
 26/27 anonim ***** válasza:

mi lett azóta ? nem értek egyet a nagy többséggel.ráadásul nem gonodltak jobban bele, hogy te ezt már szinte eldöntötted, és annak oka volt. pedig irtál ám sok-sok okot, ami sztem elég arra, hogy erősen fontolgasd a válást. sztem azok tanácsolnak ilyet, akik még nagyon fiatalok és nem is voltak ilyen helyzetben vagy azt az utat választották, hogy jobb benne maradni a rosszban, mint változtatni. szakemberek szerint sem jo.

már felnőtt vagyok, a a szülei együttmaradtak egy nem jó házasságban. a napokban ecseteltem más kérdéseknél, hogy szinte pontosan ugyanannyi rossz dolog játszodik le egy rossz házasság esetén a gyerek körül, mint egy válás esetén. leirtam azt is ,hogy már 9 évesen tisztában voltam a válás fogalmával és én mondtam azt egy rokonomnak ,hogy a szüleim jobban tennék ,ha elválnának.

és soha nem volt megcsalás, verés, ivás ,megalázás,tányértörés. "csak" boldogtalan és nem összeillő felek,és ami ebből ki tud alakulni két ember között 30 év alatt.. két ember között, akik kényszerből éltek le eddig 30 évet együtt.

és igen, sok sérelmet, lelki berögzülést hoztam ebből magammal a felnőtt koromra.

nálatok már most rosszabb a helyzet, mert az én szüleim meg csak szülőnek voltak jok, házastársnak nem.nálatok nem jo szülő az apa. akkor mi a kérdés ? ha egyszer tudjuk, hogy egyedül a gyerek szempontjai miatt érdemes javitgatni, ha mindkét fél jo szülő, akkor érdemes lehet egy ideig javitgatni a házasságon. dehát nálatok ez sincs meg.. gonodljátok, hogy majd megváltozik a hapsi és mintaapa lesz ?

nem csak a dráma , megcsalás, verés a probléma egy házaságban, hanem még ezer más dolog. aki szerint csak ezek az igazi problémák, az tuti nem gondol bele, nme látott hasonlo esetet és ő maga se tapasztalt még hasonlot. házasságpárti vagyok, de nem a sz.r házasságbn hiszek. és persze azon az állásponton is vagyok, hogy egy gyerek jo szülőket érdemel. dehát a férjed nem az. ugyan hogy tudna egy felnőtt ember ilyen kaliberű jellemhibákon változtatni ? sehogy. max egy ideig.

én személy szerint nem azt látom, hogy az elvált ismerőseim 80%- megbánta, hanem hogy a 80%-a ugy gondolja, jol tette. sokan találtak uj párt is és pár éve már működik is az uj kapcsolatuk.

2016. jan. 1. 13:22
 27/27 anonim ***** válasza:

elolvastam még egyszer.

az apárol : nem foglalkozik a gyerekeivel. a fiatalságát sirja vissza most is, azért megy el otthonrol haverozni. nem vált be apaként. nem érzi, h bármin változtatnia kéne.

a férjről : elmultak a házastársi, párkapcsolati érzések egymás felé. te már más felé nézelődsz, nem szereted. ez az okozat. a férj téged hibáztat.

ha szeretne téged, nem igy viselkedne. ha szeretné a gyerekeit, nem igy viselkedne. ha te még szeretnéd, nem is viselkednél. ő nem vált be apaként, se férjként. te szerinte nem váltál be feleségként.

akkor mi a kérdés ?

2016. jan. 1. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!