Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg önzőség azért válni, mert a férjem nem jó apa?
Nincsenek nagy veszekedések, nem agresszív, nem iszik, semmi más panaszom nem lehet rá csak az, hogy nem jó apa. Nincsenek komolyabb nézeteltéréseink, de belőlem lassacskán elmúltak irányába az érzelmek. Egyre jobban zavar, hogy nem foglalkozik a gyerekekkel, őt meg az, hogy nincs időm rá a gyerekek miatt.
3 gyermekünk van, 3,5 évesek.
Tényleg jobb a gyerekeknek, ha egy érdektelen édesapa mellett nőnek fel, mint az, ha esetleg egy odafigyelő nevelőapa mellett vagy csak az anyjukkal?
Elég zsúfoltak a napjaim és elnyomtam magamban az ezzel kapcsolatos érzéseimet. Meggyőztem magam, hogy senkinek sem kellenék 3 pici gyerekkel. Most viszont felcsillant a remény. Megismerkedtem egy munkatársammal és mindketten többre vágynánk egyszerű barátságnál. Ő elfogadja a gyermekeimet és már többet foglalkozott velük mint az édesapjuk. Mindezt átgondolva, úgy döntöttem, elválok. Nem feltétlenül a munkatársam miatt, hanem azért, mert rájöttem, hogy így sem kell magam leírni a gyerekek miatt. Ezt elmondtam a szüleimnek is, akik amúgy nagyon haragszanak a férjemre, amiért így viselkedik és én lepődtem meg a legjobban, hogy le akarnak beszélni a válásról, mert "a gyerekeknek az apjuk kell még akkor is ha az nem tökéletes". Tényleg önző dolog lenne csak emiatt elválnom?
Latom nem megy a fogalmazas. Ikrek, talan?
Kerdezo, es ezt mind tudja a ferjed? Leultetted mar es elmondtad neki a problemadat?
Te nem a férjed miatt válsz el,hanem egy másik pasiért.Szerintem senkinek nem tökéletes ember a párja,nyilván a tiéd sem az,de nyugodtan rombold szét a családot,akkor kár volt szülni neki 3 gyereket.Mi lenne ha még probléma is lenne a férjeddel?
28/N
Kérdező, ne légy ...buta....
Megfogod a gyerekeket, apuci kezébe nyomod őket, lekeversz neki két taslit, csak hogy érezze a törődést, te meg elmész sétálni vagy találkozol a barátnőiddel.
A szomszéd néni segít be egy nagyfarkú kandisznó mellett?! Durr egy tasli! Na, ugye, hogy megy ez a gyereknevelés? Majd belejön, mint kölyökkutya az ugatásba, csak motiválni kell. De aztán motiváljad!
9
Nagyon teved, nem ez az elet rendje.Nyilvan azert ez a hozzaallasa, mert ugy erzi, nem fogod otthagyni a 3 gyerekkel a honod alatt...
Nezd, meszirol jott ember azt mond amit akar, de....: egy ismerosom ugy valalta be a 3. gyereket, h. mar alig volt koztuk szex, a ferje elhanyagolta. Otthon megcsinalta amit kell, eljart dolgozni, de hideg volt az agy. Aztan egyszer csak a masodallasban folszedett valami csitrit, otthagyta a 3 gyerekkel, ment a per a gyerektartasert evekig, mert feketen dolgozott. A gyerekek megittak a levet rendesen, de foleg az a kb.egy ev volt pokol, amikor a 3. szuletese utan a nulla szex miatt ment a feszko otthon. Most is szenved, a legnagyobb gyerek mar kapcsolatban el, kulon tole, de a ket kisebbel is nagyon nehez, erzelmileg es anyagilag is.
jol meg kell gondolni tehat a valast, de ez a hozzaallas a ferjedtol abszolut megengedhetetlen. Meg kell ezt mindenkeppen beszelnetek, neki valtoztatnia kell, nem csak egy alberlo felelossegevel tartozik a csaladjanak, ki kell vennie a reszet a gyereknevelesbol. Vagy le is ut, fel is ut. Vesd fel a valas lehetoseget, de a masik pasasrol ne tudjon, mert ne az a kivalto ok. Meg kell ertenie, hogy valtoztatnia kell, mert nem normalis amit csinal, es a gyerekeknek nem csak a penzere van szuksege, amit hazaad. Azt beveri rajta a birosag, ahogy a fenti peldaban is az apukanak felkinaltak negy vagy ot honap kaptarat, ha nem fizeti marciusig az elmaradt gyerektartast. De dolgozhat 9 honapig ingyen az onkormanyzatnak is. Szoval ne erezze magat nyeregben, mert nincs ott.
Én leírok valamit ami szorosan nem tartozik a témához,de hátha segít.
Új és izgalmasabb faszit mindig fogsz találni ha arra van szükséged,de a gyerekeidnek csak 1 apja van.Ha megkérdeznéd őket,szerintem ők azt mondanák,hogy apa jó apa.És nem kellene másik.
Én is gondolkodtam váláson sokáig,aztán mások kárából tanultam. 10 elvált ismerősömből 8 megbánta,hogy elvált (most csak azokról beszélek akik elhagyták a férjüket,és nem azokról akiket elhagytak) ha valaki gyereket vállal egy másik emberrel,akkor mindent meg kell tenni annak érdekében,hogy a család jól együtt tudjon működni,mert mindenkinek ez az érdeke.Nyilván most ne szélsőséges esetekre gondoljunk (pia,drog,verés) amikor mindenképpen válni kell,de olyan nagy baj nincsen szerintem amit ne lehetne megoldani.Önző meg lusta-ezen lehet segíteni.Lehet egy életre tönkreteszed a gyerekeidet ha nem teszel meg mindent annak érdekében,hogy együtt maradjatok.
Én megértem, hogy eleged van belőle. Nálunk is ez volt, a második gyerek születésére kényelmesedett el úgy, hogy már semmit se csinált, nem lehetett rá számítani (ahogy itt írták előttem, azt hitte majd 2 gyerekkel nem fogok ugrálni). Nem ez volt a válásunk fő oka, de emiatt nem is küzdöttem, hogy mentsük a kapcsolatot. Aztán még ő volt megsértődve amikor ki lett rakva. Utána meg kiderült, hogy sokkal jobb és egyszerűbb az élet nélküle.
Adj ultimátumot neki, hogy ha nem változik, akkor lelépsz és válás. Ha erre nem kap észbe akkor hagyd a fenébe. Add be a válókeresetet és menjetek szét, de ne egy másik miatt, ezt még ne is hozd fel, mert leszel te mindenféle büdös k..... aki egy másik fütyiért elhagyja a családot. Ezt ne hagyd. A válás oka az ő trehánysága és hogy semmilyen apa, ne azzal nyiss, hogy van másik...
A mi ismeretsegunkben sajnos van ra pelda arra is, h. az onzo, lusta, onmagatol elszallt ferj a viselkedesevel es a szeretetlensegevel idegileg teljesen tonkretette a feleseget. A gyerekek kozul is csak a legkisebb el normalis, eletet. Naluk jobb lett volna, ha idejeben szetmennek, de pont a harom gyerek erdeket nezte az anya, aki ma kenyszerkepzetekkel kuzd.
Szoval jol vegig kell gondolni pro is, kontra is a valast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!