Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért bántok így a szüleitekke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért bántok így a szüleitekkel, elvált szülők gyerekei?

Figyelt kérdés
Elvált szülők gyerekeit szeretném megkérdezni,hogy mi az oka annak,hogy a különélő szülőt elhanyagoljátok? Ezt olyan esetben értem mikor a szülő mindent megtesz a kapcsolattartásért,a jó kapcsolatért,nem feledkezik meg sem az ünnepekről,fizeti a gyerektartást rendesen,nem iszik,nem agresszív,szóval semmi extra? Normális,de mégis lekoptatjátok,miért?

2015. jan. 17. 14:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Sajnos az en szuleim is elvaltak, es apamat ha lehetne igy szolitani, nem is erdekelte hogy hogyan nottunk fel volt e mit ennunk stb. Az ilyenek nem szulok!!!!
2015. jan. 17. 15:23
 12/17 anonim ***** válasza:

segiteni akar vagy a magas loról kioktatni

az esetek 90 % ban csak a nagyképű bep'fázás megy

2015. jan. 17. 18:31
 13/17 anonim ***** válasza:

Minden hozzáállás kérdése kedves kérdező. Máshogy látja a külön élő szülő, és máshogy a gyerek. Nálunk apám a külön élő szülő. Mindig is el volt ájulva magától, hogy ő milyen jó apa, mert ő segít anyagilag is, meg amikor tanácsra van szükségem, akkor is számíthatok rá, és mégis milyen gonosz vagyok vele, meg elhanyagolom, stbstb. Na ez a valóságban úgy nézett ki, hogy hivatalos gyerektartást egy fillért nem fizetett, amikor találkoztunk, és olyanja volt, akkor néha adott egy ezrest, meg kerek 3 alkalommal küldött anyámnak 10 ezer forintot iskolakezdéskor. Ezen kívül volt olyan rendes, és szülinapra, karácsonyra nem felejtett el ajándékot venni. Ez volt a nagy anyagi hozzájárulása. Az érzelmi meg annyi, hogy elmondtam a problémámat, először jól leoltott, hogy hül.ye vagyok, a problémáimmal együtt, aztán közölte, hogy ő hogy oldaná meg, és csináljam is úgy, mert ő tudja a tutit. Aztán amikor később úgy tartotta kedve, akkor akár évekkel később is előhozta, hogy nekem csak hül.ye problémáim vannak, ő meg milyen rendes, hogy segít.

De ő meg csak azt tudja szajkózni, hogy milyen rendes volt, hiszen támogatott mindig is, és biztos csak az anyám beszélte tele a fejemet.

Ha külön élő szülő vagy, akkor javaslom egy kicsit nézz magadba, mindent jól csinálsz e, a gyerek szemszögéből is, ha meg csak anyuka beszéli tele a gyerek fejét, akkor vidd el a gyereket pszichológushoz, akkor is, ha az anyja kapálódzik ellene.

2015. jan. 17. 18:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az igazán jó szülőkkel ritkán viselkednek csúnyán a gyerekek. A válások után többségben a gyereken keresztül megy az egymásra mutogatás. Nálunk is így volt. Egyik szülő sem tette a kötelességét, de ha a másikról kellett hazugságokkal tömni a fejünket, akkor volt energiájuk. Nem tudok rájuk felnézni a legkevésbé sem és nem fogom magamat szégyellni emiatt. Sokkal jobb szülő vagyok, mint ők voltak.
2015. jan. 17. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem tapasztaltam meg olyat, hogy jo szulo volt, megis hanyagoljak. Azt viszont igen, hogy a szulo el van ajulva magatol, kozben meg a gyerek pocsekul erzi magat mellette. Mint az en apam. Szuper apuka volt, kiveve, mikor nem volt baratnoje. Olyankor ott alazott, ahol ert, buntetett ok nelkul. Egyszer 5 evig nem volt baratnoje...
2015. jan. 18. 11:53
 16/17 anonim ***** válasza:

Atyám a házasságuk alatt is csalta édesanyámat. Aztán bejelentette, hogy ő most el fog válni, és elvált. Ezt persze a szemünkbe nem merte mondani (mármint a gyerekeinek), hanem azt hazudta, hogy Miskolcra költözik, és hamarosan mi is megyünk majd utána. Aztán otthagyott, nem fizette a teljes gyerektartást, holott területi vezető volt a Providentnél. De ezen felül minden rendben lett volna. Adta a jófej apát, elhurcolt az új családjához, mutogatott a beosztottjainak, otthon pedig magyarázta, hogy milyen egy igazi férfi. Ő. Aki elhagyta a családját, csak hogy élhessen. Még a 18-adik születésnapomat is megnyomorította úgy, hogy egy üveg pia helyett elvitt egy öregotthonba falat festeni. Amikor pont kellett volna a pénz, bejelentette, hogy ő élni akar, és nem fizet tovább a bátyám után. Most karácsony előtt közölte, hogy utánunk sem fog tovább, holott a húgom még ötödikes, nekem meg még van másfél évem a szakmai vizsgáig. Ezt végülis nem tartotta be, de kevesebbet kaptunk, mint eddig. Mindent összevetve pusztulásba hajtotta a családunkat, otthagyott minket, hazudott, csalfa volt, kellemetlen pillanatok teljes sorát idézte elő, depresszióba sodorta édesanyámat, a szálkát kereste a szememben, a sajátjában pedig nem látta a gerendát.

De mindezeket összevetve még így is csodálom őt. Egy csóró család tagjaként lépett be a mi családunkba, közrendbeliként távozott, most pedig nyaralója van, egyetemre jár, visszatérő vendég Krétán, egy felmondási papírból milliókat csikar ki, és még sorolhatnám.

Szóval ha a gyerekeid nem szeretnek, vagy nem tűrnek meg téged, akkor vagy keresd a hibát magadban, vagy adj nekik időt.

2015. jan. 19. 02:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Bátyámék elváltak és vele kapcsolatba kérdeztem ezt,mert én úgy látom hogy tényleg mindent megtesz a gyerekeiért,persze nyilván én kívülállóként,másképp látom a dolgokat. Meg biztos hogy van bennem elfogultság,hiszen a testvérem. Majd ezeket a dolgokat szépen átbeszélem vele,hogy mi a helyzet.

2015. jan. 19. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!