Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élettársam csak akkor hajlandó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársam csak akkor hajlandó kiköltözni a lakásomból (hiteles) ha kifizetem ez eddig fizetett törlesztőt?

Figyelt kérdés

Ő költözött hozzám,a hitel az én nevemen van,már ő előtte is megvolt. Az én számlámról vonják,jól keresek tudom fizetni.

Élettársam akivel 6 évet éltünk együtt,5 éve munkanélküli,nem dolgozik. A tb-jét is én fizetem. megromlott a kapcsolat,elegem lett belőle h én tartom el tőle,meg mondtam neki h menjen el.

Nem akar,mert csak az anyjához mehetne vidékre,és neki nincs pénze. Pénzt kér. Azt mondja h mivel együtt éltünk 6 évig,jár neki a befizetett hitel fele. Fizessem ki.

Én viszont úgy tudom,hogy élettársak esetében a jövedelmek arányában kell osztozni. Neki nem volt semmi.

Álljak elébe nyugodtan a pernek,ugyanis azzal fenyeget,és tegyem ki?

2014. dec. 19. 20:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
20%

Azért ez nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Azt írja a kérdező, hogy 6 éve élnek együtt, és 5 éve nem dolgozik az élettársa. Akkor 6-5=1 év, az 1 év alatt lehet, ő is tett bele a hitelbe, meg a lakás rezsijéhez, fenntartásához is.

A másik a kiköltöztetési moratórium, amit valaki már említett is. Ha az élettársnak nincs lakása, akkor nem lehet, hogy áprilisig nem lehet utcára tenni.

2014. dec. 19. 22:33
 22/41 anonim ***** válasza:
20%

Úgy értem, hogy télen lehet, hogy nem lehet utcára kitenni, ha nincs lakása.

Az se ilyen egyértelmű, hogy nem lesz pénze pereskedni. Mert van olyan lehetőség, hogy csak a végén kell kifizetni a perköltségeket, éspedig az kell, hogy kifizesse, aki a pervesztes. Azt meg Magyarországon nem lehet előre látni, hogy ki fog pert nyerni.

2014. dec. 19. 22:36
 23/41 anonim ***** válasza:
0%
De egyértelmű, hogy nincs képben jogilag, tehát ügyvédet fel kell fogadnia, az pedig pénzbe kerül.
2014. dec. 20. 03:35
 24/41 anonim ***** válasza:
72%
Csak ész nélkül kapálózik és fenyegetőzik, mert félt a pénztelenségtől és próbál lehúzni. Jogilag semmit sem tehet, és ha mégis megpróbálna, az neki kerülne nagyon sokba, eredménytelenül. Remélem, nincs hozzád bejelentve, ha igen: kényszerkijelentés, és a cuccait pakold össze és ha van kocsid, és időd, vidd le és hajítsd ki az anyja házánál. Ezt is csak azért, hogy ne legyen több gondod vele, meg a pakolászásával. Aki ilyen mocsok módon képes követelőzni a semmiért, holott 5 évig kitartottad, az nem érdemel más bánásmódot.
2014. dec. 20. 04:52
 25/41 anonim ***** válasza:
82%

Jajjj, ne keverjétek ide a kilakoltatást!

Az TELJESEN MÁS!

Az a bírósági végrehajtásra vonatkozik, amikor valamilyen fizetési kötelezettség miatt a végrehajtó kilakoltatja az ott lakókat! De mivel tél van, így a kilakoltatási tilalmat egy időre bevezetik.

Itt SZÓ SINCS ERRŐL! Ennyi erővel lehetne télen szakítási tilalom, ha valamelyik félnek nem lenne hova menni. Vicces lenne :)

Rakd ki, kérdező, ha akarod. És menjen,. ahova akar.

2014. dec. 20. 08:38
 26/41 Bence_ ***** válasza:
72%
Mondjátok már el, hogy a kérdésben hol szerepel az élettársa neme?
2014. dec. 20. 08:44
 27/41 A kérdező kommentje:

csak ideiglenesre van bejelentkezve,az állandó lakcíme maradt az anyjánál

tegnap mondtam neki h szüleimhez utazok karácsonyra(utálja őket,nem jön velem),ugyh ő is látogassa meg az anyját. Nem akart menni,mert hát ott csoróság van. Maradni akar.Mondtam nincs annyi pénzem hogy hagyjak neki itt annyit amennyiből el lesz. Délután viszem ki a vasútra,majd ott megveszem neki a jegyet. Az a biztosabb ha látom h felszáll a vonatra

2014. dec. 20. 09:35
 28/41 A kérdező kommentje:

a terv az,h zárat cserélek,és a maradék cuccát meg elküldöm neki.

Pereljen csak ha akar

2014. dec. 20. 09:36
 29/41 Bence_ ***** válasza:
56%
Írtatok alá okiratot, hogy az élettársad?
2014. dec. 20. 09:45
 30/41 A kérdező kommentje:
nem voltunk bejegyzett élettársak. De ő mikor veszekedtünk és kértem költözzön,mikor jött a pénzekkel,azzal védekezett hogy a szomszédok tudják tanúsitani h ő itt lakott velem,meg mivel tartozkodási helye van itt
2014. dec. 20. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!