Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élettársam csak akkor hajlandó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársam csak akkor hajlandó kiköltözni a lakásomból (hiteles) ha kifizetem ez eddig fizetett törlesztőt?

Figyelt kérdés

Ő költözött hozzám,a hitel az én nevemen van,már ő előtte is megvolt. Az én számlámról vonják,jól keresek tudom fizetni.

Élettársam akivel 6 évet éltünk együtt,5 éve munkanélküli,nem dolgozik. A tb-jét is én fizetem. megromlott a kapcsolat,elegem lett belőle h én tartom el tőle,meg mondtam neki h menjen el.

Nem akar,mert csak az anyjához mehetne vidékre,és neki nincs pénze. Pénzt kér. Azt mondja h mivel együtt éltünk 6 évig,jár neki a befizetett hitel fele. Fizessem ki.

Én viszont úgy tudom,hogy élettársak esetében a jövedelmek arányában kell osztozni. Neki nem volt semmi.

Álljak elébe nyugodtan a pernek,ugyanis azzal fenyeget,és tegyem ki?

2014. dec. 19. 20:34
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem kérdezz meg egy jogászt az biztosabb,mintha itt ötletelünk veled:)
2014. dec. 19. 20:39
 2/41 anonim válasza:
78%
ezek csak üres fenyegetőzések ami arra készteti a hozzám hasonló embert amiért "szívja" így simán kitenném... tudom h elég groteszk de másképpen kell látni a dolgokat néha mint magán a kapcsolaton belül
2014. dec. 19. 20:39
 3/41 anonim válasza:
75%
előző vagyok * "szívja az életem"
2014. dec. 19. 20:40
 4/41 anonim ***** válasza:
90%

Ez most ugye csak vicc???

Én megfognám a cuccait, kiraknám az ajtó elé, amíg nincs otthon, zárcsere, meg egy borítékban annyi pénz, ami futja anyucihoz buszjegyre.

Eszemmegáll...

2014. dec. 19. 20:40
 5/41 anonim ***** válasza:
88%

A szája jár, de az igen pofátlanul. 5 évig élősködött rajtad és még követelőzik? Takarítsd ki onnan ezt a hálátlan dögöt! Semmi ne jár neki, élettársak esetén a hozzájárulás értéke a döntő, csak akkor kell felezni, ha nem lehet bizonyítani a hozzájárulás pontos mértékét. Az esetetekben ez fel sem merült:: semmit nem tett hozzá, mehet a semmivel ahova akar.

Pertől ne félj: ha nincs pénze, akkor perelni sem fog, főleg, ha esetleg valaki felvilágosítja, hogy pervesztes lesz igen nagy valószínűséggel és akkor fizetheti az egésznek a perköltségeit is. Türelmes ember lehetsz, ha 5 évig kitartottál egy ilyen embert...

2014. dec. 19. 20:41
 6/41 anonim ***** válasza:
96%

Ha ő fizette volna 6 évig a felét, akkor még meg is érteném. De így? Hiszen te fizetted? Sőt, minden mást is te fizettél.

Én összecsomagolnám, kiraknám a cuccát az ajtó elé és lecserélném a zárat.

2014. dec. 19. 20:42
 7/41 anonim ***** válasza:
71%

Nem jár neki semmi, ráadásul alaptalan teljesen a követelése. Mivel a számládról vonták a törlesztőt, neki pedig semmiféle jövedelme nem volt, egyértelmű és bizonyítható, hogy nem fizetett semmit be a törlesztőbe.

Esetleg van valami bizonyíték arra, hogy a tb-jét te fizetted? Utaltad vagy csak a kezébe nyomtad a pénzt? Ha ez is bizonyítható, még jobb. Nincs az a bíróság, aki megítélne neki bármi pénzt.

Nyugi, lehúzna rólad még egy bőrt. Ne ijedj meg!

Valaki már írta, hogy tedd ki a cuccát a ház elé, és cserélj zárat. Megteheted a te lakásod! Én biztosan ezt tenném, sőt ha van megbízható férfi rokon (apuka, tesó, unokatestvér...) meghívnám 1-2 éjszakára, egy ilyen fickó miatt jól jöhet még a támogató férfi rokon.

2014. dec. 19. 20:48
 8/41 Bence_ ***** válasza:
78%
Semmi köze a hiteledhez. Nem alkottatok vagyon közösséget.
2014. dec. 19. 20:48
 9/41 anonim ***** válasza:
78%

6-sal egyetértek.

Ezek csak üres fenyegetések. Én már holnap kitenném.

2014. dec. 19. 20:49
 10/41 anonim ***** válasza:
81%

Akkor kell osztoznotok, ha bejegyzett élettársak vagytok.

Ha csak simán összeköltöztetek, akkor nem jár neki semmi, a lakás a tiéd, ő szívességi lakáshasználó volt eddig, de az csak addig él, amíg te vagy olyan szíves, hogy engeded, hogy ott lakjon.

2014. dec. 19. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!