Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogom van beleszolni, hogy a gyermekem hol eljen, az annyjaval vagy velem a biroi dontesig?
Figyelt kérdés
Meg nincs beadva a valas, de a felesegem el akar koltozni a gyermekemmel az uj baratjahoz. En ugy tudom, hogy csak ugy nem koltoztetheti el a fiamat.2014. dec. 19. 07:46
21/23 anonim válasza:
Megpróbálok segíteni a saját példánkkal. A férjem elköltözött a barátnőjéhez. Mi maradtunk a gyerekkel a házban, ami a bejelentett lakcíme. Nem teljesen igaz az, hogy nem viheti el. Pont azért viheti el, mert házasok vagytok, tehát mindketten ugyan olyan jogú szülők vagytok. Én is próbáltam "harcolni" hogy csak hétvégén vihesse el a kislányunkat a férjem, de ügyvéd, rendőrség, gyámügy, mind azt mondta felesleges. Oda mehetek a rendőrökkel, de nagyon kicsi az esélye, hogy elhozzák onnan, hiszen a másik szülő valóban mondhatja, hogy csak itt maradnak egy éjszakát, holnap viszi haza. Én a gyerek érdekét néztem, így inkább megegyeztünk, engedem nem csak hétvégén. Nem muszáj engedned, de általában akkor jön a "lopkodós" rész, ki ér előbb érte az oviba/suliba. Na én ennek nem akartam kitenni a kislányom. Én úgy tudom, ideiglenes elhelyezést csak nagyon indokolt esetben kaphatsz, ha a másik szülő veszélyezteti a gyereket. Én azt tanácsolom, hogy először is tedd félre a megcsalás miatti sértettséged, megcsalt, elment, ennyi. Nem szolgálja a gyerek érdekét, ha sértettségből cselekszel. Keress egy családjogi ügyvédet, add be a válást, kérd magadnál a gyerekelhelyezést. Lakcím változásba semmiképp ne egyezz bele, tehát maradj a házba, és oda legyen bejelentve a gyerek. Állapodjatok meg valami köztes megoldásba, mondjuk hétköznap is elviheti 2 nap. (csak mondtam valamit, ez nagyban függ attól, hogy milyen a kicsi napirendje, ki hozza-viszi). Mennyire ragaszkodik a gyerek az anyukához? Azért azt is vedd figyelembe, hogy a gyereknek mindkét szülőjére szükség van. Tehát abba ne egyezz bele, hogy elköltözzön, tehát hadd aludjon ott, de mondd meg, mikorra hozza vissza.
22/23 anonim válasza:
Klassz, hogy a sok eszetlen hozza nem erto az egyetlen jogilag helys valaszt lepontozta....
A birosagon, kerdezo.
23/23 anonim válasza:
Sajnos a gyereket nem mozditjuk ügy rosszul is elsülhet.
ha jogtalanul elviszi a biró majd az uj helyről nem akarja a gyereket mozditani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!