Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egyedülálló anyaként hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyedülálló anyaként hogyan jöttök ki máról holnapra?

Figyelt kérdés
Az egész család sürgeti a válást, mert két teljesen össze nem illő ember vagyunk, akik napi szinten marják egymást. Első kapcsolatból sodródtunk a házasságba, de sehogy sem működik. Az élet minden területén más a felfogásunk. Sem testileg, sem lelkileg nincs köztünk kapcsolat. Kommunikáció nem működik. Mégis félek, mert amint szépen meg szeretném beszélni, rögtön agresszív lesz, pedig továbbra is baráti maradhatna a viszony a kicsi miatt. Viszont félek mégis, hogy milyen lesz egyedül. Hogy jövünk ki anyagilag, de ha már csak ezt tart össze két embert, az régen rossz. :(
2014. dec. 5. 12:17
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
13 éve vagyunk együtt, ő 35F, én 31N. Mindketten dolgozunk, egyetemet végeztünk, van egy közös hitelmentes lakásunk.
2014. dec. 5. 12:18
 2/18 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem. Honnan tudod milyen anya vagyok? Most komolyan. Pont a gyerek érdeke lenne, hogy mindketten szeretetben neveljük, csak nem egy fedél alatt, mert így csak a veszekedést látja
2014. dec. 5. 12:21
 3/18 anonim ***** válasza:
3%

Nem. Szegény gyerek nem a veszekedést látja, hanem azt, hogy milyenek a szülei.

Ez akkor sem fog megváltozni, ha elváltok.

2014. dec. 5. 12:23
 4/18 anonim ***** válasza:
27%

igen, így szokott lenni. 30 felett a nők behülyülnek, mert kell a gyerek, és mindegy kinek, csak szüljön már egyet.

ha elválsz, spórolás következik, szerintem nem a világ vége, sokan végigcsinálták. apuka a távolból is tudja majd támogatni a gyereket.

2014. dec. 5. 12:30
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi a bevételed? Anélkül nehéz erre válaszolni...
2014. dec. 5. 12:33
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
Mennyi a bevételed? És a férjedé (gyerektartás miatt kérdezem)? Hány éves a gyerek? Ezek az infók szükségesek ahhoz, hogy némileg érdemleges választ tudjunk adni neked.
2014. dec. 5. 12:39
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

. ----Felháboritó számomra hogy milyen undoritó, gonosz stilusban válaszolnak egyesek, szégyelljétek el magatokat!!!----

Én ugyan nem vagyok egyedülálló, de nekem is van egy kicsi gyerekem.

Gondolj arra hogy ha egyedül leszel legalább sok stressztől megkiméled magadat és a picit. Nem értem azt a részt hogy az egész család sűrgeti a válást. Miért? Mi hasznuk van belőle? A lakást adjátok el, a felével pedig kezdj új életet. Biztos hogy nem lesz könnyű, de minden megoldható, remélem lesz segitséged pl. nagyszülők.

Fiatal vagy még, sok erőt és kitartást kivánok, és azt hogy a férjeddel normális emberi módon tudjatok kommunikálni a továbbiakban is! Ebben neki is partnernek kell lennie, ne add fel, maradj higgadt, nyugodt hátha tudsz vele beszélni.

2014. dec. 5. 12:40
 8/18 anonim válasza:
49%

1. válaszadó, szerintem ezt rendkívül érdekesen látod...

A gyerek érdeke nem az, hogy egy olyan családban éljen, ahol együtt vannak a szülők, de lépten-nyomon ölik egymást.. A gyerek nem hülye, csak gyerek. Pontosan érzi, hogy valami nincs rendben, akkor is, ha a szülők nem veszekednek előtte. Az lenne az ideális, akár fiú, akár lány, hogy lássa, hogy a két ember, aki a számára legfontosabb boldog legyen. Ahhoz, hogy később normális kapcsolatot tudjon kialakítani az ellenkező nemmel, azt kell látnia, hogy anya, meg apa boldogok. Látniuk kell a példát, hogy milyen az, amikor két ember szereti egymást. A puszikat, az érintéseket, a becézgetéseket. Ha nulla érintést és kommunikációt tapasztal a szülők között, később nagyon nehezen fog boldogulni a párkapcsolataiban. Én azt gondolom, hogy ha ezt nem a szülei között látja, hanem külön-külön mással boldognak látja őket, az is épp olyan jó.

Kérdező: Elég sok mindentől függ, hogy hogy tudsz kijönni anyagilag. Ha a lakást eladjátok, vehetsz a feléből egy kisebbet, amiben el lakhattok ketten a kicsivel. Ha ez az összeg nem elég, akkor egy nagyon alap lakást kell venni, kiadni, és albérletbe menni. Így az egyik bérleti díj, csaknem fedezi a másikat. Gondolom ha egyetemet végeztél, van munkád. A férjed, ha Téged már nem is annyira, a gyereket biztos szereti. Gyerektartást kell, hogy fizessen, nyilván ennek mértéke a fizetésétől függ.

Nagyon sok egyedülálló anya/apa van rosszabb helyzetben, mint Te. Ha elkényelmesedtél, és félsz/lusta vagy kilépni, annak nem csak Te, de a gyerek is kőkeményen meg fogja inni a levét. Hidd el, jobb az a gyereknek, ha boldognak lát Titeket! Ha külön, hát külön...

2014. dec. 5. 12:41
 9/18 anonim ***** válasza:
13%

Valasban talaj valami kozos megegyezest a ferjedel, szuleim ugy valyak el hogy nekunk maradt a haz, mivel anyukam 3 kiskoro gyereket neveltnegyedul, de ennek felben nem kert gyerektartast,

fugg az ingatlan erteketol mert ha nem egy ertekes inagtlanrol beszulunk, ahol eladjatok es fele penzbol tudsz venni hazat akkor ne menj bele a haz eladasba, mert alberletbe gyerekel nagyon nehez lesz egyedul.

Tovabba nezd azt is hogy van e valahova tartozasotok hitel? Ha van kozos tartozas akkor annak a felet vallald at.

vallas, konkret ok nincs valasra csak az hogy eltavolodtatok, nem lehetseges az hogy az eltavolodasotokhoz, esetleg a csaladnak koze van? Mivel ok surgetik? Ha annyira surgetik a vallast, segitseget is fohnak nyujtani,hazra es penz szemszogere ertem!!.

miert a valas a megoldas, miert nem az hogy mentsuk meg a hazassagot? Agresziv a ferfed, mitol?

En is az lenek valo szinu ha a csalad beleavatkozna a mi eletunkbe, keressd a valaszt hogy mitol lett ilyen a ferjed?

2014. dec. 5. 12:51
 10/18 A kérdező kommentje:

Ő vállalkozó, bejelentve minimálra van, de a teljes fizetését sajnos nem tudom mennyi, mert "az nekem túl bonyolult", szóval nem tudom, olyan havi nettó 350-500 ezer között, de kézbe kapja és előttem nem publikus a pontos összeg. (Egyik feszültségforrás köztünk)

A másik, hogy egy csomó munkát visszautasítottam, mert nekem kell a kicsiért az oviba menni, mert a férjem sokáig dolgozik, segítségünk meg nincs, úgyhogy most közalkalmazott vagyok és hááát a diplomás bér is vicc. Most próbálok egy mellékállást keresni, amit itthonról is végezhetek.

A lakás panel, így a rám eső rész max. 4,5-5 millió.

Amikor próbálok vele megbeszélni, hogy tudom, hogy ő is boldogtalan, mindig azt mondja, hogy hülye vagyok és nagyon ideges lesz. A kicsit imádja, de ezt mondtam is neki, teljesen természetes, hogy akkor látja, amikor csak szeretné, pont ezért nem akarok hazamenni vidékre, ahol olcsóbb lenne a lakás és közel lennének a szüleim. Inkább lakom egy pici garzonban, de a gyereknek joga van az apjához.

2014. dec. 5. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!