Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akkora bűn, ha valaki sok gyerektartást kap? Tényleg önérzeteskedni kéne és visszautasítani? Van aki így tenne?
A volt férjem 50-70e ft között utal gyerektartást egy 8 éves gyerekre. Én is dolgozok, jól keresek. Nem számolgatom, pontosan menni megy a gyerekre. Az exem sem kéri számon tőlem.
Egy csomó ismerősöm, aki tudja hogy ennyit kapok, megszól a hátam mögött. Hogy ők nem fogadnának el ennyit, max a gyerek költségének felét, 1 fillérrel sem többet.
Ti mit gondoltak? Reagáljak ezekre a beszólásokra?
8. Indokold már meg légyszíves, hogy miért nem a 2 szülő egyforma feladata eltartani a közös gyereket? Rezsije, lakhatási feltételei minden embernek vannak, a gyerekeknek is. Ha kiszámolom mennyi a lakhatási kiadásom, és egyedül nevelem a gyerekeimet, akkor abba miért ne kellene a külön élő szülőnek vállalni a gyerekre eső rész felét? Nekem pl a közös költségem 45 000ft, plusz a villany, tv/net 20 000, havi bevásárlás 3 emberre kb 100 000. Akkor ez egy főre 54-55000 ft. plusz suli átlag havi 15 000 1 gyerekre(ebben az elvitel nincs
benne), Csak ez 70 000ft. Plusz ruhátkodás, és egyéb kiadások, és a szezonális bevásárlások. Számoljunk már egy kicsit! Nem irreális egyáltalán, a havi 70-80 000ft 1 gyerekre havonta, sőt, nem fér bvele. Ennek a felét miért ne lenne a kölünélő szülő kötelessége fedezni? A 12 600 ft-os csp elég kb édességre, és a havi igényeire a gyereknek, ez is szűken. Nagyon sokan élnek tévedésből abban a hitben, hogy a gyereket csak megcsinálni kell, és válás esetén oldja meg a vele élő szülő, miből neveli fel. Ez borzasztóan szánalmas viselkedés. A gyerekeinkért igenis felelősséggel tartozozik mindkét szülője, hogy normális körülmények közt élhessen, nőhessen fel, és kötelességük megteremteni az ehhez szükséges anyagi feltételeket is mindkét szülőnek egyformán.
#11: Házasságban sem egyformán keres a fél.
Ha a nő keres többet, akkor kérjen több tartásdíjat, mert ő többet költ a gyerekre?
Ha a volt férj, és lesz új gyereke, akkor az egyikre miért költene többet, mint a másikra?
Másrészt, elvált szülőknél a nevelő szülő természetben is hozzájárul a gyerek fejlődéséhez, ő neveli leginkább, ő foglalkozik vele, ő főz, mos, takarít rá, tanul vele, ami ugye elég sok idő, őneki kötött az időbeosztása, míg a másik félnek semmi napi feladat nincs.
Ha a kérdezőnek önként fizet ennyit az exe, akkor örüljön neki, ha a bíróság így állapította meg, akkor is, de nyilván ebben az esetben van is miből ennyit fizetni.
#11:
AMúgy meg pont nem írtam azt, hogy irreális az összeg. Egyáltakán nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!