Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet egy ilyen kérdést...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet egy ilyen kérdést sértődés nélkül visszautasítani?

Figyelt kérdés

Van egy kolléganőm, nemsokára esküvője lesz. Megkért, hogy legyek koszorúslány az esküvőjén. Egyelőre nem adtam rá választ, szerencsére úgy alakult a helyzet, hogy megzavartak, és nem folytattuk a beszélgetést azóta sem. (ja, ez is telefonon zajlott, mert más-más üzletben dolgozunk, eddig össz. max 2x találkoztunk, csak telón van kapcsolat, abból is csak annyi, amennyi muszáj.)

Szóval a lényeg: eszem ágában sincs, még akár csak vendégként is elmenni az esküvőjére. Munkakapcsolat van csak köztünk, a legkevésbé sem vagyunk barátok. A hideg ráz a csajtól, buta mint a tök, csak ő akar mindig beszélgetni, én ha lehet kerülöm ezt is.

Persze, normális meg kedves vagyok vele, mivel a kolléganőm, és nem akarok senkivel rosszba lenni, de nem akarok tőle semmit.

Hogy lehet ilyen helyzetben nemet mondani? Mi a normális indok, ha a valódi az lenne, hogy "eszem ágában sincs, mert a hideg ráz tőled, te sötét liba?" :)

2014. jan. 25. 16:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Nem érsz rá oszt kész! Ennyi! Nagyon sajnálod de fontos dolgod van. Valamit találj ki! De egyébként ha el is mész, ha nem is koszorúslányként abba még nem halsz bele.
2014. jan. 25. 16:55
 2/16 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem is mond azt neki, hogy nem érsz rá pl. akkor pont elutazol valahova vagy ilyesmi. Én az ilyeneket nem is értem, hogy egy alig ismert embert kér fel koszorúslánynak. Nincsenek barátnői? :P
2014. jan. 25. 16:59
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az időpontot már tudod, a legkézenfekvőbb, hogy nem fogsz sajnos ráérni...

Mellesleg ha ennyire új keletű és felszínes a kapcsolat, én szívbaj nélkül megmondanám (kedvesen), hogy ne haragudjon, de nem érzem elég közelinek a kapcsolatunkat ahhoz, hogy a koszorúslánya legyek, vagy részt vegyek a lagziján. Hasonló indokot magam is sértődés nélkül elfogadnék, bár eszembe sem jutna egy szinte idegent ilyesmire felkérni, ez annyira furcsa.

2014. jan. 25. 16:59
 4/16 A kérdező kommentje:

Az időpontos kifogás nem jó, mert még időpontot sem tudnak.... :S

Nem is értem, amúgy én sem. Gondolom, nem véletlenül nincsenek barátnői, az alapján, amilyennek én is megismertem

2014. jan. 25. 17:03
 5/16 anonim ***** válasza:
57%
Még azt mondom oké hívjon meg, na de rögtön koszorúslánynak? Csíphet téged!
2014. jan. 25. 17:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha még nem tudod az időpontot és újra szóba kerül ez a téma, akkor szerintem mond el őszintén neki azt, amit a 3. hozzászóló írt.
2014. jan. 25. 17:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is elmondhatod neki, hogy ne haragudjon, de kellemetlenul erezned magad, mert ot is alig ismered, hat meg a rokonait, baratait. Sokat nem veszithetsz, ha meg is sertodik, nem sokat szamit neked. Csak legyel vele kedves, de oszinte.
2014. jan. 25. 17:16
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

Mond meg, hogy jelenleg olyan az anyagi és magánéleti helyzeted, hogy nem tudod elvállalni. Elvégre ez mégiscsak egy felelősségteljes, egész embert igénylő feladat. Nem akarod ezzel elrontani a napot és az összképet. Úgy érzed nem tudnád úgy végig csinálni, ahogy azt amúgy mástól is elvárnád.

Kifogás tudom, de ha nem akarok összeveszni vele és szeretném megtartani a jó munkakapcsolatot, akkor ezt mondanám.

Mivel ha valakit meghívok koszorúslánynak és elutasít, hogy nem vagyunk elég jóban hozzá, én megsértődnék. Persze nem választanék ilyen ismeretlent, de tegyük fel úgy érezném valamiért, hogy közel állunk, és elutasítanál ezzel, az nagyon megbántana.

2014. jan. 25. 17:22
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt sosem értettem az emberekben,hogy van merszük bizonyos határokat átlépni a másikkal szemben.Hol van a tisztelet, a tisztes távolságtartás?

Ez olyan eset,mint az enyém volt.Egy,a környezetemben lakó megtudta,hogy ugyanabba a bölcsibe járnak a gyerekeink,neki nincs autója,így gondolta majd én hordani fogom az övét is az enyém mellett minden nap.És a 2 éveset simán beültette volna az autómba egyedül,mert ő maga nem jött volna velünk.

Természetesen visszautasítottam,az ő gyereke az ő felellősége,az enyém meg az enyém.Én sosem lépnék meg ilyet...Nagyon tiszteletlenek az emberek,és primitíven kihasználósak!

Természetesen a helyedben visszautasítanám,de innentől kezdve kellemetlen lesz a dolog és mi tudjuk,hogy nem a te hibádból!

De nekik nem jut el az agyukig...

2014. jan. 25. 17:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérése elég nyomulós, nem vall nagy intelligenciára, ez tény. Én nem mondanám ki egyenesen, hogy semmi kedvem, mert ha munkakapcsolatban maradtok, az kellemetlen lesz. A következő a javaslatom: elmondod, hogy az életed rendkívül zaklatott periódusát éled, nagyon igénybe vagy véve a munkaidőn kívül, és most nem vagy ura a saját szabadidődnek, mert más emberekhez kell alkalmazkodnod. Egyelőre nem látod, mikor lesz vége ennek a felfordulásnak, ezért nem tudod garantálni, hogy egy bizonyos időpontban szabaddá tudod tenni magad, nem tudsz előre tervezni. Ha rákérdez, mi a gond, elmondod, hogy magánjellegű dolog, amiről nem szeretnél beszélni. Ha tényleg annyira sötét, még el is hiszi.
2014. jan. 25. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!