Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor lehet letiltani a gyerektartást a fizetésből?
Hogy mikor? Bármikor. Mint nemrég kiderült számomra, a jogosult fél ezt bármikor, indoklás nélkül kérheti, ami persze röhejes. A drágalátos exbarátnőm pl. most kérelmezte, pedig eddig is mindig rendesen fizettem. Csak az nem jut eszébe, hogy ezzel tovább mérgezi kettőnk viszonyát.
Csókoltatom a jogalkotókat!
Nem irónia volt, hanem "rövidítés".
Forrás: "Alkotmany.hu"
"XV. cikk (1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes . (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés , nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény , nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerint i kűlönbségtétel nélkül biztosítja . (3) A nők és a férfiak egyenjogúak. (4) Magyarország az esélyegyenlőség megvalósulását külön intézkedésekkel segíti . (5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket."
A 3., és az 5. pont a lényeg.
Persze nem olvastam el az egészet, de akár te is letöltheted, és elolvashatod. Ha jól tudom, akkor az alkotmánybíróság is erre hivatkozott, hogy, a nőkre nézve, hátrányos megkülönböztetés lenne, ha a férfiak is elmehetnének 40 év munka után nyugdíjba. És az szolgáltatja a nemek közti egyenlőséget, ha a férfiak többet dolgoznak.
Ezeket összerakva, egyenlőség van, de a nők egyenlőbbek.
Vagyis mégiscsak irónia volt. A dolog - jobban kibontva - önmaga paródiája.
Bár a 40 év munkaviszony szerintem pont nem jó példa. Egy férfi fizikai erejénél fogva is többet képes dolgozni, illetve a gyermeknevelés otthoni feladatai sem rá hárulnak nagyrészt. Ezt figyelembe véve bizony előfordul, hogy az egyenlőség úgy valósul meg, ha az egyik serpenyőbe kicsit többet rakunk. Hasonlóan ahhoz, amikor egy kisebbség akkor érzi az egyenjogúságot, ha pozitív megkülönböztetésben részesül.
"Bár a 40 év munkaviszony szerintem pont nem jó példa. Egy férfi fizikai erejénél fogva is többet képes dolgozni"
A férfiak kevesebb ideig élnek és hamarabb válnak fizikailag munkaképtelenné (erről az utóbbiról most olvastam egy cikkben, nem szándékozom megkeresni, Origón volt). A nők amit gyerekneveléssel töltenek, az pedig beleszámít a 40 évbe.
"A férfiak kevesebb ideig élnek és hamarabb válnak fizikailag munkaképtelenné"
Igen, de ez az egészségtelen életmód miatt van. Ettől eltekintve fizikálisan erősebbek, tehát képességeiket tekintve nem egyenlők a nőkkel, emiatt megértem, ha e tekintetben nem esnek azonos elbírálás alá.
"Igen, de ez az egészségtelen életmód miatt van. Ettől eltekintve fizikálisan erősebbek, tehát képességeiket tekintve nem egyenlők a nőkkel, emiatt megértem, ha e tekintetben nem esnek azonos elbírálás alá."
Tehát szerinted az összes férfi kollektívan alkoholista, dohányzik és drogozik? Ez olyan gyökér érv, hogy az nem igaz. És egy csomószor ezt hallom vissza. Ha én meg azt mondanám, hogy a nők meg nagyrészt hülyék mint a seggem és megérdemlik, hogy emiatt kevesebbet keresnek ugyan olyan pozícióban mint én, akkor meg gondolom a falra mászol... jogosan. Ugyan akkora gyökér általánosítás lenne mint a te baromságod. Jaj, hogy ma csak ilyen emberekbe futok bele itt gyakorin.
28-as: szövegértésed a nullával egyenlő. Ki állított ilyet? Melyik mondatomban írtam ilyet. Ez egy statisztikai adat, okoska. A statisztika pedig nem azt jelenti, hogy minden férfi ilyen, hanem hogy az átlag a sok egészségtelen életmódot folytató miatt bizony alacsonyabb, mint a nőknél.
Érdekes, hogy ma csupa ilyen tanulatlan gyengeelméjűvel futok itt össze, mint te.
Statisztikailag a nők IQ-ja is alacsonyabb. Sőt, a négereké is. (A távol-keletieké meg magasabb még mielőtt megkapom a magamét). Szóval nekik akkor alacsonyabb fizetés járna, jól értem?
De tényleg, ez rohadt jó, ha 4%-kal több férfi dohányzik mint nő, akkor b..sszunk ki már az összessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!