Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért annyira egyértelmű, hogy válás után az apának/exférjnek JÁR az új élet, az újrakezdés?
Nem arra gondolok, hogy nem lehet új kapcsolata, sőt sokszor egy új kapcsolat miatt válnak.
DE!!
Az exférj sokszor gondolja úgy, hogy ő exapa is egyben, és neki joga van új életet kezdeni, neki ez JÁR.
Pl. oltári háborgás van azon, hogy gyerektartást kell fizetni, és az ilyen sok, meg olyan sok.
Holott a gyerekvállalás azt jelenti, hogy vállalja, hogy élete végéig nevel és támogat egy gyermeket. Nem csak addig, amíg együtt van az anyjával!!
Sok "férfi" arra se hajlandó, hogy elég minőségi időt töltsön a gyerekkel.
És akkor jön az, hogy az új asszony gyereket akar, és megindul a sírás, hogy legyen kevesebb a gyerektartás, és a többi. Mire csinál még több gyereket, ha azt se tudja eltartani és támogatni, akiket eddig "megcsinált"?
Nálam az "ez mindennek a teteje" helyzet, amikor választania kell a gyerekei és az új partner között, és teljesen egyértelmű, hogy az új partner az első.
Igen, elvált nő vagyok, és nem vagyok a környezetemben egyedül ezzel a nézettel.
Nem kell egy rossz házasságban benne ragadni senkinek, és a gyerekeknek kell az állandóság, kell egy otthon. Amit legtöbb (és legjobb) esetben az anya biztosít.
Eddig minden rendben.
De miért jelenti rögtön azt a válás, hogy innentől el lehet felejteni az apaságot, a vérköteléket, a saját gyerekekkel együtt töltött éveket, és mindent ki kell dobni az ablakon a rossz kapcsolattal együtt??
Nem értem az apákat.
Valaki el tudja ezt magyarázni nekem?
Ekkora különbség lenne tényleg az anyaság és az apaság között?
"amikor választania kell a gyerekei és az új partner között, és teljesen egyértelmű, hogy az új partner az első. "
Hát elég silány ember az ilyen.
Igazán volna okom panaszkodni az exre, a szegénységemre, bármire, de a gyerekeim a gyerekeim, értük bármit.
Volt olyan nő, akit azért tettem ki, a válás után, mert három hát után se bírta (?) megjegyezni a fiam nevét.
Nem igaz, hogy minden férfi, aki akarta a gyereket, mintaapa marad válás után is. Én nem vagyok szülő, de környezetemben rengeteg családot ismerek, akiknél elváltak a szülők.
Van olyan, ahol az apuka orvos, havi 100 ezer Ft-ot ad az egyszem lányának, aki még kicsi. Van olyan, aki vállalkozó, a 19-21 éves gyerekeit mindennel támogatja, nyaralni viszi őket és velük együtt a volt feleséget(!) is elhívja.
De van sajnos nem egy olyan, ahol az apukától úgy kell kiharcolni egy minimális támogatást, ezenkívül egyáltalán nem érdekli a gyereke, miután elváltak vagy lelépett. Az anyukák normális, kulturált nők, tehát egyáltalán nem lehet rájuk azt mondani, hogy bármivel is kényszerítenék a férfit. Sajnos szinte teljesen maguknak kell boldogulniuk a gyerekkel.
Aki tisztességes és van felelősségérzete, nem hagyja, hogy befolyásolja semmi, az válás után is mindent megtesz a gyermekeiért. Nyilván egy házasság alatt kiderülhetnek olyan dolgok, amik előtte nem voltak világosak, így nem lehet okolni senkit, ha a párjában csalódott.
A gyerektartás nem egy vitaforrás kéne hogy legyen, hanem ahogy a házasság alatt is, a gyerekről való gondoskodás eszköze, ami mindkét fél érdeke.
"amikor választania kell a gyerekei és az új partner között,...."
Miért kéne választania?????????
A gyerek az gyerek, az új nő vagy férfi az más!!!!
ÉS ÉS FÖLD!!!!!
Nem tudom hogy mikor és ki találta ezt ki, de ez több mint NEM ÍGY VAN!!!!!!
Most egy NORMÁLIS családban ahol együtt él a házaspár meg 1 vagy 2 vagy X gyerek, akkor SEM úgy van, hogy a gyerek az első!!!!!!!!!!!!!!!
A kettő két különböző dolog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vagy ha Te kérdező szemszögéből nézzük, akkor a gyerek az első a minden, az isten, és mindenek felett áll! Tehát Te akarsz a pároddal közös programot vagy akármi, akkor neked ku.....s van, és a gyerek az első, mert ugye így az apuka meg úgy az apuka. Aztán esetleg a nap végén Te is szóhoz juthatsz.
Most TE mint anyuka, pl. NEM nálad volnának a gyerekek, de összejönnél egy gyerekes férfival, és mindig de mindig csak akkor randizna veled, amikor a az ő gyerekének/gyerekeinek, már nincs semmi programja???
És TE csak arra várnál, hogy mikor lesz vége ilyen meg olyan iskolai programnak, vagy ilyen vagy olyan külön órának, vagy versenynek, hogy a SOR VÉGÉN TE is kapj pár percet!!!!!
Hogy lehet egy gyereket úgy kezelni, mint a páromat, a szív szerelmemet?????
Most ha valaki válik, akkor tök mindegy hogy nő vagy férfi, de 100000000000%-ig joga van új életet kezdeni!
Miért, de tényleg miért akkor háborodik fel mindenki amikor válás van????
Nem egy ismerősömtől tudom, hogy az anyuka nem dolgozik, az apuka 300%-al dolgozik, ERGO a gyerekkel alig tud foglalkozni.
De őt SOSEM szólja meg senki, nem jelenti fel, hogy hetente még 10 perce sem marad a gyerekre.
A másik:
Akkor sem megy senki ügyvédhez vagy jön ide panaszkodni, amikor akár a férj, vagy akár a feleség 6 vagy 8 vagy 12 hónapon át vagy akár még több időn keresztül nem talál munkát.
De akkor miért nem jelenti fel a másik fél??????????
Akkor miért nem kell "gyerektartást" fizetni????????
Akkor még a másik fél is ott él INGYEN, és még neki is kell étel meg minden, tehát még több a kiadás, és SEMMIVEL sem járul hozzá a családi kasszához meg a "gyerektartáshoz".
Akkor miért elfogadott?
Akkor a másik fél miért nem jelenti fel a párját, hogy nem dolgozik, nem "GONDOSKODIK" a gyerekről????????????
34-es, remélem te legalább érted, amiket írsz... én jóformán semmit se belőle.
"Miért kéne választania?????? " - hát pl. az új nő moziba menne, a gyereknek meg hegedű vizsgája van. Apuka meg egy helyre mehet.
Ez bizony választás.
"Nem tudom hogy mikor és ki találta ezt ki, de ez több mint NEM ÍGY VAN!!!!!! " - mármint mi???
"Most egy NORMÁLIS családban ahol együtt él a házaspár meg 1 vagy 2 vagy X gyerek, akkor SEM úgy van, hogy a gyerek az első!!!!!!
A kettő két különböző dolog!!!!!! "
A kettő két különböző dolog, mert az egyik egy "normális" család, ez meg egy szétesett család, eddig világos, tehát az ottani tanulságok nem hozhatók ide-
Hogy nem a gyerek az első... - de közel van ahhoz - neked mennyi van, és milyen idősek?
A "Vagy ha Te kérdező szemszögéből nézzük," bekezdés - szerintem kb nem tartalmaz semmit.. sok betűn kívül
"összejönnél egy gyerekes "férfival, és mindig de mindig csak akkor randizna veled, amikor a az ő gyerekének/gyerekeinek, már nincs semmi programja?"
Ne facsard ki a kérdező felvetését, nem arról volt szó, hogy a gyerek mindig űberol mindent, hanem épp fordítva: mindig másodrendű az új nő mellett.
"Nem egy ismerősömtől tudom, hogy az anyuka nem dolgozik, az apuka 300%-al dolgozik, ERGO a gyerekkel alig tud foglalkozni.
De őt SOSEM szólja meg senki, nem jelenti fel, hogy hetente még 10 perce sem marad a gyerekre."
Az egy eléggé másik eset, itt apuka nem a 300% munka miatt hanyagolja a gyerekét, és fel sem jelentette senki. De bizonyára lesz majd olyan kérdés, amire épp ez lesz a jó válasz.
"Akkor még a másik fél is ott él INGYEN, és még neki is kell étel meg minden, tehát még több a kiadás, és SEMMIVEL sem járul hozzá a családi kasszához meg a "gyerektartáshoz". -
Ki kicsoda??? Ingyen senki nem jut hozzá semmihez, max levegőt vehet. A gyerek a két szülő közös felelőssége, érzelmi és anyagi téren is - aki ebből kivonná magát az tetű.
Utolsó kettő!
Hát bocsi, hogy nem csak tőmondatokat írtam, gondoltam, ide nem járnak gyerekek, és a felnőtt emberek is meg tudják érteni. De máskor nagyon figyelek erre. Köszönöm, hogy nem a kérdezőnek válaszoltatok, hanem engem kóstolgattok. Nagyon megtisztelő, hogy ennyi időt áldoztatok rám. Remélem amikor én teszek fel kérdést, akkor is ennyire kimerítő hozzászólást fogok kapni, és nem csak 1-2 szavas válaszokat. Nagyon számítok olyankor is rátok!
Rám mindig számíthatsz!
Semmi baj nincs a tőmondattal.
Az sem, hogy ez nem az:
"Vagy ha Te kérdező szemszögéből nézzük, akkor a gyerek az első a minden, az isten, és mindenek felett áll!
Tehát Te akarsz a pároddal közös programot vagy akármi, akkor neked ku.....s van, és a gyerek az első, mert ugye így az apuka meg úgy az apuka. "
A baj az, hogy ez rajtad kívül senkinek nem jelent semmit. A kérdezőnek se, noha neki segítettél volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!