Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért annyira egyértelmű,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért annyira egyértelmű, hogy válás után az apának/exférjnek JÁR az új élet, az újrakezdés?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy nem lehet új kapcsolata, sőt sokszor egy új kapcsolat miatt válnak.

DE!!

Az exférj sokszor gondolja úgy, hogy ő exapa is egyben, és neki joga van új életet kezdeni, neki ez JÁR.

Pl. oltári háborgás van azon, hogy gyerektartást kell fizetni, és az ilyen sok, meg olyan sok.

Holott a gyerekvállalás azt jelenti, hogy vállalja, hogy élete végéig nevel és támogat egy gyermeket. Nem csak addig, amíg együtt van az anyjával!!

Sok "férfi" arra se hajlandó, hogy elég minőségi időt töltsön a gyerekkel.

És akkor jön az, hogy az új asszony gyereket akar, és megindul a sírás, hogy legyen kevesebb a gyerektartás, és a többi. Mire csinál még több gyereket, ha azt se tudja eltartani és támogatni, akiket eddig "megcsinált"?

Nálam az "ez mindennek a teteje" helyzet, amikor választania kell a gyerekei és az új partner között, és teljesen egyértelmű, hogy az új partner az első.

Igen, elvált nő vagyok, és nem vagyok a környezetemben egyedül ezzel a nézettel.

Nem kell egy rossz házasságban benne ragadni senkinek, és a gyerekeknek kell az állandóság, kell egy otthon. Amit legtöbb (és legjobb) esetben az anya biztosít.

Eddig minden rendben.

De miért jelenti rögtön azt a válás, hogy innentől el lehet felejteni az apaságot, a vérköteléket, a saját gyerekekkel együtt töltött éveket, és mindent ki kell dobni az ablakon a rossz kapcsolattal együtt??

Nem értem az apákat.

Valaki el tudja ezt magyarázni nekem?

Ekkora különbség lenne tényleg az anyaság és az apaság között?

#válás #rossz apák #exapa
2014. okt. 31. 20:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
55%

Általában a fizetés 20%-a, de ha pl. az apuka keres havi 4 milliót (most csak írtam egy hülyeséget), akkor természetesen nem annak a 20%-át kapod meg. Egyébként nem a pénz a legfontosabb.

Ha nem egyik napról a másikra élsz (és ne értsd félre nem akarlak megbántani, vagy a pénztárcádban turkálni)

akkor meg felesleges a pereskedés, meg ráerőltetni az apukára a gyereket.

"Nálam az "ez mindennek a teteje" helyzet, amikor választania kell a gyerekei és az új partner között, és teljesen egyértelmű, hogy az új partner az első."

Ez sem igaz!

Nincs olyan hogy első!

Mert egy gyerek és valakinek a szerelme nem lehet egy és ugyanaz. Ez olyan, hogy szereted a sütit meg a fagyit, de NEM kell választanod közöttük!

Amikor együtt éltetek, akkor sem volt olyan hogy TE vagy a gyerek legyen az első.

Másképp lehet szeretni egy családtagot, és másképp egy házastársat (aki ugye valahol családtag, de nem vér szerint)

Én is elvált kapcsolatban vagyok. Nálunk is sokszor volt, hogy a párom teljesen idétlenül viszonyult a dolgokhoz. Valahogy 1 szinten tekintett engem (34 éves felnőtt nőt), az ő 10 éves kislányával.

Mármint értem ezt úgy, hogy akkor neki egy kedves szó, nekem egy kedves szó, neki egy csoki, nekem egy csoki, és így tovább.

Aztán egyszer közöltem vele, hogy ez így több mint rossz.

Engem nem érdekel, hogy mennyire szereti vagy nem szereti a gyerekét, azt ad meg neki azt vesz neki amit akar, de velem ne így viselkedjen.

Most minden finomkodás nélkül. Tök logikus, ha mondjuk mi szexelünk egyet, akkor a saját gyerekével nem ezt fogja tenni, csak azért hogy bebizonyítsa, hogy mindkettőnket egyformán szeret.

2014. okt. 31. 21:30
 22/41 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, vágom amit írsz, ismerős. A válaszokból kirajzolódó kép kiábrándító. Mintha minden nő valami manipuláció céljából vállalna gyereket...Mert olyan marha jó buli egyedül nevelni.

A társadalom megengedi a férfiaknak, hogy ne törődjenek a gyerekükkel. Nőknek ez tilos.Nincs egyenlőség, ez a magyarázat.

2014. okt. 31. 21:35
 23/41 anonim ***** válasza:
32%

Utolsó pont,hogy ti általánosíttok nem a válaszolok.

A kérdező így látja a volt párja nagy valószínűséggel nem így ő lehet megunta, hogy gyerekeit ellene nevelték, vagy hogy nem kikérik a véleményét a gyerek dolgaiban hanem csak utasítják mintha ő is gyerek lenne. Apát kell megkérdezni mi a gond.

Ja és gonosz leszek de 40 ezer gyerektartás 26 ezer családi 20 ezer adókedvezmény, anya is költ annyit mint az apa, hisz ezen háborodik fel az szintén 40 ezer. Nehogy már két gyerekre 126 ezer Ft olyan kevés legyen.

2014. okt. 31. 21:43
 24/41 anonim ***** válasza:
0%
16 Mert 4 regről minuszolsz bármit és bárhová irok-folyamatosan:DD és megszoktad a barátnődet is kérni, hogy szálljon be.Ezért:)
2014. okt. 31. 22:10
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Röviden és tömören megfogalmazva: mert ők megtehetik. A mai világban a gyerek elsősorban még mindig az anya felelőssége. A férfiaknak nagyobb szabadság jár (ebben is). Ezt megtámogatják egy kis biológiával "virágról virágra röppenés", "a férfi nem gondoskodó lény", egy kis pszichológiával "az otthon melegét a nő biztosítja", "én nem is akartam gyereket", és kész a magyarázat. Egyébként ez elsősorban hatalmi kérdés: a nemszeretem, megunt, sok nyűggel, anyagi és energiabefektetéssel járó terhes feladatokat rá lehet lőcsölni a kevesebb hatalommal rendelkező társadalmi rétegre, jelen esetben a nőkre. Lehet tiltakozni, de ha körülnézünk, mindenhol ezt látjuk a környezetünkben.
2014. okt. 31. 23:23
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén sajnálom a gyerekeidet, mert ők tényleg nem tehetnek arról hogy ti elváltatok és apjuknak az apjuk kéne hogy maradjon teljes vállszélességgel. Ettől függetlenül nincs mindenhol így. Nálunk pont fordítva van, a sztoriban egyébként én vagyok az új feleség (nem miattam váltak el, 8 év van az előző házasság vége és a mi találkozásunk között). Szóval nálunk meg a gyerekek anyja az aki próbálja minden áron megakadályozni a találkozást a gyerekek és a férjem között. Persze ez sikertelen szerencsére és ahogy telik az idő, ahogy nőnek a gyerekek szinte már lehetetlen a számára. Viszont amíg kisebbek voltak mindent megtett, hogy a férjem a lehető legkevesebbet találkozhasson a gyerekeivel. A másik pedig az, hogy nekem nagyon jó a kapcsolatom a gyerekekkel. Mindenben támogatom őket, barátok vagyunk. Az anyjuk ezt is elviselhetetlennek tartja, mintha el akarnám őket venni, pedig eszem ágába sincs. Csupán szeretném őket segíteni, mert bizony nem könnyű számukra hogy a szüleik elváltak.

Na a lényeg, hogy nem minden férfi lesz szar apa csak mert elvált és jön egy új nő az életébe. A férjem általam sokkal jobb apa lett, legalábbis a gyerekek szerint, és én erre büszke vagyok!

2014. okt. 31. 23:57
 27/41 anonim ***** válasza:
5%

"Nem kell egy rossz házasságban benne ragadni senkinek, és a gyerekeknek kell az állandóság, kell egy otthon. Amit legtöbb (és legjobb) esetben az anya biztosít. " - Kérdező, a szerepeket Te osztottad le. Én mindig azt szoktam mondani, hogy egy gyerekkel tök jól elvagyok, csak az "anyatípusú" nőtől mentsen meg az ég hozzá... tudod, az olyantól, aki definiálja a babamama-komplexumot, és ehhez képest az elvárásokat a férfi felé...

És igen, nekem általában a jó kapcsolatban a párom az első. Akkor is, ha az a gyerekeim anyja, meg akkor is, ha más...valszeg, mert első sorban férfi vagyok, és nem másodosztályú hím - tudod ez a "férjnek és apának való"-ként definiált másodvonalbeli szerencsétlen... akinek a nő mellett már csak a harmadik-tizedik hely jut - és cserébe egy rakat elvárás. Mindez azért, mert létrehozhatta a nőnek a BABÁT, akit az "anyatípusú" nő rögvest, már akár embrionális korban is a lehető leghatékonyabban kezd el védeni - a szerencsétlen balekkal szemben is, aka "én már anyucika vagyok, nekem már a babuci az első", eljutva aztán az idézett mondatodig.

Szóval bocsi, de TE totális szereptévesztésben vagy, amikor aszerint kezded idézőjelezni a férfit, hogy milyen apa, és ezzel el is jutottunk oda, hogy valszeg miért jöhetett a képbe a nagysátán harmadik... azért, mert te az apucit láttad a szerencsétlen férjedben a férfi helyett.... a férfiak jó része ezt idővel rohadtul megunja, és keres egy NŐT, aki a FÉRFIT látja benne. A HÍMET. Capisce? A férfi valami tök érthetetlen módon azt szereti, ha a gyerekei látják apaként, a párja meg férfiként. Furcsa, mi?

Miért hiszi sok nő balga módon azt, hogy a férfi repdesni fog a boldogságtól, ha a "férjnek és családapának való" c. elvárásokkal terhelhető másodosztályú vesztes kategóriába kerül a teljes értékű "férfi" kategória helyett?

2014. nov. 1. 01:32
 28/41 anonim ***** válasza:
60%
Nem olvastam el minden választ,de örülök,hogy ennyi tisztességes,gondoskodó apuka van. Bár sajnos az én környezetemben is azok vannak többségben,akik válás után nem csak a feleséget,hanem a gyerekeket is múltjuknak tekintik.Nem egy példát tudnék mondani,ahol a gyerektartást fizetik,de egyébként rá sem néznek a gyerekeikre.Ismerek olyat akinek most született gyermeke és folyton áradozik,hogy így megy úgy a gyerek,de az előző kapcsolatából született gyerekeit nem látta legalább egy éve,de még a telefont sem emelte rájuk.És az anya részéről nem volt se zsarolás, se sárkányoskodás.Ő egyszerűen tovább lépett.
2014. nov. 1. 09:45
 29/41 anonim ***** válasza:
43%
Én mondjuk pont azt tapasztalom ismerősi körben, hogy az ex feleségek akarják elszakítani mindenáron a gyereket az apjától. Ellene nevelik, kiforgatják a szavait, meg jön az hogy mindkét szülő pénzeli csak.
2014. nov. 1. 09:52
 30/41 anonim ***** válasza:
76%

Én, mint a férjem "új nője", azt tapasztalom, hogy sok esetben hiába jó apa a férfi, az exfeleségnek bizony semmi se elég. Nálunk is ez van, pedig anno az ex akart válni, mert félrelépett, és beleszeretett abba a pasiba. Azóta is vele van, és csak jóval azután jöttem én a képbe.

Nyári szünetben hat hetet volt nálunk a férjem lánya, ebből három hetet külföldön, hármat pedig belföldön nyaralt velünk. Több szabadságot nem tudtunk kivenni. Erre a gyerek anyja azon nyafogott, hogy milyen roha.dék vagyok, biztos miattam nem vittük el egész nyárra(!) a gyereket, és a férjem ilyen meg olyan szar apa, akinek csak nyűg a saját gyereke.

És a helyzet még rosszabb, amióta a közös babánkat várom. Azóta az exnek semmi se jó, hiába van egyik héten 3, másik héten 4 napot nálunk a gyerek, folyamatosan hergeli ellenünk azzal, hogy az apja már nem is szereti, csak az "új gyerek" a fontos neki, és ez az egész miattam van, stb.

Szóval nem kéne általánosítani, mert sok esetben sajnos az elvált anyukák nem látnak a féltékenységtől, és nagyon ki tudnak borulni, ha a gyerekük apja nem miattuk sír egész életében, hanem boldog merészel lenni valaki más mellett, sőt mindennek a tetejébe még családot is alapít vele.

2014. nov. 1. 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!