Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért annyira egyértelmű,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért annyira egyértelmű, hogy válás után az apának/exférjnek JÁR az új élet, az újrakezdés?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy nem lehet új kapcsolata, sőt sokszor egy új kapcsolat miatt válnak.

DE!!

Az exférj sokszor gondolja úgy, hogy ő exapa is egyben, és neki joga van új életet kezdeni, neki ez JÁR.

Pl. oltári háborgás van azon, hogy gyerektartást kell fizetni, és az ilyen sok, meg olyan sok.

Holott a gyerekvállalás azt jelenti, hogy vállalja, hogy élete végéig nevel és támogat egy gyermeket. Nem csak addig, amíg együtt van az anyjával!!

Sok "férfi" arra se hajlandó, hogy elég minőségi időt töltsön a gyerekkel.

És akkor jön az, hogy az új asszony gyereket akar, és megindul a sírás, hogy legyen kevesebb a gyerektartás, és a többi. Mire csinál még több gyereket, ha azt se tudja eltartani és támogatni, akiket eddig "megcsinált"?

Nálam az "ez mindennek a teteje" helyzet, amikor választania kell a gyerekei és az új partner között, és teljesen egyértelmű, hogy az új partner az első.

Igen, elvált nő vagyok, és nem vagyok a környezetemben egyedül ezzel a nézettel.

Nem kell egy rossz házasságban benne ragadni senkinek, és a gyerekeknek kell az állandóság, kell egy otthon. Amit legtöbb (és legjobb) esetben az anya biztosít.

Eddig minden rendben.

De miért jelenti rögtön azt a válás, hogy innentől el lehet felejteni az apaságot, a vérköteléket, a saját gyerekekkel együtt töltött éveket, és mindent ki kell dobni az ablakon a rossz kapcsolattal együtt??

Nem értem az apákat.

Valaki el tudja ezt magyarázni nekem?

Ekkora különbség lenne tényleg az anyaság és az apaság között?

#válás #rossz apák #exapa
2014. okt. 31. 20:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
56%
Azért mert egy nőnek elég könnyű egy férfit befolyásolni a gyerekek ellen. De egy nőt nem tud egy pasi a gyerekei ellen fordítani.
2014. okt. 31. 20:52
 12/41 anonim ***** válasza:
0%

8 Abszolút nem érzem igaznak ezt a hozzászólást.

Én csak egyetlen egyet kérdezek tőled, igy útoljára, mert már tényleg nagyon unom a témát:

Mond volt valaha, hogy egyetlen egyszer magadba néztél őszintén? csak egyetlen egyszer-én már ennyivel is megelégszem.

Nos?

ui: Tudod a te helyzetedben és mélységedben az okos ember már nem próbálja járni a haláltáncát.

2014. okt. 31. 20:58
 13/41 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom, eszem megáll.

Ti hol olvastatok olyat, hogy álnok módon kétszer is véletlen teherbe estem, és mindezt azért, mert alattomos módon a bitang kemény 40 ezres (gyerekenként 20-20 ezer forint) gyerektartásból szeretnék megélni??

Pont azért szültem KÉT gyereket, mert az elsőnél is kiderült, hogy törődik, foglalkozik vele, stb. Ha le se ...ja, és egyedül az enyém minden feladat és felelősség, biztos, hogy egyke lenne.

Másrészt a gyerektartást KÖTELES fizetni, és a bíróság valószínűleg ennél magasabb összeget fog megítélni, mert nagyon jól keres, sokkal jobban, mint én. Tudtommal kb. a fizetése 30-40%-át fogják vonni, ami a most fizetett összegnél jóval magasabb.

Ennek ellenére sem kértem többet, mint amit magától felajánlott.

És nem utolsó sorban: a házasságunk nekem sem volt jó, se öröm, se nyugalom nem jutott az utolsó hónapokban, és nem bánom, hogy elválunk. Főleg úgy, hogy ha ő nem lép ki az életemből, nem ismertem volna meg a mostani páromat, akivel azt tervezzük, hogy karácsonyra összeköltözünk.

Nem azt mondom, hogy a válásnál jobb dolog nem történt velem az életben, de lassan elmondhatom, hogy végre boldog vagyok.

Számomra pont az felfoghatatlan az egészben, hogy aki 12 évig jó apa volt, (ha jó férj nem is), ugyanúgy együtt töltötte az időt gyerekekkel, ugyanúgy törődött velük, mint én, az hogy lehet, hogy nem ugyanazt érzi irántuk, amit én?

És pont ezért erőltetném a találkozást a gyerekekkel, mert ők viszont szenvednek, hiányolják az apjukat, és úgy gondolom, a gyerekeinknek meg JOGUK VAN, hogy együtt legyenek az apjukkal, akit (még) szeretnek.

Mondom még, mert ahogy gyűlnek bennük a sérelmek, úgy nő bennük a harag is, és csak idő kérdése, mikor fogják úgy gondolni, hogy akkor most már ők se kíváncsiak az apjukra.

2014. okt. 31. 20:58
 14/41 anonim ***** válasza:
0%

13 Járod a táncot, csak járod, és sosem tanulsz a hibáidól.

Tiszta szívből kívánok minden jót neked, és feltétlen egészséget mind magadnak, mind az elmédnek.

2014. okt. 31. 21:01
 15/41 A kérdező kommentje:

10-nek

Konkrét leszek. Akkor most én is odavihetem a két gyereket az apjához, hogy eztán én fizetek havi 40 ezret, és majd két hónap múlva jövök, mert nekem jár az új élet?

Mert ezek szerint igen. Sehol nincs kőbe vésve, hogy csak is kizárólag az anyánál lehetnek a gyerekek válás után.

(Mondjuk inkább meghalnék, minthogy odaadjam őket, főleg mindezek után.)

2014. okt. 31. 21:04
 16/41 A kérdező kommentje:

40%-osnak.

Te, figyi... én a helyedben azon gondolkodnék, hogy miért csak 40%?

Én most azon gondolkodom, hogy az a kevés is hogy jött össze.

2014. okt. 31. 21:07
 17/41 anonim ***** válasza:

Sztem ez nem ennyire egyszerű mint te leírtad vannak ilyenek olyanok is. Sztem most kicsit eltúlzod mert sértettnek érzed magad! Biztos vagyok benne h egyedül nagyon nehéz, de majd ha felnőnek neked ott lesznek míg neki lehet h senkije sem lesz! Én elhiszem h fáj neked h szinte csak miatta vállaltál gyereket és most mégis neked kell egyedül nap mint nap küzdeni velük, de azzal sosem fogsz tudni mit kezdeni ha ő nem kötődik y gyerekéhez. És nem csak egy apa lehet ilyen, anya is van aki magára hagyja a gyerekét, megszüli megöli, intézetbe adja mert nem érez iránta semmi, nem szereti pedig lehet nagyon várta.

Azzal h te most majd pereled a nagyobb gyt-ért nem lesz neked semmivel sem jobb, és ezzel a gyerekeidnek se jön vissza az apjuk nem fog rájuk jobban figyelni.

Azt írtad szerelmes vagy, kezd új életet, ezt gyerekkel is meg lehet tenni nem csak nélkülük! És inkább legyen a gyerekeknek egy nevelőapja aki szereti őket mint egy édesapa aki le se szarja őket!

2014. okt. 31. 21:15
 18/41 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező!

Nálunk dettó fordítva volt minden.

Megértem, hogy fel vagy háborodva, és ki vagy akadva, de azért nem ez a divat amit leírtál.

Én pl. otthagytam mindent, plusz fizetek gyerektartást, és minden semmitmondó dologért sír, és követel, és mindig mindent rám akar hárítani. Az ex "anyuka" dobott ki, mert bepasizott, míg én dolgoztam napi 12-14 órákat.

Neki jár a szabadidő az új kapcsolat, ha én azt mondom, hogy most 2 órán át nem érek rá, mert ez vagy az, akkor már kirobbantja a 3. világháborút!

Bár én lakom egy kis lyukban albérletben, mégis ő jelent fel engem meg küldi rám a végrehajtót, mert én IS mertem egy új kapcsolatba belemenni.

Most is (mint sokszor máskor) közölte pl. 1 órája, hogy akkor holnap ő és a pasija el fog utazni 2 napra, és én holnap reggel menjek a gyerekért, és csak és kizárólag vasárnap késő este vihetem haza, de azt meg sem kérdezte, hogy nekem van-e programom, én ráérek-e?

Tehát akkor most én is felteszem a kérdést, hogy ekkora különbség lenne anyaság és apaság között?

Te ezt tapasztaltad én meg a másik oldalt.

2014. okt. 31. 21:16
 19/41 anonim ***** válasza:
27%
Az a baj h sokszor inkább az van amit az utolsó ír, exfeleség úgy gondolja h neki minden pénzt oda kell adnia a exférjnek, állandóan feljelentgeti. Én ezt sűrűbben hallom mint a te eseted Kedves Kérdező! Sztem egyik sem normális!
2014. okt. 31. 21:22
 20/41 anonim ***** válasza:
20%

Kérdező miután neked is van új párod ne,m csak az apának én őszintén nem érem a kérdést. (Valamikor azért neked is jutott idő ismerkedésre)

Egyébként meg miért utálod a nőt évek múlva is, ha szerető volt ha nem mikkor leírtad, hogy te sem voltál boldog a házasságban.

2014. okt. 31. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!