Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválni csak, hogy anyagilag jobban járjunk?
Férjem keresetének 50%-a letiltás, így havi 60 ezret kap kézhez.
Én csak GYES-t és családit kapok, albérletben rettentő szegényesen élünk, ha a család nem segítene, nem is tudom, hogy mi lenne velünk.
Az jutott eszembe, ha papíron elválnánk (párom nem ide van bejelentkezve állandó lakcímre), akkor 50% helyett csak 30%-ot vonnának a fizetéséből és 20% gyerektartás az én számlámra jönne, így nem kellene nyomorognunk.
Van, aki megcsinálta ezt?
Vannak buktatói?
Ismerös megjátszotta, utána meg meg volt lepödve, amikor kiderült, hogy az (ál ex)férjnek közben egy élettársa is lett, aki nem tudta, hogy a válás csak átverés akart lenni.
Amikor a férfinek úgy jó volt, akkor a feleséghez ment (mosatni a ruhákat, kajálni, stb), akkor a 2felesége2 volt, amikor meg úgy volt kényelmesebb, akkor elvált férfi volt (barátnönél töltött idö)
Most ezzel pár hónapra jobb esetben évre könnyebb lenne, de mi értelme ha utána még nagyobb hiteltartozás miatt még rosszabbul élnétek?
Nem lenne egyszerűbb ha te nem gyes-en lennél hanem elmennél dolgozni? Nekem sokkal logikusabbnak tünik.
"Nem értem. Hogy csökkenne a letiltás, ha elváltak lennétek?"
Gyerektartás elsőbbséget élvez letiltáskor. Kérdezőpapíron elválik,megítéltetik a gyerektartást,aztán bank csak ezek után lévő pénzt tiltathatja le 50%-ig.Apa fizetését eddig 50%-ig tilthatták mert gondolom több tartozása is van,akkor lehet 50%tiltani. Ezzel a csalással meg 20% menne anyának és 30%a banknak vagy akinek tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!