Miért baj, ha azért IS vállalunk 3 gyereket, hogy anyagilag jobban járjunk?
Az anyagiakra ne számíts! Lehet,hogy most igénybe tudod venni az adókedvezményt,de ez nem biztos,hogy mindig így lesz! A gyereked legalább 18 éves koráig kellene eltartanod. Ezalatt nagyon sok minden közbejöhet. Akár betegség,meghal valamelyikőtök,a párod vagy te elvesztitek a munkahelyeteket stb. Akkor nem mindegy,hogy hány gyereketek van.
Nem a 3. gyerekről akarlak lebeszélni,mert nekem is három van. A gyerekek még kicsik voltak,amikor fél év alatt rákban meghalt az apjuk. Éppen ezért tudom a buktatókat is.
Miért lenne bűn? Mások ezért nem szülnek gyereket, ti meg ezért szültök többet. A család pénzügyeit is meg kell tervezni. Ha nektek úgy jön ki, hogy 3 gyerekkel pénzügyileg jobb helyzetben lesztek, mint kettővel, miért ne vehetnétek figyelembe ezt is?
Más kérdés, hogy nekem furcsa, ha ez tényleg így van, legalábbis rövid és középtávon. Ha a családotok, mint nagyobb közösség anyagi helyzetét nézitek, akkor huszonvalahány év múlva három gyerekkel valószinűleg jobb lesz a (munkaképesek:eltartottak) arány, mint kettővel, de addig el is kell jutnotok.
A gyereket 18 éves koráig minimun el kell tartani.
Nem tudom, ha nekünk 3 lenne, akkor sem járnánk jobban anygilag, na meg ebbe az osrzságba biztos nem szülnék mégegyet:-((((
Mi 3-an vagyunk, valahogy soha nem érzetem késztetést, hogy 3 gyrekem legyen.
Nekem furcsa ez a hozzáállás, mivel szerintem még egy gyerek vállalásával nem lehet annyira "jól járni, hogy megérje", durván fogalmazva.
Az oké, hogy ingyen kaptok majd egy csomó mindent és hogy a nagyobbakról a legtöbb dolgot megörökli, de ahogy nagyobbak lesznek, egyre több minden kell majd nekik és legtöbbször egyszerre.
Mi is 3-an vagyunk testvérek, ezért is tudom, hogy miről beszélek.
Nekünk pl. még a jogsinkat sem tudták finanszírozni a szüleim és nem tudtam főiskolára sem menni, mert 18 éves koromban el kellett mennem dolgozni, mert már nem tudtak eltartani minket.
Minket is mindig fűznek, hogy vállaljunk 3.-at, na de hogy? Akkor már új lakás kéne, új kocsi, mert a jelenlegiekben nem fér el 3 gyerek.
Ja és hogy egy durva példát is mondjak: 2 kisfiamnak egyszerre volt hörghurutja a múltkor és csak a gyógyszerekre 8000 Ft-ot hagytam ott a patikában! Nem is tudom mi lenne, ha valami komoly bajuk lenne ne adjisten, azt már nem bírná el a pénztárcánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!