Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Így mennyi gyerektartást kérjek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így mennyi gyerektartást kérjek?

Figyelt kérdés

Nagyjából 10 hónapja vagyunk külön, az eredeti felállás szerint közös felügyelettel neveljük a 3 közös gyermekünket, de ez az exemnek nem vált be. A gyerekek kikészítik őt is és a barátnőjét is, ezért szeretné, ha csak heti 1-2 napot lennének náluk. A gyerekek utáni költségek felét sokallja, azt mondja ennyit nem tud kigazdálkodni, ezért szeretné, ha inkább megegyeznénk egy fix összegben.

A fizetése 187000Ft adókedvezménnyel, ezen felül kapja a csp. felét is (24000Ft).

Ebben az esetben mennyi lenne a reális összeg? Kíváncsi vagyok a véleményekre. Majd leírom, hogy én mennyit kértem, de első körben nem szeretnék ezzel senkit befolyásolni.

2014. okt. 16. 15:44
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A br. bére 210000Ft, ez adókedvezmény nélkül netto 137000Ft körüli.

Én 25000Ft/gyerekre gondoltam és arra kértem, hogy a csp. teljes összegét is én kaphassam (az adókedvezményt kaphatná tovább), de szerinte ez túl sok. Ő azt szeretné, ha kapná tovább a gyerekek után járó dolgok felét és nekünk havi 60000Ft-ot adna.

Felvetettem, hogy akkor esetleg ezután én szeretném ezeket igényelni és megegyezhetnénk 3*15000Ft gyerektartásban, de azt mondta, ha nem kapja se az adókedvezményt se a csp.-ot, akkor maximum 20000Ft-ot tud adni összesen, mert amúgy nem tudja kifizetni az albérletet. Én meg ezt érzem túl kevésnek.

2014. okt. 16. 16:43
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
Bíróság! Adókedvezmény teljes összegére + a családi pótlék teljes összegére! Ezen felül a fizetése 50%-a!!!!!!
2014. okt. 16. 16:49
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Akkor nem tudja kifizetni!!! Ne hogy ár neki meg az új nőcinek tégy jót! A 3 gyerekedet vedd figyelembe törvényileg jár az 50%-ak a fizetése után, a családi pótlék is neked jár, és az adókedvezmény is!!!!
2014. okt. 16. 16:51
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az utolso valaszolo roviden es tomoren leirta a lenyeget.
2014. okt. 16. 16:52
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Kikészítik a gyerekek meg a nőjét is.hmm.Mert neked kötelező nem kikészülni.Aztán lenne pofája kemény 20 ezret adni 3gyerekre.Az ő coc problémája miből hogyan fizeti az albiját.Ne hagyd magad majd ő éli világát a nőjével te meg oszt be azt a 20ezret.Mégis hol él ez az áldott jó ember?
2014. okt. 16. 16:55
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor:

ha a nettója 137k, akkor nem kérhetsz 3x25k-t, mert az több, mint a nettó fizetése 50%-a.

3, 4, 5, 6, n... számú gyerekre maximum a nettó fizu fele kérhető, ez jelen esetben 68.500 Ft. Ennyit kérj, 68.500 Ft-ot. Vagy 68.000-et, és az ötszázasból vegyen magának egy deci konyakot.

A CSP a gyerekek ellátására jár a gyermeket nevelő szülőnek - teljes mértékben értelmezhetetlen számomra, hogy miért szeretné ennek a felét ő kapni. Ennyi erővel nekem is ideadhatod, udvariasan megköszönöm.

A családi adókedvezmény szintét annak a szülőnek jár, akivel egy háztartásban vannak a gyermekek. Ezt a kedvezményt azért adja a magyar állam, hogy a gyerekek nevelését segítse. Aki nem nevel gyereket, annak miért kellene gyerekek után járó adókedvezményt kapnia?

Ennyi erővel én is igényelhetnék, de komolyan...

Még egyszer: csak azt írjuk le, ami jogilag jár.

Erkölcsileg meg úgy gondoljuk, hogy aki nagy legény, amikor gyereket kell csinálni, az akkor is legyen nagy legény, amikor a gyerekeiről gondoskodnia kell.

2014. okt. 16. 16:59
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Csaladi adokedvezmeny nem fog neki jarni, ha nem neveli a gyerekeket es csaladi potlek se. Az adokedvezmenyt te tudod majd igenybevenni.
2014. okt. 16. 17:11
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz közösen felügyelet megítélve onnantól jogilag nem járhat neki sem családi sem adókedvezmény, ezen teljesen felesleges vitatkozni.

25 ezer viszont nem járhat neked, mivel 50%-nál több gyerektartás még 100 gyerek után sem járhat.

A lakás amiben élnek az közös mert arra kérhet lakáshasználati díjat, és az is lehet havi 40- 50 ezer. Szóval jobb lenne leülni nyugodtan mindent megbeszélni.

2014. okt. 16. 17:23
 19/24 anonim ***** válasza:
35%
3 gyerek után automatikusan jár 50% ettől nem tekint el a bíró mert ez is kevés, a láthatást meg beszéljétek át bár ha apukát enyire zavarják a saját gyerekei nem hogy az adókedvezményen nem osztoznék de el is tiltanám töle a gyerekeket de ez csak saját vélemény
2014. okt. 16. 18:49
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
+ ha már elhúzott nőcihez, önként és dalolva, NEM jár neki lakáshasználati díj sem. Pofikája lapos.
2014. okt. 16. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!