Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kérjek? Közös megegyezéssel válunk, már csak ez a része kérdéses.
Hamarosan megszületik a harmadik babánk, tehát a válás/ gyermekelhelyezés idején már 3 közös gyermekünk lesz. A férjem netto fizetése 140000Ft adókedvezmény nélkül.
Nem tudom mennyi lenne a reális összeg. Ő költözik el, mert a szüleimnél laktunk, tehát neki albérletet kell fizetnie és van egy havi 65000 Ft-os hiteltörlesztése is.
Nem közös a hitel.
Ő 3*5000Ft-ra gondolt, ami szerintem nagyon kevés.
A hitelt mikor vette fel? Mert akkor is közös, ha CSAK az ö nevére szól...
Gyerektartásnál az összes nettó 50%-a jár három gyerekre, és a gyerektartás az ELSÖ, amit fizetnie kell, az albérlet, törlesztés csak ezután jön.
Ha a hitelt a házasság elött vette fel, illetve tényleg ennyi a nettója, akkor a 70ezer a reálisan fizetendö összeg.
Ha elváltok, akkor adókedvezményt a férjed már nem vehet igénybe.
Ha megítélik a netto 50 %-át, akkor mehet a híd alá, mert nem tud miből megélni.
Nem lehet a házasságotokat rendbe hozni? Eddig nem volt gond, hogy vállaltad a 3. gyereket?
Ha nem lenne szükségem rá, én elfogadnám a 3*5e ft-ot. Igen, baromi kevés, de ebből a pénzből nem tud többet adni, ezt is csak nagyon nehezen. Meg kell egyezni, hogy amint több pénze lesz, többet fizet. Ha most elkérnél tőle 3*10e-t, akkor 140-30-65=45, vagyis 45e ft-ja maradna, amiből munkába kell járni, enni kell, és még mindig nincs hol laknia. Ha elfogadod a 3*5-t, akkor 60e marad, amiből még mindig elég nehézkes neki megélnie...
Az nem opció, hogy míg talál jobb állást, addig ott marad? Teljesen külön kasszán, rezsibe fizet, kaját magának veszi, ad a havi 140ből 80at a lakhatásra meg a gyt-re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!