Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartást kérjek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartást kérjek? Közös megegyezéssel válunk, már csak ez a része kérdéses.

Figyelt kérdés

Hamarosan megszületik a harmadik babánk, tehát a válás/ gyermekelhelyezés idején már 3 közös gyermekünk lesz. A férjem netto fizetése 140000Ft adókedvezmény nélkül.

Nem tudom mennyi lenne a reális összeg. Ő költözik el, mert a szüleimnél laktunk, tehát neki albérletet kell fizetnie és van egy havi 65000 Ft-os hiteltörlesztése is.

2014. szept. 12. 06:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24%
Már a 3*5-el is veszélybe kerül a megélhetése, még így is alapból veszélyben van, hogy 140-ből 65 megy törlesztésre. Marad neki 75 000 Ft, ebből mire albérletet fizet, rezsit fizet, eszik, szinte semmi sem marad. A bíróság a saját megélhetés rovására is meg fog ítélni 3*10-et minimum, viszont akkor valószínűleg el fogja veszíteni a munkáját, a hitele be fog dőlni, utána pedig egy forinttal nem tudja majd a gyerekeit támogatni.
2014. szept. 12. 09:31
 12/25 anonim ***** válasza:
Milyen hitel az, ami havi 65e?
2014. szept. 12. 09:34
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem nagyon van egy olyan házasságon menteni való amiben a közös ágyunkban hentereg a barátnőjével mikor azt hiszi senki sincs otthon.

A hitelt még a házzaságunk előtt vette fel, egy házat vett belőle vidéken befektetésként, de nem jött be. Azóta az már lakhatatlan, mert hagyták lerobbanni, de a hitel még ketyeg.

Nem állok olyan jól, hogy el tudjam fgadni a 3*5000Ft-os gyerektartást, de nyilván nem kérhetem tőle a fizetése felét sem. Most nekem is ki fog esni a fizetésem és hiába lesz a TGYÁS meg a GYED, azért nem egészen így számoltam mikor bevállaltuk a harmadik babát.

A szüleim segítenek amiben tudnak, de az ő forrásaik is végesek.

2014. szept. 12. 09:44
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Ez így akkor sakk-matt, csak a gyerekeket sajnálom, mert ennek az egésznek ők fogják meginni a levét. Nem állsz olyan jól, hogy elég legyen 15 000 Ft, akkor a 30 sem lesz vigasz, többet meg ilyen körülmények mellett nem igen fognak megítélni. Ha netán megkapod az 50-et a 3 gyerekre, akkor meg a volt férjed fog tönkremenni rövid időn belül, mert nincs miből megélnie. Lehetetlen helyzet...
2014. szept. 12. 09:49
 15/25 anonim ***** válasza:
33%
Ostoba kérdés: miért nem árverezteti el a bankkal a házat? Vigyék, amennyiért vinni tudják, jöjjön vissza belőle a hitele ára, aztán vidáman lehet fizetni a gyerektartást az akkor már 100%-os fizetéséből. Ha úgyis lakhatatlan a ház, miért nem válik meg tőle? Eladni gondolom nem nagyon lehet akkor, max a teleknek van értéke, ezért kellene, hogy a bank intézkedjen. Jelentse, hogy nem tudja fizetni a hitelét, vagy mit tudom én, hogy van ez jogilag. Nekem ez lenne az első, ha a gyerekeim megélhetése az én hülyeségem miatt került volna veszélybe.
2014. szept. 12. 10:09
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Jelentse, hogy nem tudja fizetni a hitelét, vagy mit tudom én, hogy van ez jogilag. Nekem ez lenne az első, ha a gyerekeim megélhetése az én hülyeségem miatt került volna veszélybe."

Aztán azt hiszed ezzel foglalkozik a bank. Levonja a részét a bejelentett bérből aztán kész.

2014. szept. 12. 10:25
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nos, valamit elfelejtetek: a gyermektartas minden esetben megeloz minden mas hitelt. Amennyiben a kerdezo es a ferje nem tudnak megegyezeni -ez a rohejes 15e forint pedig nem lehet megegyezes targya- mennek a birosagra. A birot nem fogja erdekeli a hitel, ot a gyereke erdeklik, igy siman meg fogja kapni a kerdezo a jovedelem 50%at. A torveny ugy szol, hogy munkabert gyermektartasdijjal max 50%ig lehet terhelni, hiteltartozassal 33, tobb hitle eseten 50%ig. Tehat kerdezonk ha keri a munkaberl letiltassal torteno tartasdij fizetest, a ferjtol semmi mast nem vonnak le. A hitele "var", amig nem tudja fizetni. Nyilvan kesedelmi kamat es hasonlok mennek ra, de a gyermektartasdij MINDIG elonyt elvez.

Ebben az esetben enm szabad peren kivul megegyezni, kerdezo. A kedves jovendobeni exferjed ha ilyen ocsmanysagra kepes volt, masra is kepes lesz. Kell hogy birosagi itelet legyen es nem az o, hanem a gyerekek erdeket kell nezni.

2014. szept. 12. 12:51
 18/25 anonim ***** válasza:
35%
Ez így szép és jó, csak ebből megint az lesz, hogy az exférj elkezd majd feketén dolgozni, eltitkolni minden jövedelmét, mert ha valakit sarokba szorítanak, ellehetetlenítenek, akkor próbál kiutat találni. Kimegy külföldre és soha többé nem látja, onnan pedig tartásdíjat kérni lehetetlen.
2014. szept. 12. 12:56
 19/25 anonim ***** válasza:
56%
Es gondolod utolso, hogy ezt nem jatsza meg akkor, ha a kerdezo elfogadja a 15e tartasdijat? Sok esze nem lehet egy ilyen embernek es tisztesseg se sok szorult bele....
2014. szept. 12. 12:59
 20/25 anonim ***** válasza:
A 17-es válaszolóval maximálisan egyetértek!!! A gyermekeid legyenek az elsők számodra kedves Kérdező!
2014. szept. 12. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!