Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már csak a válás segíthet? Van akinek már sikerült másképp megoldani ezt a helyzetet?
7 éve vagyunk házasok a férjemmel. Sokáig nem volt semmi baj, mindent megtudtunk beszélni. De kb egy éve elkezdett megváltozni. Egyre kevesebbet segített a házimunkával, ha segített is könyörögni kellet neki, hogy csinálja, pár hónapja meg már egyáltalán nem csinál semmit. Én viszont eljutottam arra a pontra, hogy már nem bírom és nem is akarom egyedül csinálni. Próbáltam már valahogy megbeszélni vele, próbáltam már trükközni, nem használt semmi. Tegnap este megkértem, hogy legyen szíves elmosogatni, mert nekem még dolgoznom kell és nem akarok hajnalig fönt lenni. Erre közölte, hogy ő biztos nem fogja megcsinálni és elvonult. Na akkor elpattant a cérna utána mentem és megkérdeztem (na jó kiabáltam, nagyon ideges voltam), hogy mégis mi akadályozza meg benne. Erre az arcomba vágta, hogy azért mert az a nő dolga és elege van belőle hogy a haverjai kiröhögik amiért papucs, meg azoknak a felesége/barátnője bezzeg mindent megcsinál.
Azóta még nem igen tértem magamhoz... Ma egész nap ezen kattogtam, de csak oda lyukadok ki, hogy vagy vállalom a cseléd szerepet, vagy válás.
Az első semmiképp nem opció, én nem leszek senki lábtörlője, de a második se tetszik túlságosan.
Van aki volt már ilyen helyzetben és sikerült megoldania válás nélkül?
Hét év házasság után ez egy olyan gyenge kifogás, hogy valami nagyobb lelki válság, vagy betegség lehet a háttérben. Az hogy lassan kezdett el változni, és egyre "lustább" lett, a depresszió egyik tipikus jele. Nincs a felmenői/rokonai között mentális beteg, furcsa, a képességei alatt teljesítő ember, vagy alkoholista?
Szakembert keresnék.
Nincsenek anyagi gondjaink (szerencsére), bármelyikünk fizetése bőven elég lenne. Szóval ezt nem tudom "fegyverként" használni ellene. Meg én szeretem a munkám, nem bírnék egész nap itthon ülni és nézni ki a fejemből.
Depresszió? Ez még nem jutott eszembe. Amúgy nem tudok a családjában pszichés betegről.
Az én feleségem is kivágta ugyanezt a hisztit.
És én szépen elmondtam neki, hogy fogja be, mert ha annyit tennék be a családi kasszába, mint ő, nem kertes házban laknánk, hanem albérletben, a gyerekeket cipelhetné biciglivel, vagy busszal, és mosogatnia se kéne, mer felkopna a z állunk.
Cserébe van néhány házimunka, amit nem vagyok hajlandó elviselni. Ilyen pl a mosogatás, teregetés, portörlés, stb. Persze a megoldás az lett, hogy vettem neki egy mosogatógépet. Amúgy nem is rossz befektetés, mert sokkal kevesebb vizet használ, mint az asszony, mifelénk olyan drága a víz, hogy 3-4 év alatt behozza az árát.
Javaslom nektek is.
Mondjuk ha elválsz, mindenkeppen egyedül kell meg csinálnod az összes házimunkat....
Ülj le vele beszélgetni, de ne akkor, amikor mindketten majd fel robbantok az méregtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!