Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon megviseli a gyereket a válás? Mennyi idő kell neki, hogy elfogadja a helyzetet és megbékéljen vele?
Csak a saját esetem tudom mondani, én 16 éves voltam mikor anyáék elváltak, de nálunk apa többször vert és kiabált velünk, így nagy megkönnyebbülés volt, hogy elköltözött.
A mai napig jóban vagyunk, attól, hogy apának nem volt valami fényes, emberként megvagyok vele.
Te is találkozhatsz a lányoddal válás után is annyit, amennyit csak szeretnél, főleg, ha meg tudtok ebben egyezni és akkor a gyerek sem sérül nagyon, meg fogja érteni, ha végre boldognak látja a szüleit ( ha eddig nem voltatok azok).
Persze minden gyerekben nyomot hagy a válás, ez vitathatatlan, de még mindig jobb elválni, mint a gyerek miatt együtt maradni, ez nagyon nagy butaság.
( Anya is már pici koromban elvált volna, de miattam maradt és tűrt...nem jó így.)
1. vagyok
Még annyit, hogy kommunikáljatok a gyerekkel!!
Ez nagyon fontos akkor is, ha csak 9 éves.
Anya velem 15 évesen egy délutáni napon közölte, hogy el fognak válni és ezzel befejeződött a téma, soha nem beszéltek velem erről se ő, se apa.
Emiatt a kezdeti pár év iszonyat nehéz volt, noha apa már nem volt, viszont anya újra összejött gyerekkori szerelmével akivel azóta is nagy a szerelem, de ezt akkor fiatalon nem tudtam megérteni, úgy éreztem tönkreteszik az életem.
Beszélgessetek vele, hallgassátok meg a gyereket is, hisz a válás őt is éppúgy érinti (ha nem jobban), mint benneteket és akkor nem lesz baj.
28/L
A gyereket nem annyira a válás viseli meg, mint az, amikor a válás során a szülök egymást szidják, veszekednek mindenen, feltétlenül a másikat akarják lejáratni, kitolni vele - EZ AZ, ami igazán rossz a gyereknek. Ha a szülök értelmes emberek módjára viselkednek, és a gyerek érdekeit is nézik, akkor sokkal kevesebb probléma lesz.
Itt gondolok arra, hogy ne legyen baj, ha a másik szülövel akar lenni, ne csak az elöirt látjatási idöben találkozhassanak, egyik szülö se mondjon rosszat a másikra - a gyereknek az elég érthetö, hogy már nem szeretik egymást annyira, hogy mindig együtt akarjanak lenni.
én 11 voltam, mikor váltak, és örültem neki, mert apa vert engem, meg néha anyát is, lenyúlta anya fizetését, és kuporgatta magának, kajára alig költött...
viszont bennem is ott volt a gondolat, h miattam történt, talán ha nem hisztizek annyit, akkor ők se lesznek idegesek, stb... nagyon fontos h mondjátok el sokszor a gyereknek, nem az ő hibája.
ja, és előbb szerintem próbáld megbeszélni a feleségeddel a dolgot, ne állítsd kész tények elé h válok és kész, hátha még menthető a kapcsolatotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!