Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom volt felesége miért nem képes még évekkel később sem feldolgozni a válásukat? Tudom, hogy az "én hibám", de már továbbléphetett volna.
Mikor megismerkedtem a párommal, tudtam, hogy van két kicsi gyermeke és egy pocsék házassága (az első gyerek becsúszása után összeházasodtak). A második gyerek is becsúszott, akkor már folyt egy válóper, de végül a párom visszalépett, nem volt szíve a gyerekeivel kiszúrni, mert a feleségének se munkája, se pénze, se lakása nem volt.
Nem vagyok rá büszke, de nagyon egymásba szerettünk és azóta is boldogok vagyunk. A megismerkedésünk után 1 hónappal a párom beadta a válást és mielőtt még komolyra fordult volna a kapcsolatunk, ki is mondták azt. A volt felesége ezt még most sem tudta feldolgozni. Gyakorlatilag egy alkalmat sem képes kihagyni, hogy minket, főleg engem okoljon a történtekért. Azt sem veszi észre, hogy így a gyermekeit is elmarja maga mellől.
Nem tudom, mit csinálhatnánk vagy csinálhatnék, hogy normalizálódjon a helyzet. Egy darabig azt reméltem, hogy majd az idő megold mindent, de mára már kiderült, hogy ez nem így van.
1. Megkérlek, képzeld kicsit magadat az ő helyébe. Van egy házasságod, gyerekeid, egy férjed akit szeretsz. Talán nem minden cukormázas, de azért van, és ebben élsz. Akkor bejön harmadiknak egy nő, és (szerinted) tönkretesz mindent. Neked meddig tartana túllépni rajta? Ugye hogy nem könnyű? Egy válás nem csak fájdalmas, de szégyen érzetet is hozhat magával, önértékelési zavarokat, stb. Te is megalázónak éreznéd, és nehezen tudnál túllépni rajta.
2. Én kívülállóként azt tudnám mondani, hogy egy házasság végéért gyakorlatilag nem a 3. fél a hibás, hanem azok akik a házasságban részt vettek. Elvégre köztük mentek tönkre a dolgok, és ugye odáig el is kell valahogy jutni.
De, erkölcsi szempontból viszont a 3. fél is hibás. Egyáltalán nem szabad belefolyni semmibe, amíg ki nem mondják a válást, mert akkor ez lesz, hogy a feleség szerint te vagy a hibás. És te magad írtad, hogy volt kapcsolat köztetek a válás előtt. (hogy mennyire komoly, lényegtelen) az a fontos, hogy volt. Ha semmi nem lett volna, nem írtál volna olyat, hogy nem vagy rá büszke...én ebből némi bűntudatot szűrök le. Ha mégsem így van, akkor félreértettem.
3. Talán a párod javasolhatna neki orvosi segítséget, ha hosszabb idő telt el, és nem változott semmit a dolog. Ezt sajnos neki magának kell lezárni, és ti érdemben nem tudtok neki segíteni....
Esetleg titkon végig abban reménykedett, hogy a párod visszamegy hozzá, és már világossá vált neki, hogy ez nem így lesz.... Így viszont, még el sem kezdte feldolgozni a veszteséget gyakorlatilag, mert végig reménykedett.
Továbbléphetett volna...ki szerint? Szerinted, mert neked az volna a kényelmes? Miért akarsz kontrollálni más embert?
Azért nem dolgozta fel az egészet, mert nem tudja, vagy nem akarja feldolgozni - de ezt csak ő tudja igazán, nem te vagy mi.
Tudtad hoyy az ember minden cselekedetenek kovetkezmenye van.
Bun es bunhodes
Most te igy fizetsz a te viselkedesedert azert mert egy ketgyerekes pasi kellett.
Viseld el emelt fovel
30 éves nő vagyok. Soha a büdös életben nem kezdtem, és nem is kezdenék ki olyan férfival, aki bármilyen - még függő kapcsolatban van.
És lenézem azokat az embereket, akik a mások életébe belemásznak. Aztán még őket kellene sajnálni.
Sajnos a feldolgozásban nem tudsz neki segíteni, minden rajta múlik. Beleragadt ebbe a helyzetbe és valamiért nem tud továbblépni. Pedig sokkal jobb élete lenne.
Amúgy szerintem nem konkrétan azért nem dolgozza fel a válást mert akkor már te képbe voltál. Ha nem jöttél volna is elváltak volna és egy jó kapcsolatba ha akar sem tud belépni egy harmadik fél.
Nálunk is hasonló a helyzet. A férjem exe a mai napig "totyorog" egy helyben. Úgy értem ők már 10 éve elváltak amikor én képbe kerültem, tehát nem én voltam a gaz csábító. A kapcsolatuk végét mindketten akarták mégse volt senkije 10 év alatt. Egyszerűen beragadt ebbe a helyzetbe valamiért. A férjemtől már nem akar semmit, mégis amikor mi összeházasodtunk rosszabb lett a helyzet, szélsőségesen viselkedik velünk is meg a gyerekeivel is.
Szóval valami olyasmi lehet, hogy az ilyen nők nem konkrétan az adott pasi elvesztését nem tudják feldolgozni, hanem inkább a válást, hogy nem sikerült a házasságuk, amikor másnak meg igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!